A márciusi ifjakra ezúttal vasárnap emlékezünk, bár ez a tavalyi havazást látva talán nem okoz nagy érvágást, már ami a motorostúrákat illeti. A korai húsvét azonban annál érdekesebb lehet, hiszen április első hétvégéje három nap szabadsággal jár, s a kora tavasz ideális lehet egy őrségi vagy délvidéki túrához, a bátrabbak pedig akár egy szlovén tengerparti kiruccanást is bezsúfolhatnak az év első hosszú hétvégéjébe.

hosszu-hetvegek-2015-2671
A havas Grossglockneren kezdeni a szezon? Úri huncutság, érdemes belevágni...

Májusban duplázunk, elvégre elseje péntekre esik, tökéletes, itt már szóba jöhet a még jó eséllyel hófödte Tátra vagy egy korai Grossglockner túra is. Rá három hétre Pünkösd - természetesen - ismét háromnapos ünnep, de a legjobb alkalomnak egy hosszú úthoz az augusztus 15-23 ígérkezik, mivel itt mindössze három szabadnap beáldozásával kilencnapos kört rajzolhatsz - ebbe már kényelmesen belefér bármelyik európai célpont, beleértve például Korzikát is.

hosszu-hetvegek-2015-2672
A Sella is hívogató célpont az augusztusi gurulásokon

Zárásként október 23-a érdemel említést, mivel szerencsés módon péntekre esik, s ha az időjárás is kedvezően alakul, ez ideális lehet egy bőséges, jó hangulatú szezonzáró megejtésére valamelyik közeli országban, vagy akár határainkon belül.

Jóllehet, még vagy fél éved van az nagyobb gurulásig, mégis érdemes már most, szezon után kigondolni, mikor és merre motoroznál. A hosszabb túrákon - két fő - akár ötvenezer forintos nagyságrendű összeget is megspórolhat, ha időben lefoglalja a kinézett szállást, szolgáltatást vagy kompjegyet, vagyis az 1-2 ezer kilométeres kör teljes benzinköltségét megnyerheti a jó előre kigondolt és lefoglalt utazással.