Vasárnap délelőtt rajtolt el a Superbike olasz hétvégéjének első futama, s meglepetésre az edzésen csak közepesen teljesítő Elias jött el a legjobban, de csak ideig-óráig tarthatta meg a gyorsan szerzett első helyet. Többen is megelőzték, s ezzel nagyjából helyreállt a papírforma: Sykes és Baz haladt az élen, Guintolival, illetve Melandrival a nyomukban.

misano-sbk-ssp-2014-194

Ellenállhatatlanul szakadt el az üldözőbolytól a zöld duó, s csak a helyosztókért csatázhattak az Aprilia, a Ducati és a Honda versenyzői. A dobogóra végül a noalei brigádot erősítő Melandri fért fel a futamot nyerő Sykes és az ezüstöt megkaparintó Baz mellé.

A másodikban Giugliano kapta el legjobban a startot, azonban öröme nem tarthatott soká, mert a versenybírák úgy ítélték meg, hogy idő előtt lőtt ki a rajtrácsról, ezért boxutca-áthajtásos büntetést kapott, és ezzel el is búcsúzhatott a dobogós reményektől. Az élen eközben a zöldek szinte lemásolták az első futamot, Sykes és Baz diktálta a tempót, s mögöttük ezúttal is Melandri, illetve Guintoli igyekezett.

A végére stabil, három-három másodpercest előnyt tudtak kimotorozni, ezért a dobogó képe ugyanazt mutatta, mint pár órával korábban – két Kawa és egy Aprilia fért fel a pódiumra. A dupla sikerrel Sykes alaposan elhúzott a tabellán is, előnye immáron közel negyven pont, ráadásul az őt üldöző Guintoli (Aprila) megkapta a nyakába az egyre jobb formában versenyző Bazt is, aki csak két pont lemaradással követi honfitársát.

misano-sbk-ssp-2014-193
Talmácsi Gábor támogatásával Somosi Alexander is belekóstolhatott az EJC küzdelmeibe. A fiatal tehetség stílusára azonnal felfigyeltek az olasz pályán

A hazai versenyzők, illetve csapatok is jól szerepeltek Misanóban, még ha akadt is jó pár szomorú pillanata a magyar résztvevőknek. Ide tartozik Tóth Imre bukása, aki sérülései miatt kihagyni kényszerült a versenyt, azonban csapattársa, a BMW-vel egyre jobban összebarátkozó Sebestyén Péter mindkét alkalommal célba ért - mindkétszer a 19. helyen intették le. Németh Balázs a piros zászlóval félbeszakított Superstock 1000 futamon a 11. lett, míg a Talmácsi Racing megszerezte első pontjait, ugyanis 15 éves olasz versenyzőjük, Zaccone hetedik helyen ért célba. Ugyanakkor csapattársa, Bódics Ricsi nem küzdhetett az áhított pontokért, mert technikai hiba miatt az első körben kénytelen volt kiállni a versenyből.

Még két hétvége vár a Superbike széria versenyzőire – név szerint Portimao és Laguna Seca -, majd július közepén szokatlanul hosszú nyári szünetre vonulnak a csapatok, hogy ősszel, szeptember első hétvégéjén térjenek vissza a villámgyors sepangi jerezi pályán.