A versenysportban elért sikerek után az utca motorosai számára is elérhető a 2012-es EXC sorozat: a típuscsalád szinte minden egyes tagja megújult, a fejlesztések fő célja a nagyobb teljesítmény és a kezesebb viselkedés volt.

ktm exc 2012

A legfeltűnőbb különbségek talán az új 350-es modellnél tapasztalhatóak: a negyedliteres kategória méreteit és tömegét tudja a 350-es blokk (az önindítós erőforrás mindössze 28.5 kg), miközben a könnyű endurót 45 lóerő gyorsítja. A gyár ígérete szerint az alacsony fordulaton is bőséges nyomaték és a magas csúcsteljesítmény miatt a 450-es négyütemű gépekkel is lépést tarthat az új modell.

ktm exc 2012

A márka szerelmesei az exkluzív, "Six Days" felszereltségű verziót is választhatják a négyütemű palettáról, mely első ránézésre egyedi fényezésével tűnik ki a széria többi tagja közül - a kék-fehér-narancs motor a finnországi Hatnapos verseny tiszteletére készült.

A 250-es és a 300-as "Six days" modellek megkapták a "map select switch" kapcsolót is, mely a kormányról egy mozdulattal vezérelhető, és segítségével az adott terepviszonyhoz illetve tudásszintünkhöz igazíthatjuk a motor teljesítményleadását.

Forrás: KTM Hungária