Kétszer léphettek pályára a királykategória versenyzői, és nagy meglepetésre nem az edzéskirály Hondák domináltak, sőt, még csak nem is a gyári gépek közül került ki az ideiglenes első hely birtokosa.

motogp-assen-2014-271

Aleix Espargaro idén sokadszor villantott, ám mostani eredménye nem egyszerű fellángolás, ugyanis a lazának tekinthető első és második szabadedzés folyamán több szempontból is érdekes eredmény született. Egyrészt legyőzte a remek formában motorozó, és az összetettben is jól szereplő Marquezt, illetve Rossit, azonban mostani elsőségével a korábbi pályarekordot is búcsúztatta, vagyis a speciális szabályoknak köszönhetően az Open kategóriás motorral nyomta le a gyári gépek korábbi köridejét.

Előnye bő két tizedmásodperc volt Marquez és majdnem fél másodperc az őt követő Pedrosa előtt, majd a Yamahák és a Ducatik következtek a sorban.

motogp-assen-2014-269

Szintén figyelemre méltó, hogy amíg Iannone brillírozott a Pramac Racing privát motorjával, és Dovizioso is jól tartotta magát a mezőnyben, addig Crutchlow csak szenvedett. A huszonnyolc éves brit világbajnok a mostani edzésen ismét messze a csapattársa mögött végzett, és az évad eddigi hét versenyén is mindössze 15 pontot sikerült szereznie, miközben Dovi már az ötödik helyig zárkózott, közvetlenül a gyári Yamahák és Hondák mögé…

A szombati futamot egyébként több online streamen keresztül is követhetitek, illetve magyar kommentárral a Digi Sport 2 közvetíti a versenyeket, mégpedig délelőtt tizenegy órától.