Tegnap Spanyolországban csaptak össze a GP pilótái, akik közül a hazai versenyzők - Lorenzo, Marquez és Pedrosa - remekeltek az edzéseken, míg Rossi szokásához híven csak a második sorban szerénykedett. Persze ez semmit nem jelent a verseny szempontjából, láttuk már őt messzebbről is felzárkózni, most viszont nem várt akadályba ütközött.

Erőhátrányban a Yamaha

Történt ugyanis, hogy az élen Lorenzo és Marquez vívott késhegyre menő csatát, mögöttük pedig csapattársaik, Pedrosa, illetve Rossi igyekeztek. A yamahás elképesztő tempót diktált az első helyen, Marquez csak 110 százalékon teljesítve tudta követni, ami később meg is bosszulta magát: Marc és a Honda a gyors balosban a sóderágyban kötött ki, így Lorenzo magára maradt az élen.

motogp-aragon-2015-6561
Lorenzo már az első másodpercekben meglépett a mezőnytől

Rossi eközben árnyékként követte Pedrosát, a kanyarokban láthatóan gyorsabb volt nála, ugyanakkor hátsó, hosszú egyenesben a Honda erőfölénye egyértelmű volt, rendre el is húzott a Yamahától. Csak ezen az egy ponton körönként legalább két-három tizedmásodpercet kapott a Doctor, ennek ellenére az utolsó körökben is üldözni tudta Pedrosát, sőt többször be is szúrt mellé, azonban a spanyol - tőle szokatlan módon - határozottan, de sportszerűen vágott vissza mindannyiszor:

Pedrosa és Rossi csörtéje

Az utolsó körben többször is helyet cseréltek, ám a végeredmény nem változott: Lorenzo, Pedrosa, Rossi sorrendben értek célba, ami a pontversenyt illetően két fontos változással járt. A Doctor előnye 14 pontra olvadt négy futammal a vége előtt, ellenben a Movistar Yamaha GP-csapata 512 ponttal megszerezte a csapatvilágbajnoki elsőséget, míg a gyártók versenyében a hangvillások 322 ponttal állnak az élen a 260 pontos Honda előtt.

motogp-aragon-2015-6558
A nem túl mozgalmas futamon Pedrosa és Rossi csatája hozott izgalmakat az utolsó körökre

Négy futam van még hátra, közöttük három tengerentúli helyszín októberben, majd a megszokott, valenciai szezonzáróval búcsúzik az idei MotoGP szezon.