Sylvain Guintoli nem tartozik a Superbike széria legnagyobb csillagai közé, de többször bizonyította már, hogy jó motorral bármikor képes a győzelemre. Pályafutása során három alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokán, és tavaly hatodikként zárt a VB-n.

Az Aprilia most bizalmat szavazott a francia versenyzőnek, és a jelek szerint jól döntöttek, hiszen Guintoli a mai napon már két tizedmásodpercre megközelítette a jerezi teszt legjobbját, a kawasakis Tom Sykes-ot.

guintoli aprilia
Guintoli másodikként zárt Jerezben a "lámpákkal" kiegészített RSV4 nyergében

Úgy vélem, hogy a karrierem egyik legfontosabb pillanata ez a lehetőség, hiszen a mezőny legjobb motorját hajthatom a következő szezonban, és egészen biztos vagyok benne, hogy minden eddigitől eredményesebb leszek az Apriliával - nyilatkozta a MotoGP-t és a Brit Superbike bajnokságot is megjárt versenyző a szerződés aláírását követően.

A teszteket követően hosszú pihenőre vonul a VB-aranyat bezsebelő noalei alakulat, majd február 24-én Phillip Island-en, a 2013-as szezon első versenyén már élesben kell bizonyítaniuk a kimondottan népes és erős Superbike mezőnnyel szemben.