A Dél-Amerikában zajló, de továbbra is Dakar nevet viselő sivatagi rali az osztrák márka diadalával kezdődött, majd a spanyol Barreda (Honda) tört az élre, nyomában a Sportmotor.hu-nak nemrégiben részletes interjút adó Goncalves, aki szintén a HRC alakulatát erősíti. A futam nagy esélyese, Marc Coma (KTM) műszaki hiba miatt kényszerült lassítani, s közel negyedórás hátrányt szedett össze, így jelenleg csak a hatodik összetettben.

A 2015-ös Dakar második szakaszának összefoglalója

A KTM-et terelgető Dési János a legutóbbi összesítés szerint a 63., Gyenes Emanuel pedig pillanatnyilag az 51. helyen halad a 143 motorost számláló mezőnyben. Saghmeister Gábor sajnos már nincs versenyben, mert kéztörés miatt feladni kényszerült a viadalt.

A pilótáknak ma már hajnali ötkor nyeregbe kellett ülni, hogy elinduljanak a két, összesen több mint háromszáz kilométer hosszú összekötő, valamint a 220 kilométer hosszú speciálszakasz leküzdésére. Sajnos a mai nap történéseihez tartozik egy súlyos baleset is, ami Michal Hernikhez fűződik. A 39 éves lengyel motorost a hivatalos nyomvonaltól 300 méterre találták meg a keresésére induló csapatok, azonban ekkor már nem tudtak segíteni rajta - ő az idei Dakar első áldozata.

dakar-2015-3564
Két szakasz után a hondás versenyzők - Barreda és Goncalves - állnak az élen

Egyébként leggyorsabbak éppen nemrégiben értek célba, hogy felkészüljenek a Chilecito és La Rioja közötti negyedik etap nehézségeire, mely már a chilei határ közelében húzódik, vagyis a hegyvidéki táj után hamarosan a kontinens nyugati partvidéke várja a motorosokat. A küzdelem egészen január 17-éig tart, s a kéthetes száguldás közben csak az Iquiquében tartott szünetben lesz lehetőség pihenésre, illetve a gépek felfrissítésére, hogy teljesíteni tudják a második hét akár hétszáz kilométert is meghaladó napi etapjait.