Idén először végre az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, és a nyári szünethez méltó harminc fok körüli meleggel tisztelgett a versenyzők előtt, vagyis minden adott volt egy remek hétvégéhez.

Szombaton, az X1 kategória mezőnyében az R125-tel versenyző Kalo-ringesek voltak létszámbeli fölényben, de jelen volt Görbe Soma (Sandlander Management Kft.) és Telek Zsolt (MAMI SE) is, utóbbi viszont a második futamon műszaki probléma miatt nem tudott elindulni. Az első három helyet az R125-tel induló Hörnyéki Szabin (MAMI SE), Török István (MAMI SE) és Szerletics István (MAMI SE) szerezték meg. Soma mindkét versenyen negyedik helyen végzett.

mami-kupa-euro-ring-2014-568
A jól összeszokott Simsonos társaság szerencsére most is szép számmal képviseltette magát

A Simsonosok között új versenyzőt köszönthettünk Ölbei Zsolt László (MAMI SE) személyében, aki most indult először MAMI Kupán. Az első összecsapásban harmadik helyen sikerült célba érnie, míg a másodikban negyedikként. Így összesítettben egy hellyel csúszott csak le a dobogóról, Som Péter (MAFC), Vrbovszki András (MAFC) és Som Tamás (MAFC) után.

Superstock MZ

Az MZ-sek tábora az Euro-ringen is huszonhárom fővel sorakozott fel a rajtrácsra. Kispataki Viktor (MAMI SE) és Kutrik Zsombor (MAMI SE) párharca elképesztő volt, szinte kanyarról-kanyarra cserélgették a pozíciókat. Az első futamot Zsombor nyerte, míg a másodikat Viktor – mindkét alkalommal tizedmásodpercen belüli befutóval. A dobogó harmadik fokát Turzó Sándor (MAMI SE) foglalhatta el.

Az X2-esek között Laczkó Máté (MAMI SE) 250 köbcentis négyütemű Moriwaki-jával indult, szemben a nagyrészt nyolcadliteres, kétütemű motorokkal, kivéve persze Frecska Gábor (MAMI SE) P20-asát. Máté maga mögé utasított mindenkit a mezőnyben, őt követte Major Gábor (MAMI SE) és Gudmon Zoltán (MAMI SE). Nem mellesleg Frecska Gábor benevezett az X2-es verseny mellett a Classic Kupára is, ezért a futamot követően egyből állt is vissza a rajtelőkészítőbe, hogy megkezdje a következő versenyét!

A technika ördöge nem tétlenkedett a hétvégén

A Classic Kupában tizennégyen sorakoztak a rajtrácson. Halmy Mátyás (Szabó-Kuksi SE) és Neumann László (MAMI SE) egész hétvégén műszaki gondokkal küzdöttek, Laci bácsi még hengercserére is kényszerült, de azzal sem oldódtak meg teljesen a problémái. Matyi pedig, bár mindent megtett a sikerért, a két nap alatt sajnos csak egyszer tudott problémamentesen versenyezni motorjával. Összetettben Almási Szabó Ottó (MAFC) nyerte az alföldi hétvégét, a második Szabó Gábor András (Szabó-Kuksi SE) lett. A harmadik helyet Diós Krisztián (MAMI SE) zsebelhette be, aki műszaki probléma miatt sajnos vasárnap már nem tudott rajthoz állni.

mami-kupa-euro-ring-2014-569
Az MW kategória dobogósai: Laczkó Máté, Hörnyéki Szabin, Török István

A vasárnapi MW kategóriába nevezett Galántay Tamás (MAMI SE) egy speciál robogóval, de a rakoncátlankodó motor miatt egyik fordulót sem tudta befejezni. Galántayhoz hasonlóan Pátkai Miklóst (MAFC) is cserbenhagyta a technika, s ő ráadásul még elindulni sem tudott a versenyen. Egyébként ebben a kategóriában is az R125-ök domináltak: Lackó Máté végzett az élen, majd a két kalocsai, Hörnyéki Szabin és Török István vívtak a jobb pozícióért, de végül, ha csak három tizeddel is, de Szabin bizonyult a gyorsabbnak.

A Simson Sport és Speciál Ob-n, a Speciál kategóriában Petrovics Ferenc (MAFC) és Winkler Ádám (MAFC) küzdöttek egymással a mezőny élén. Az első futamot Ádám nyerte, de a másodikban megakadt a motorja, így az ellenfél nélkül maradt Petrovics Ferenc állhatott a dobogó legfelső fokára. Őt követte Vrbovszki András és Ölbei Zsolt László, aki szinte végigszerelte élete első MAMI Kupás hétvégéjét, hogy vasárnap is rajthoz állhasson. A Simson Ob Sport osztályában Som Péter vihette haza az első helyet, a második és harmadik helynek pedig Som Tamás és Bereznai Ádám (MAMI SE) örülhetett.

mami-kupa-euro-ring-2014-565
Kispataki Viktor és Kutrik Zsombor most sem hazudtolták meg magukat, és fantasztikus versenyzéssel örvendeztették meg az Euro-ring nézőit

Kispataki Viktor és Kutrik Zsombor párharca az MZ-sek vasárnapi versenyein tovább élesedett. Mindketten sportemberekhez méltó viselkedésről tettek tanúbizonyságot, igazán fair küzdelmet láthattunk tőlük, nem kevés izgalommal vegyítve. Az első futam befutóinak sorrendje: Kispataki Viktor, Kutrik Zsombor, Irmai Zoltán (MAFC). A második futam utolsó körében Zsombor vezetett, ám Viktor tudta, hogy egyetlen egy esélye lesz még megelőzni Zsombort, és azt is tudta, hogy hol… A pálya utolsó harmadában meg is találta azt, maga mögé utasította Zsombort, ezzel megnyerve a második fordulót. Harmadikként ezúttal Mihály Balázs Krisztiánt (MAFC) intették le.

125 Sport: a nagy visszatérés

A 125-ösök meccsén újra jelen volt Kovács Bálint (Szabó-Kuksi SE), aki a 2013-as szezonig állandó résztvevője volt a MAMI Kupának. Azóta már az Alpok-Adria Bajnokságban versenyzik, ahol jelenleg összetettben az előkelő második helyet tudhatja magáénak! Bálintnak ezen a hétvégén Major Gábor jelentette a legnagyobb fenyegetést, vele kellett megküzdenie, hogy feljusson a dobogó legfelső fokára. Az első futamban ugyan Gábornak sikerült legyűrnie, de a másodikban már Bálint volt az üldözött. Bármennyire is szerettük volna, csatájuk nem tartott ki a befutóig, mert a hatodik körben Gábor elesett, ezért piros zászlóval leintették a futamot. Mivel túl voltak a táv felén, a szabályok értelmében nem indították újra a futamot.

Ennek ellenére Gábor – az első futamban szerzett győzelmével - megkaparintotta az összesített harmadik helyet, a versenynap végén Gudmon Zoltán örülhetett az ezüstös pozíciónak és Kovács Bálint állhatott a dobogó legfelső fokára.

mami-kupa-euro-ring-2014-567
Kovács Bálint is tiszteletét tette a 125 Sport kategóriában, minek eredményeképp Major Gábor méltó versenytársra akadt. A páros ott folytatta a küzdelmet, ahol tavaly abbahagyta

Az Classic OB júniusi fordulóján Almási Szabó Ottó ismét remekelt, mindkét versenyt megnyerve. A mezőnyt színesítette a MAMI Szakközépiskola kitűnő tanulója Kapornai Gábor is, aki most először nevezett a Classic OB-ra. Az első etapban egyébként Frecska Gábor és Bánkuti Tamás (MAMI SE) szereztek még dobogós helyezést, azonban a második futamon Tamás motorja feladta a harcot, így Gábor másodiknak ért célba Ottó mögött, őt pedig Horváth Attila (MAMI SE) követte. Az összesített eredmények alapján, kategóriákra bontva a következő helyezések születtek:

Classic 1.

1. Szabó Gábor András – Szabó-Kuksi SE

2. Molnár László – MAMI SE

3. Szántai Szabó Péter – Szabó-Kuksi SE

Classic 2.

1. Frecska Gábor – MAMI SE

2. Balogh László – MAMI SE

3. Bánkuti Tamás – MAMI SE

Classic 3.

1. Almási Szabó Ottó - MAFC

2. Horváth Attila – MAMI SE

3. Szabó János Bregyó – MAMI SE

mami-kupa-euro-ring-2014-570
A Classic 3 kategória első három helyezettje: Almási Szabó Ottó, Horváth Attila, Szabó János Bregyó

A legközelebbi MAMI Kupa fordulóra már csak pár hetet kell várni, mert július utolsó hétvégéjén Kecskeméten gyűlnek össze a motorosok, hogy újabb izgalmas versenyeken mérkőzzenek meg a dobogós helyezésekért.