Néhány hónapja még nem gondolta volna a MotoGP értő közönsége, hogy a szezon harmadánál az lesz a kérdés, vajon melyik yamahás végez majd a bajnoki tabella élén. Márpedig most nagyon úgy fest, hogy Rossi és Lorenzo között dől el a világbajnoki cím sorsa, látva, hogy egyedül ők tudtak összelapátolni száz pontnál többet az eddigi hét futam alatt.

motogp-assen-2015-5641

Mögöttük sok hasonló képességű, vagy legalábbis a ponttáblázat szerint egy szinten álló pilóta osztozik a helyeken, a két Ducatit Marquez követi, és az igencsak hullámzó teljesítményt mutató Smith, illetve Crutchlow is beférkőzött a Suzukik, valamint a sérülése miatt hátrányt szenvedő Pedrosa elé.

motogp-assen-2015-5642

Ilyen előzmények után érkeztek a srácok a híres holland pályára, ahol a hagyományoknak megfelelően szombaton (!) tartják a futamot, ezért már ma, csütörtökön megkezdődtek a programok az első szabadedzéssel. Ezen a várakozásoknak megfelelően Valentino Rossi diadalmaskodott, nyomában a ma is hibázó Marquezzel, aki alig két tizeddel maradt le a Doctortól. Mögöttük Pedrosa és Lorenzo sorakozik, s a Yamaha erejét remekül példázza, hogy az ötödik-hatodik helyen is a japánok gépei végeztek Espargaro és Smith révén.

motogp-assen-2015-5643

A szombat délelőtt 11 órakor kezdődő futamokat itthon a Digi Sport 1-es csatornáján követhetitek, illetve a megszokott online felületeken, gyűjtőoldalakon is elérhetők az edzések, valamint az egészen délután háromig tartó versenyek.