Egyből két újdonság friss képei is napvilágot láttak a bolognai brigád háza tájáról. Az egyiken a már jó pár hónapja beígért Ducati Scrambler végleges formái láthatók, azonban erre aligha kapja fel a fejét a közönség, hiszen a szemfülesek nyáron már láthatták a tesztköreit futó, elmaszkírozott motort.

scrambler-panigale-1299-1820
Nem kapkodják el... A kémfotók után most itt az első kép a Scrambler végső változatáról

Ennél sokkal fontosabb, hogy egy elcsípett kép alapján az olaszok is beszállnának a nagyjából sehová nem vezető csatába, és a KTM, no meg a Kawasaki óriásai mellé felzárkózva ők is csatasorba állítanák az "egyhármas" Panigalét, nem mintha a jelenlegi 195 lovas változatot bárki erőtlennek titulálta volna.

scrambler-panigale-1299-1819
Csak véletlen lenne? A kép alapján a Panigale is erősebb, nagyobb blokkal kezdi meg a 2015-ös szezont

A két újdonság mellett egyre gyakrabban pletykálnak arról, hogy a taljánok szeretnék megszorongatni a kőkemény európai naked mezőnyt, ezért a jelenlegi legerősebb vasuk, a 145 lóerős Monster S mellé egy Panigalén alapuló ruhátlan gépet is csatasorba állítanának. A recept adott, elvégre a Motorrad Hertrampf-nál már meg is építették a 1199 Fighter névre hallgató motort, melyet 25 990 eurós áron kínál eladásra a versenysportban is érdekelt műhely.

scrambler-panigale-1299-1818
Így fest a Motorrad Hertrampf Ducati 1199 Fightere. Már kapható, igaz, méregdrága portékáról van szó

Nem kevés pénz egy csupaszmotorért, ugyanakkor az is fix, hogy ilyen gép nem jön szembe minden sarkon, és az alap Panigale közel hétmillió forintos vételárát tekintve az összeg akár még reálisnak is mondható.