Mint arról korábban beszámoltunk, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Groupama Tanpálya 2015. május 23-ára motorosfesztivált hirdetett a mogyoródi pályára.

motofest-hungaroring-2015-5210
A vizes, esős körülmények korábban csak a szimuláció részei voltak, most azonban a pályán felhalmozódott nagy mennyiségű csapadék miatt a szervezők kénytelenek voltak elnapolni a rendezvényt

Ma egy közleményt adtak ki, melyben megerősítették, hogy a MOTOFEST 2015 nevű rendezvényt a rendkívüli időjárási viszonyokra tekintettel nem tartják meg. Természetesen pótolják az elmaradt motorosnapot, így erre egy későbbi időpontban biztosan kerül sor, s ha megszületik az új dátum, arról mi is beszámolunk.

- A napokban kialakult időjárási viszonyok állandósultak, és az előrejelzések alapján nemcsak a szombati napot, hanem az egész pünkösdi hosszú hétvégét meghatározzák. A rendezvény a biztonságos közlekedés szellemében szerveződött, így jellegét tekintve sem vállalható fel az a kockázat, hogy a rendezvényre érkező, és a pályán motorozó résztvevők testi épsége az időjárási körülmények miatt veszélybe kerüljön - áll a rendezők közleményében.