Ne tévesszen meg senkit a rendezvény elnevezése - nem csak Pannoniával lehet érkezni, hanem mindenkit szeretettel várnak, aki érdeklődik a magyar motorkerékpárok, illetve a veterán járművek iránt. Az elmúlt egy hónapban nagyok sok kérdés érkezett a szervező Pannonia MGTSZ-hez, ezért most egy csokorba összegyűjtjük a leggyakoribb válaszokat.

pannonia-talalkozo-csepel-muvek-2015-4845
Szóló és oldalkocsis Pannoniák találkoznak egy legendás helyszínen, a Csepel Művekben

- Hol van a találkozó, a gyülekező?

- Nincs konkrét gyülekező, a motorosok folyamatosan érkeznek a Csepel Művek területére, ahol már minden eligazítást megkapnak.

- Van belépő?

- Nincs, a rendezvény teljesen ingyenes.

- Csak Pannonia motorok jöhetnek?

- Nem, nem csak Pannoniával lehet jönni, bárki, bármilyen motorkerékpárral részt vehet a rendezvényen, szeretettel várnak mindenkit.

- Csak gyári állapotú Pannoniákra számítanak?

- Nem csak gyári vagy restaurált Pannonia jöhet, hiszen ahogy fent már elhangzott, minden motorost szeretettel látnak, aki szívesen részt venne a rendezvényen.

A csepeli majális humoros beharangozója

- Papírok nélküli motorok is részt vehetnek az eseményen?

- A gyár területén senki nem nézi, hogy van-e papírja a motorodnak vagy nincsen. A délben induló felvonuláson viszont mindenki a saját felelősségére vesz részt, vagyis oda már szükség lesz papírokra, ugyanis a résztvevők a Csepel Művek területéről rendőri felvezetéssel átvonulnak a Csepeli majálisra, ahol a helyi önkormányzat egy ebéddel várja a motorosokat, s egyben itt tartják a díjkiosztót is.

- Aki kocsival vagy utánfutóval hozza a motorját, az hol parkolhat?

- A rendezvény a Központi úton lesz megtartva a Veterán Autó és Motor újság szerkesztősége előtt. Az épület mellett található Öntő utcába irányítják a kisteherautókat és utánfutós kocsikat, melyek motort hoznak.

- Mi a helyzet az immáron hagyományos, Agárdi POMF rendezvénnyel?

- Az idei Pünkösdi Old Motors Fesztivál Agárdon sajnos technikai okok miatt elmarad. Az ok az egészen egyszerű, s annál kellemetlenebb - az időközben közvetlenül a nagykapuba épített kerékpárút miatt szinte lehetetlen a korrekt időmérést végrehajtani a megmérettetésen. Ugyanakkor az is igaz, hogy nincs teljesen leírva az agárdi verseny, a szervezők jelenleg is dolgoznak a megoldáson.

- A kéthengeres Pannonia-találkozóról mit lehet tudni?

- A 2015-ös, kéthengeres Pannoniák találkozója az szeptember 27-én lesz a herceghalmi verseny keretein belül.

Találkozzunk május elsején a Csepel Művekben - márkától és életkortól függetlenül minden motorost szeretettel várnak a Pannonia MGTSZ szervezői.