2-mentomotoros-nap-2015-6147
Gyülekező és eligazítás a Hősök terén

Példátlan módon már az esemény előtt egy-két nappal le kellett zárni a regisztrációt, olyan tömeg jelentkezett a II. Mentőmotoros napra. Csaknem 350-en jelezték, hogy ott lesznek szombat reggel a Hősök terén, s ezek közül végül 251-en tették tiszteletüket, hogy a motorosrendőrök és motoros polgárőrök profi biztosítása mellett áthaladjanak a fővároson, majd több pihenőhelyet érintve jussanak el a domonyvölgyi végállomásra.

MeglepetésmotorA felvonuláson ünnepélyesen átadták a flotta legújabb tagját, melyet a Honda Hungarynek és egy lelkes, civil adományozónak köszönhet az Alapítvány.

2-mentomotoros-nap-2015-6158
A Honda CB500X-et átalakítás után Budapesten tervezik használni, továbbfejlesztve a jelenleg is működő robogós-, illetve motorosmentést. Elképzeléseik szerint az új jármű már az idén, akár szeptember közepétől szolgálatba állhat. Fontos kiemelni, hogy az adományozó egy magánszemély volt, aki az eddigi eredmények fényében érdemesnek találta a mentőmotorosok munkáját arra, hogy ezzel a kimondottan nagy összeggel segítse a Mentőmotoros Szolgálat fejlesztését. A szolgálat munkatársai minden lehetséges fórumon kiemelték, nagyon hálásak Mészáros Ferencné Gizus néninek és családjának a nem mindennapi adományért.

A pihenők alkalmával étellel, itallal, no meg érdekes bemutatókkal fogadták a megjelenteket, az izgalmas "életmentések" helyszínén több meghívott, így például Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is rövid beszédet tartott, ahol a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló csapat munkáját méltatta.

2-mentomotoros-nap-2015-6151
A nemzetközi Blue Knights klub hazai képviselői is tiszteletüket tették az eseményen

Sárkányhajó-verseny, tűzoltómotor, egy elképesztően finom és jó hangulatú vacsora, valamint a D-Beach jóvoltából közös strandolás tette igazán emlékezetessé a napot. A hangulat olyannyira magával ragadó volt, hogy több tucat motoros az esti programok végén sem búcsúzott a helyszíntől - a kemény mag a strandon sátrat vert, így a késő éjszakába nyúló koncertet követően egyből nyugovóra térhetett, és csak másnap búcsúzott az igazán vendégszerető és profi szervezőktől.

Rólunk írtákMegható levél landolt a Mentőmotor Alapítvány postaládájában, nem sokkal a felvonulás után:"Sziasztok! Tegnap Farmoson (Pest megye) áthaladt egy jó nagy motoros csoport rendőrökkel, mentőkkel. A kisfiammal pont kint álltunk a kapuban. Nagyon aranyos volt mindenkitől, hogy dudált, szirénázott és integetett. A fiam olyan boldog volt, vagy 15 percig berregett és tútúzott! Nagyon nagy örömet okoztak neki!

2-mentomotoros-nap-2015-6157
Azt hihetnénk, hogy ilyen sok motoros jött össze, de ez nem igaz: a képen látható tömeg csupán fele, harmada a megjelenteknek...
Ha valaki közöttük volt és magára ismer, nagy puszi és köszönet!" - írta az egyik motoros közösségi oldalra Makai Bettina

Az elégedett arcokat látva nem lehet kétség, hogy 2016 augusztusában ismét szirénáktól és villámgyors kétkerekűektől lesz hangos a főváros, újra felhívva a figyelmet a motorosok életmentő munkájára. További képek és videók találhatók az eseményről a Mentőmotoros Alapítvány Facebook-oldalán.