A GP szezon kezdetéig még közel három hónapunk van, így reménykedhetünk benne, hogy találnak egy tőkeerős szponzort, és idén is szurkolhatunk magyar résztvevőnek a gyorsasági motoros világbajnokságon. Szerencsére addig sem fogunk unatkozni, ugyanis öt hét múlva a Superbike sorozatban érdekelt csapatok már Ausztráliában foglalják el a boxokat, február utolsó hétvégéjén Phillip Island-en kezdődik a 2012-es Superbike VB.

wsbk-2012

A rajtrácson több magyar versenyzőt is találunk, hiszen a jól megszokott piros-fehér-zöld motorok most is ott lesznek, Tóth Imivel és Németh Balázzsal a nyeregben. Újdonság, hogy idén még egy magyart, név szerint Chrobák Jánost is megtaláljuk a nevezési listán: a csapat neve East European Racing, és Chrobák csapattársa a román Robert Muresan lesz.

wsbk-2012

A tizennégy versenyhétvégéből álló Superbike szériában tizenkét futamot Európában rendeznek, és csak két távoli helyszínt találunk a naptárban: az első, ausztrál forduló után május 28-án a tengerentúlra látogat a mezőny, a Miller Motorsport Parkba (USA).

wsbk-2012

Reméljük, hogy július 22-én, a sorozat brnói hétvégéjén - a tavalyi versenyhez hasonlóan - több szabadkártyás helyet is kiosztanak, és minél több magyar versenyzőnek szurkolhatunk a Supersport és a Superbike kategóriákban.