Idén az összes nagy csarnok megtelt a járművekkel, ezért a sok látnivaló között igencsak tempósan kellett haladnia annak, aki valóban mindent be akart járni egyetlen nap alatt. A motorgyártók és a kiegészítők forgalmazói mellett az oktatással foglalkozó iskolák, illetve a rendőr- és mentőmotorosok is tiszteletüket tették a Hungexpón, ahol a két- és négykerekűek szerelmesei csodálhatták meg a 2014-es szezon újdonságait.

honda motor magyarország
Ahogy azt megszokhattuk, a japán gyártók hatalmas standokon és sok-sok újdonsággal várták a motorosokat

Volt is miben gyönyörködniük, hiszen az elmúlt télen megjelent, korábban csak képernyőről ismert vasak mind ott sorakoztak, s a megszokott japán, európai és tengerentúli cégeken felül olyan kevéssé ismert márkák is jelen voltak, mint például a másodvirágzását élő Romet.

romet magyarország
Egyszerű, megfizethető modellekkel igyekszik vevőket találni az újjáéledő Romet

Immáron hagyomány, hogy az új modellek mellett épített gépek tucatjai is várják a motorosokat, ugyanis a kiállítással egy időben zajlik az EMAT aktuális fordulója, ahol a legszebb hazai vasak vonulnak fel, hogy a nap végén a zsűri több kategóriában díjazza a legszebb, legötletesebb átépítéseket.

cr42
Meglepően sok BMW és Honda CX átépítés volt az EMAT csarnokban. A legszebb Café Racernek kijáró díjat ez az R65 túragépből faragott "CR42" kapta

Egy évvel ezelőtt még fagyos hidegben botorkáltak a látogatók a pavilonok között, ám idén az égiek szárnyaik alá vették a rendezvényt, és késő tavaszi meleggel kényeztettek minket. Ez jót tett a forgalomnak, hiszen mindhárom nap komoly tömeg tette tiszteletét a Hungexpón, és ez láthatóan a vásárlási kedvet is növelte. Ahogy mi láttuk, minden harmadik-negyedik motoros kezében volt valamilyen kisebb-nagyobb csomag, az apróságok mellett sokan tértek haza egy-egy új bukóval vagy ruhával a seregszemléről.

suzuki motor magyarország
Mi szem-szájnak ingere... A Suzukinál nem volt hiány szépségekből, a motorok és a lányok is sok látogatót vonzottak a kék-fehér standra

A kiállítóknak sem lehetett oka a panaszra, elvégre a nagy érdeklődés azt jelenti, hogy az internet elterjedése sem tette okafogyottá az ilyen rendezvényeket, és igenis komoly igény van a szezonkezdő seregszemlére. Ez egyben biztosíték arra, hogy a következő években is rendre megcsodálhatjuk a kétkerekű világ legérdekesebb újdonságait, hogy egy remek élménnyel vágjunk bele az új szezonba.