Több mint négyszázan vágnak neki a hétvégén startoló Dakar terepralinak, közöttük egy magyar quados és egy motoros, név szerint Somfai Mátyás és a hatnapost is megjárt Dési János (KTM), akikre 8750 kilométer vár Argentínán, Bolívián és Chilén keresztül.

dakar 2014
Az idei Dakar útvonala

Vasárnap pattannak nyeregbe a versenyzők és egészen január 18-ig tart majd a változatos tájakat csokorba gyűjtő futam, s az E-ATV-vel induló Somfai bizakodóan nyilatkozott az esélyeiről, hiszen elmondása szerint a marokkói felkészülés, ahol közel hatvan fokos melegben edzette magát és a technikát, megfelelő alap lesz a kéthetes kihíváshoz.

dakar atv quad somfai matyas
A quadosok és motorosok azonos útvonalon haladnak, 8750 kilométert megtéve Dél-Amerikában. Az autósok hosszabb etapot kaptak, nekik 9374 kilométert kell lenyomni a célig

Az autósok között is szurkolhatunk hazai indulóknak, mégpedig a Toyota Land Cruiserrel nevező Sebestyén Sándornak, akit navigátorként Bognár József segít, a csapat harmadik tagja pedig Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes cselgáncsozónk lesz.

dakar somfai matyas
Rajtszám a helyén, indulhat a kaland! (kép: Somfai Mátyás)

Sok sikert kívánunk terepes versenyzőinknek, szereplésüket az Eurosport napi összefoglalóiban, illetve a Dakar hivatalos honlapján követhetitek.