Február első hétvégéjén a SYMA csarnokba várják a benzingőzzel fertőzött rajongókat, a Budapestre visszatérő Nemzetközi Terem Super-Moto-Cross versenyre. Az esti program mindkét napon hat órakor kezdődik – kapunyitás ötkor -, a korlátozott számú ülőhelyek öt- illetve nyolcezer forintba kerülnek.

motorkiallitas
Ha február, akkor teremcross! Ezúttal a SYMA csarnok látja vendégül az ugratók sztárjait

Mivel a csarnok befogadóképessége véges (nagyjából 3 400 fő), ezért a korábbiaktól eltérően depójegyet nem tudnak biztosítani a szervezők – a pálya közvetlen környékére csak az indulók és kétfős segítő csapataik léphetnek be.

motorkiallitas
A legszebb épített gépek várják a rajongókat Debrecenben, február második hétvégéjén

Hagyományteremtő céllal rendezik meg az Első Téli Motorkiállítást és Vásárt Debrecenben, az esemény a tervek szerint négynapos lesz, február 7-10 között. Az eseményen képviseltetik magukat a keleti országrész stuntversenyzői és motorépítői is, melynek a debreceni Malompark Bevásárlóközpont ad helyet.

motorkiallitas
"Csak az jöjjön, aki bírja!" Hóbagoly party a legtökösebb motorosoknak

Február 22-én a legelszántabb motorosokat invitálják a szervezők az immár hagyományosnak mondható Hóbagoly Party-ra. Cserépfalu völgyében, a híres Subalyuk közelében minden évben összejönnek a legtökösebb bájkerek, hogy óriási tábortűz és némi szíverősítő támogatásával a szabad ég alatt töltsenek egy hétvégét. A tavaszváró összejövetel egyfajta „kétkerekű-busójárás”, a bátor és elszánt motorosok a hideg évszakot is búcsúztatják ezen a korai találkozón.

motorkiallitas
Gyönyörű formák a Hungexpón: ez a tavaszi motoros seregszemle

Március negyedik hétvégéjén ismét a Hungexpó csapata csábítja az autók és a motorok szerelmeseit, nyolcvanezer négyzetméteren több száz cég jelenik meg a tavaszi két- és négykerekű seregszemlén. Ahogy tavaly, úgy a 2013-as kiállításon is bemutatók, versenyek színesítik majd a programot, és a járművek mellett a ruházat, a felszerelés illetve a tuningcikkek is komoly teret kapnak.

motorkiallitas
Az ecsédi motoráldás kihagyhatatlan szezonkezdő rendezvény, mely továbbra is ingyenes

Május harmadikán az Ecséd melletti Szentlaposi Kápolnánál rendezik azt a rendhagyó motorostalálkozót, melyet a kápolnához kapcsolódó alapítvány szervez. A koncertekkel és változatos programokkal tarkított nem mindennapi rendezvény elmaradhatatlan „kelléke” a motoráldás, ahol több száz járgányt és tulajdonosaikat részesítik áldásban, hogy szerencsével járjanak az utakon. Ahogy korábban már megszokhattuk, a kétnapos rendezvény továbbra is ingyenes.

Ha programot, rendezvényt vagy szervezett túrát ajánlanál, töltsd fel azt a Sportmotor.hu Eseménynaptárába, ahol a hozzád csatlakozó társak kérdéseit, hozzászólásait is nyomon követheted.