A Superboike-ban már-már megszokott szoros végjátékkal, szinte pontegyenlőséggel érkezett a tabellát vezető Tom Sykes és az őt üldöző Guintoli az idei világbajnokság utolsó fordulójára, Katarba.

superbike-qatar-2014-2803
A mezőny már Katarban készül az utolsó rohamra

A legutóbbi, igencsak kaotikus hétvégén előbb Guintoli csapattársa, Melandri az istálló utasítására maga elé engedte francia riválisát, míg a második futamon vagy tizenöt pilóta esett a nehéz körülmények között, de az apriliás duó itt is győzni tudott, igaz, itt már Melandri-Guintoli sorrendben. Ezzel az olasz alakulat versenyzője 12 pontra megközelítette Sykes-ot, aki a csekély előny birtokában várhatja a katari folytatást.

superbike-qatar-2014-2802
Guintoli hátrányból indul, de az elmúlt hétvégét látva ez aligha szegi majd kedvét

Két győzelemmel ötven pontot kasszírozhatnak a versenyzők, a bajnokság tehát teljesen nyitott, s nem kérdés, hogy Melandri, aki immáron kiszorult a címért vívott harcból segíteni fogja csapattársát. Sykes úgy nyilatkozott, hogy kedveli a losaili pályát, hiszen itt volt a ZX-10R bemutatója is, s úgy érzi, hogy száraz körülmények között maga mögé utasíthatja a két Apriliát, ezért bízik benne, hogy idén másodszor is világbajnok lehet a Superbike-ban.

superbike-qatar-2014-2804
Sykes zsinórban harmadszor küzdhet a világbajnoki címért

Ez már a harmadik év, amikor az utolsó futamig küzdök a VB-címért, ez mindenképpen mellettem szól - nyilatkozta a Kawasaki 29 éves brit versenyzője a versenyhétvége előtt. A küzdelmeket az Eurosporton követhetitek figyelemmel vasárnap este negyed nyolctól, illetve aki nem rendelkezik ilyen csatornával, az a LemonSport linkjein talál tucatnyi streamet, ahol élőben nézheti a futamokat.