A Yamaha spanyol versenyzője kiváló edzéseredménnyel az első helyről indulhatott, mellette Marquez és Iannone sorakozott, míg Rossi - szokás szerint - csak a második sorból vághatott neki a futamnak. A délután kettőkor startoló viadalon Espargaro és a Doctor is kiválóan csípte el a rajtot, mindketten javítottak pár pozíciót, így az első néhány kanyart követően Lorenzo, Marquez, Espargaro és Rossi sorrendben haladtak.

motogp-jerez-2015-4969

Néhány kör elteltével Rossi letudta a kötelező előzést, és feljött a harmadik helyre, hogy mielőbb utolérje a vezető spanyol duót. Nem volt könnyű dolga, mert Lorenzo már a futam első harmadában szerette volna bebiztosítani elsőségét, így csakhamar három-négy másodperces előnyt épített ki a kézsérüléssel küszködő Marquezzel szemben, ráadásul ezúttal egyforma abroncsokat választottak a pilóták, így a legutóbbi futammal ellentétben most nem várhattak az utolsó körökig a versenyzők az előzéssel.

motogp-jerez-2015-4968

Rossi tíz körrel a vége előtt támadást is indított, messze a legjobb időt futva a vezető hármasból, míg mögöttük ezalatt a határozott felzárkózást bemutató Crutchlow, Espargaro és Iannone csatázott. A Doctor folyamatosan faragta a távolságot hondás riválisával szemben, aki valószínűleg sérülése miatt is kénytelen volt lassabb tempóra váltani. Bármennyire is igyekezett az olasz, a fennmaradó pár kör kevésnek bizonyult az előzésre, így végül egymástól öt-hat másodperces távolságban, Lorenzo, Marquez, Rossi sorrendben haladtak át a célvonalon.

motogp-jerez-2015-4970

A Yamahánál természetesen nagy ünnepléssel fogadták versenyzőiket, hiszen az újabb győzelemmel immáron biztossá vált, hogy egyértelmű esélyesei az idei vb-címnek. Jelenleg mindkét versenyzőjük a tabella virtuális dobogóján áll - Rossi vezet 82 ponttal, Lorenzo 62-vel a harmadik, Dovizioso ékelődik közéjük 67 ponttal, míg Marquez csak a negyedik helyen szerénykedik, lemaradása 26 pont a Doctorral szemben.

Az ifjú spanyol helyzetét tovább nehezíti, hogy két hét múlva Franciaországban folytatódik a küzdelem, míg május végén az olaszok kedvenc helyszínén, Mugellóban csapnak össze a GP legjobbjai.