A három napos, jubileumi esemény most is izgalmasnak ígérkezik, hiszen a kiállított gépcsodák mellett folyamatos autós-motoros és színpadi programokkal, bemutatókkal gondoskodnak a szervezők a jó hangulatról. Akik ellátogatnak a Hungexpo területére, több órás, izgalmakkal teli kirándulásra készüljenek, hiszen egy belépővel tíz - önmagában is teljes értékű - rendezvényt tekinthetnek meg. A Budapest Motor Fesztivál hazánk legnagyobb motoros jellegű összeröffenése, tulajdonképpen a kétkerekűek szezonnyitó seregszemléjeként is aposztrofálhatjuk.

Bőséges felhozatal

A kiállítóknak köszönhetően élőben is megcsodálhatók a különféle márkák legújabb modelljei, kezünkbe foghatjuk a motorozáshoz szükséges legmodernebb felszereléseket, és idén első alkalommal alternatív hajtású, valamint vízi motorok is megjelennek. A kétkerekű újdonságokat, valamint sportszövetségeket és egyéb motoros szervezeteket bemutató fesztivál mellett még számos látnivaló várja a közönséget, ilyen például - az idei kiállítás egyik legizgalmasabb - újdonsága, a Használtmotorvásár.

amts-auto-motor-tuning-show-2015-4184
A nagy japán gyártók idén is új modellekkel várják a látogatókat

A Carstyling.hu Tuning Show nem csak Magyarországon számít a legnagyobb autós eseménynek, hanem a nemzetközi autós és tuning közösség is az év egyik jelentős szakmai és szórakoztató kiállításaként tartja számon. Hasonlóképpen közkedvelt az Épített Motorok és Autók Találkozója, illetve az autó- és motorépítők megmérettetése, melyen a legszebb custom bringák és hot rodok versengenek a zsűri és a közönség elismeréséért, no meg persze azért, hogy kijuthassanak a világbajnokságra.

amts-auto-motor-tuning-show-2015-4182
Egy kis csemege a tavalyi EMAT versenyről, kíváncsian várjuk az idei különlegességeket

Új színt hoz az AMTS forgatagába a Magyarok a világ járműgyártásában kiállítás, amely büszkén mutatja be, hogy honfitársaink miként voltak és vannak jelen a járműipari fejlesztésekben. A rendezvény korhű hangulat mellett, számos látnivalót bemutatva kalauzolja végig a látogatót a járműgyártás hazai vonatkozású csodáin, a kezdetektől egészen napjainkig.

Az Autómárkák és importőrök kiállítása a széria autóknak szentel nagyobb figyelmet, itt a gyártók legújabb modelljeit és több új, itthon még nem látott típust vehetnek szemügyre az érdeklődők. A 2015-ös AMTS ezúttal is látványos sportversenyek helyszíneként szolgál, hiszen a Gymkhana Országos Bajnokság és a Hungarian Stunt Riding Championship résztvevői egyaránt a Hungexpón mérkőznek meg a helyezésekért.

amts-auto-motor-tuning-show-2015-4183
Idén is testközelből csodálhatjuk meg a profi versenycsapatok gépeit

Az Európában egyedülálló, kifejezetten a járművek bemutatására készített beltéri színpad többek között szépségversenynek és koncerteknek ad helyet, míg a szabadtéri részen drift- és stuntbemutató, streetfighter show és freestyle motokrossz szórakoztatja a közönséget.

Szem nem marad szárazon

A rendezvény keretein belül további számos látnivaló vár a vendégekre. Az Autóépítő Arénában három nap alatt elkészülő, különleges tuningautó munkafolyamatai lesznek láthatóak, de néha biztosan megtorpan majd a szűk határidős meló, főleg, mikor a Carstyling Dolls Show csinos lánycsapata forró előadásokkal örvendezteti meg a közönséget. Mint már megszokhattuk, az autós és motoros bemutatók világának elmaradhatatlan szereplői a bájos hölgyek, s ez most sem lesz másként, így a kiállítás mindhárom napján számos műsorszám, táncos bemutató és divatbemutató kényezteti majd a férfitársadalom szemeit, sőt ebben az évben is lesz Miss AMTS szépségverseny.

amts-auto-motor-tuning-show-2015-4185
Tavaly sem csak az új gépeken akadt meg a látogatók tekintete

A Nemzetközi Tuning és Hifi Show a kontinens tíz országából csalogatja hazánkba a magánépítők egyedi alkotásait, valamint profik demóautóit. Ugyancsak a show égisze alatt zajlik az Országos Tuning Autós Találkozó, ami Magyarország legnevesebb tuner-összeröffenése. Ennek megfelelően több száz hazai és külföldi tuningverda érkezik, méghozzá a legminőségibb példányok közül. Már hagyományosnak mondható, hogy a szezonnyitó Carstyling.hu Tuning Show ad otthont az év első nagy tuningautós szépségversenyének, melyen hazánk és a szomszédos államok átépített autói mérettetnek meg amatőr és profi kategóriákban. Ugyancsak a Tuning Show ad otthont az év első nagy hangnyomásversenyének, ahol a legkomolyabb audiorendszerek próbálják túllicitálni egymást.

amts-auto-motor-tuning-show-2015-4179
A megpakolt BMW már a közeledő túraszezonra csábította a látogatókat

Miként a felsorolt programok sokszínűsége is bizonyítja, aki 2015. március 20. és 22. között, reggel kilenctől este hétig ellátogat a Budapesti Vásárcsarnok területére, s hajlandó kifizetni a 3500 forintos jegyárat, garantáltan a már megszokott, jó hangulatú rendezvényen ismerheti meg az aktuális újdonságokat. Ráadásként a teljes árú felnőttjegy megvásárlásával egy tombolán is rész vehetnek a látogatók, melynek főnyereménye egy tuningolt Volkswagen EOS kupé-kabrió és egy egyedi építésű, dirt track stílusú motor.