Az első évben mindössze ötven-hatvan résztvevővel indult a program, de 2013-ra sikerült elérni, hogy kétezer (!) motoros jött el segítő szándékkal, s a leadott vérből hatszáz emberélet megmentésére elegendő mennyiség gyűlt össze.

motoros véradás nyíregyháza honda szász
Immáron hetedik alkalommal gyűlnek össze a motorosok a jó ügyért

Ez a véradást végzők szerint is egyedülálló eredmény, főként, hogy a megjelentek között jelentős számban voltak első véradók, azaz sikerült új tagokat is toborozni a nemes cél érdekében. A hagyományokhoz híven 2014-ben is "Múlt és jelen" motorkiállítás várja a kilátogatókat, továbbá vezetéstechnikai bemutatót tart a helyszínen a Safety Hungary csapata.

motoros véradás nyíregyháza honda szász
Tömegben tavaly sem volt hiány, kétezren látogattak el a rendezvényre

A rendezvény alkalmával minden kilátogatót megvendégelnek, kondérokban fő a babgulyás, halászlé, paprikás krumpli, s emellett egész nap színes program szórakoztatja az egybegyűlteket.

Lehetek véradó?

Egyszerű és gyors folyamat a véradás, de van pár kritérium, melynek mindenképpen meg kell felelned, ha jelentkezni szeretnél. Ezekről bővebben a Véradás.hu oldalon olvashatsz, ahol részletesen bemutatják, hogyan is zajlik ez a gyakorlatban.

Fellép két helyi együttes, a Cool Rock Band és a Nap együttes, valamint számos műfaj táncosai is, tovább színesítve az egyébként sem eseménytelen napot.

Fontos, hogy aki vért kíván adni, feltétlenül vigye magával a személyes okmányait és TAJ kártyáját! Az idei rendezvényre már reggel kilenctől várják a motorosokat, s egészen délután ötig lesz lehetőség a véradásra.