Az X1 kategóriában olyan visszatérőknek örülhettünk, mint a robogóval versenyző Lovas János vagy Galántai Tamás, és Somosi Alex is velünk volt, aki az EJC futamain indul jelenleg. Az első futamot Galántai Tomi nyerte, de a másodikban Alex nagyon szép versenyzéssel győzött, így az összetettben is első lett. A harmadik helyet a második futamon elért nagyszerű helyezésével Szerletics István szerezte meg.

A szombati Old Timer kupafutamokon a Simsonosok egy kivétellel csak a Sport kategóriában neveztek. Hegyes Sanyi, Som Peti és Beleznai Ádám kétségeket sem hagyva húzták be az első három helyet.

mami-kupa-kakucs-2014-220
A résztvevők száma minden képzeletet felülmúlt, csak úgy, mint a nézőké...

Az MZ-sek mezőnyére természetesen most sem lehetett panasz - szállították a remek előzéseket és az izgalmas csatákat. A 24 indulóból álló armada első négy befutója szinte biztosra volt vehető, csak a sorrendjük lehetett a kérdéses. Végül Kispataki, Irmai, Kutrik és Baló lett a beérkezés sorrendje, hozzáteszem, a lekörözések sokszor nehezítették meg az elsők helyzetét.

Koedukált mezőny

Az X2 kategóriában a 125-ösök mezőnyéhez csatlakozott két szupermotó, valamint Laczkó Máté a CBR500R-rel és Frecska Gabi a Pannonia P20R-rel. Major Gabiékhoz újabb ifjú hölgy társult Kis Dóri személyében, így idén sem marad lányok nélkül ez a kategória. Az összesített első helyét Major Gabi szerezte meg Máté és Frecska Gabi előtt. Érdekesség, hogy Kisfrecska az X2 futamai után indított Classic kategóriában is indult, szemernyi pihenő nélkül, ahol szintén nagyon remek eredményt ért el.

mami-kupa-kakucs-2014-219
Major Gábor és Menzel Dániel vívja csatáját a nyolcadliteres géposztályban

A Classic MAMI Kupa futamok végzősei szoros küzdelemben Kiskuksi, Kisfrecska és Kisdió lett, azaz a neves veteránversenyzők fiai domináltak. Balogh Laci sajnos nagyon szerencsétlenül esett, motorja annyira megsérült, hogy a futamokon már el sem tudott indulni. A vasárnap megint kalandokkal tűzdelt napot hozott, hiszen leszakadt az ég. A vizes-esős pályán teljesen másfajta kihívásokkal találták szembe magukat nem csak a versenyzők, de a pályabírók is.

mami-kupa-kakucs-2014-216
Herczegh Dániel és Mala László is kiválóan motorozott, számos remek pillanattal megajándékozva a közönséget

Az MW kategória első futama nagyszerű diadalt hozott. Somosi Alex és Laczkó Máté egyaránt Yamaha YZF 125R-el indult, és az előbbi jó rajtjának köszönhetően óriási hajrában meg is nyerte a futamot. A második összecsapást szakadó esőben indítottuk, de sajnos Alex - esőgumi hiányában- nem tudott rajthoz állni. Telek Béla viszont nem vett tudomást a körülményekről és fantasztikus motorozással második lett! Az összesített eredményben Laczó Máté mögött a két kalocsai fiú végzett: Török István és Hörnyéki Szabin.

Égi áldás

A Simsonosok OB futamát Winkler Ádám fantasztikusan kezdte, de sajnos nem tudta befejezni, így Ragacs Robinak nem volt komolyabb ellenfele, Újvári Csaba és Iharos Dávid követték a Speciál kategóriában. A Sport kategóriát remek előzésekkel tarkítva Hegyes Sándor, Som Péter és Beleznai Ádám sorrendben intettük le. Az idei szabályozás szerint a Simsonosok slickgumival is indulhattak, ami az esőben meg is bosszulta magát, hiszen sokan nem tudtak rajthoz állni.

mami-kupa-kakucs-2014-223
Csutkagázon előre! Kiskuksi behúzta az aranyérmet...

Az MZ első futamát is száraz pályán indítottuk. A Kispataki, Kutrik, Irmai, Baló sorrend nem változott, bár a lekörözések itt is sok bosszúságra adtak okot. A második, vizes futamon viszont csak a mezőny fele állt rajthoz. Szilágyi Frici látványos teknősbéka pozitúrában csúszott be a célegyenesbe, Baki Máté még a felvezetőben esett, és még rengeteg kaland történt magán a futamon is. A versenyt végül Gyulai Bence nyerte meg, aki még azt is megtehette, hogy vezető helyről elcsússzon. A második Topor Robi, a MAMI villamosságtani szakoktatója lett Irmai Zoli előtt. A MAMI Kupa 125-ös kategóriája nem hozott meglepetést, Major Gabi nyert Manzel Dani és Gudmon Zoli előtt. Herczegh Dani technikás motorozással lett negyedik, a következő futamokon már neki is a dobogó lesz a cél. Kár, hogy a slickgumik itt is lehetetlenné tették a második futam megtartását.

mami-kupa-kakucs-2014-222
Nem kellenek több száz lovas gépek, az MZ-sek csatája alatt tövig rágtuk körmünket

A Classic kategóriákban Jászberényi Feri látványos kicsúszása miatt meg kellett félbe szakítani a futamot. Szerencsére az idő kegyes volt hozzánk, és az újraindított versenyt száraz körülmények között be tudtuk fejezni. A szombati naphoz hasonlóan Kiskuksi, Kisfrecska és Kisdió lett az abszolút végeredmény. A Classic 1-ben Szabó Gabi és Szántai-Szabó Peti mögé Molnár Lacibá állhatott a dobogóra. A Classic 2-ben Frecska Gabi és Diós Krisztián mögött Marmoly Dani végzett. A Classic 3-ban Almási Szabó Ottó, Szabó Bregyó, Horváth Attila lett a végső sorrend. A második futamok az eső miatt itt is elmaradtak...

A MAMI Kupa mezőnye június utolsó hétvégéjén az EuroRingen folytatja a sorozatot, természetesen minden érdeklődőt szeretettel várnak.