Aki tegnap reggel négyre állította a vekkert vagy le sem feküdt, bizony bosszankodhatott, mert az eredeti időtervhez viszonyítva jó egy órás csúszásban léptek pályára a motorosok. A szakadó eső meggátolta, hogy a megszokott mederben induljon el a hétvége lényegi része, ám a japánosan szigorú rendezésnek köszönhetően a MotoGP mezőnye már az eredeti időpontban sorakozhatott fel.

motogp-motegi-2015-6645
A Yamaha ünnepi színekbe öltöztetett tesztmotorral érkezett a futamra. A beugró Nakasuga jól szerepelt - nyolcadik helyre hozta be a sárga-fekete gépet

Meglepő módon a két Yamaha állt az első két rajtkockában, és ők is jöttek el legjobban, mégpedig a startoknál egyre jobb formát mutató Rossi állt az élre. Lorenzo azonban rögtön átvette tőle a stafétát, és határozott tempót motorozva körről-körre szakította le magáról a Doctort, illetve a harmadik helyen álló Andrea Doviziosót. A Rossi-drukkerek a három-négy másodperces hátrányt látva akár unottan vissza is aludhattak volna, szerencsére azonban a verseny hajrája alaposan átírta az erősorrendet.

Izgalmas végjáték

Ahogy várni lehetett, Lorenzo gumijai nem bírták a kíméletlen hajszát, így a futam utolsó negyedében látványosan lassulni kezdett, amit a konstans köröket futó Rossi, és a korábban óvatosan hajtó, ezért sokkal jobb abroncsokon futó Pedrosa ki is használt. Előbb a spanyol kerülte ki lazán a yamahásokat, majd közvetlenül a vége előtt a Doctor is könnyedén hajtott el a gyors balosban kis híján eleső Lorenzo mellett.

motogp-motegi-2015-6647
Lorenzo lépéskényszerbe került, hiszen tegnapi vereségével már közel húsz pont a hátránya. Ha Rossi a következő két futamon is előtte végez, a spanyol búcsút inthet a bajnoki címnek

A végéig már nem is változott a sorrend az ötvenedik győzelmét ünneplő Pedrosa, Rossi és Lorenzo állhatott az eső áztatta dobogóra, ami egyben azt is jelentette, hogy az első két helyezett közelebb került céljaihoz. Pedrosa a balszerencsés évkezdet után - immáron másodszor - bizonyította, hogy igenis van helye a legjobbak között, Rossi pedig három futammal a vége előtt már 18 pontra növelte az előnyét csapattársa előtt. A folytatásra kivételesen csak egy hetet kell várni, mert október 18-án újra pályára lépnek a pilóták az Ausztrál Nagydíj trófeájáért.