Csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb klipek a Sportmotor.hu videotárában, így nem is volt könnyű dolgunk, amikor 2014 legizgalmasabb alkotásait kerestük. Még szerencse, hogy Ti, kedves Olvasók lelkesen dobtátok az ötös osztályzatokat a nektek tetsző klipekre, így már sokkal könnyebb volt kiemelni a több ezer film közül a legnépszerűbbeket.

motoros-videok-2014-3539
A modern technikának hála még állványra sincs szükség, hogy elkészítsd a túra legjobb portréját...

Januárban jelentősen átalakult a rendszer, így immáron akár 500 MB terjedelmű, HD felbontású videók is landolhattak a Sportmotor szerverén, s a bemutatott, mindössze 10 MB helyet foglaló tesztvideó remekül példázta, mire is elég ez a mérethatár. Jöttek is sorban az igényes, kiváló minőségű filmek, rögtön az elsők között Adam46-tól:

Úgy tűnik, nem csak a szupermotósok rajonganak a 17-es kerekeken futó LC4-ért - egy évvel ezelőtt rengeteg szavazatot kapott a Braaaptastic KTM SMC 690 videó...

Februárban egy komoly mondanivalójú, tényleg példásan összerakott klip pörgette fel a szavazatszámlálót, mégpedig Imke jóvoltából, aki megosztotta velünk az igencsak beszédes, Kitartás című kisfilmet:

Kitartásból és motorkezelésből is jeles osztályzatot érdemel!

Egy hónappal később a most éppen százéves Indian elképesztő műszaki megoldásai csábították a gép elé a motorosokat, s mi tagadás, a mai gépeket elnézve valóban megéri belegondolni pár percre, hogy elődeink micsoda bátorságról és talpraesettségről tettek tanúbizonyságot, mikor ilyen vasakkal próbáltak sebességrekordokat dönteni a korántsem tökéletes utakon...

Szívmelengető, egyszerű technika, egy darabka történelem

Illa berek, nádak, erek...

Ahogy beköszöntött itthon is a kikelet, egyre több saját készítésű felvétel került fel a listára, s aligha kérdéses, hogy az áprilisi válogatásból hawok saját kalandja, a Napi jó cselekedet címet viselő klip érdemli meg, hogy a hónap videója legyen:

Motoros állatmentők? Gyorsan levédetni a címet, mielőtt a Discovery lecsap rá!

Májusban, gyereknap alkalmából ismét motoroktól volt hangos az Euro-ring, azonban most nem a köridők javításán, hanem az élményszerzésen volt a hangsúly. Rossz sorsú, betegségben szenvedő vagy éppen abból felgyógyuló lurkók kaptak ajándékot a ring vezetőinek jóvoltából, no meg a helyszínre sereglő temérdek motorostól, egész napos pályázás formájában:

Motorosok összefogása a beteg gyermekekért - szép volt, fiúk!

Szintén a motorosok együttérzéséről, emberségéről tanúskodik a következő válogatás, amiben egy csokorba gyűjtötték a kétkeréken közlekedők jó cselekedeteit. Gyönyörű képsorok, aligha kell ennél jobb reklám a magunkfajtának...

Ilyenek vagyunk mi, motorosok....

Egy régi klasszikus, a motoros gesztusokról szóló geg volt a látogatók egyik kedvence júniusban. Talán sokan látták már korábban a vicces kisfilmet, de az is biztos, hogy a fiatalabb nemzedéknek újdonság lesz a klasszikus, de ma is - szó szerint - ütős poén:

Nem mai darab, de ettől még ugyanolyan vicces

A nyári szezon beköszöntével megszaporodtak a hazai készítésű túrabeszámolók, s ezek közé tartozik TommyRider alkotása is, melyben nem csak bemutatja, de a részletes leírásban el is meséli, milyen kalandokat élt át az Alpokban a túrázásra befogott R6R-rel:

Egy kis idegenvezetés az Alpok legcsodálatosabb hágóin

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból ztaki immáron hagyományosnak mondható Bálnatúrája sem, ahol a méretes endurókkal próbálják meg legyűrni a kicsit sem könnyű terepakadályokat:

Ztaki népszerű Bálnatúrája sok-sok kihívással

Szeptemberben a versenyek kapták a főszerepet, még ha nem is a megszokott MotoGP és Superbike összefoglalók formájában. Olyan különleges futamokról kerültek fel összefoglalók, mint a mopedesek TT-je, a Race Of Champion...

A 300 zatacek verseny mellett ilyen is akad az egykori keleti tömb utcáin

...valamint a kolumbiai fenegyerekek utcai száguldása, ahol szó szerint az életükért küzdenek a srácok a szűk sikátorok között:

Dél-Amerikában is keményen tolják a srácok!

A korán érkezett hűvös őszben valódi felüdülés volt a Siófok Riders újabb videója, amiben a legvidámabb nyári pillanatokat gyűjtötték csokorba az igazán stílusos, Feel so good című nótára:

Siófok Riders #44 - Feel so good

Az endurósok is kitettek magukért, olyan kisfilmet összeollózva, melynek láttán még a terepre immúnis motorosok is elégedetten csettintenek, s hamar fellapozzák a Képesmotor enduró rovatát, rákeresve, hogy mennyiért is lehet beleugrani az efféle kalandokba...

Az endurózás legjava első kézből

Végül jöjjön a december, amikor is a legtöbb szavazatot Bitter Sándor makaói beszámolója és byferko szicíliai motorostúrája kapta, de mivel ezeket már láthattátok itt a főoldalon, most egy újabb gyöngyszemet ajánlunk, mégpedig a görög srácok elképesztő csapatását. Igen, ők azok, akik a hátsó féket nem sajnálva rendre keresztben érkeznek a kanyarokba a sportmotorokkal is...

Akiknek az utca a versenypálya - elképesztő tempó és dőlésszögek...

Ezek voltak hát 2014 legnépszerűbb videói, a jók közül a legjobbak, s arra buzdítunk benneteket, továbbra is halmozzatok el minket hasonlóan kiváló alkotásokkal! Folytatódjon 2015-ben is a remek sorozat, megmutatva a világnak, hogy itthon is ugyanolyan penge klipek készülnek, mint tőlünk nyugatra, csak itt éppen ötlettel és tudással pótoljuk ki az általában igencsak szerény költségvetést! Sok-sok napsütötte kilométert kívánunk a következő szezonra, motorozzatok sokat, és legyen olyan boldog az új esztendő, amilyet csak szeretnétek!

Boldog újévet kíván a Sportmotor.hu szerkesztősége!