A MotoGP rajongóknak még várniuk kell, hogy újra éles versenyben lássák kedvenceiket, de a Superbike sorozat kedvelői már ezen a héten ízelítőt kapnak abból, hogy mi is vár ránk az idei szezonban. Ausztráliában kezdetét vette a hivatalos teszt, és magyar idő szerint vasárnap hajnali kettőkor elrajtolnak a motorok a legendás Phillip Island-i pályán.

wsbk

A magyar együttes, a Team Toth is jelen van, ráadásul rögtön az első nap után remek hírekkel szolgálhatunk velük kapcsolatban: a fiúkat ugyan megviselte a közel 48 órás utazás, mely után szombaton érkeztek meg a kontinensnyi országba, de a mai tesztre már kipihenték az út fáradalmait, és kimondottan jól teljesítettek az edzéseken. Tóth Imre a 16. és a 14. helyen zárt a két gyakorláson, Németh Balázs pedig egy hatodik illetve egy negyedik hellyel mutatkozott be - biztató kezdet, csak így tovább!

wsbk

A Superbike-ban továbbra is Checa a legnagyobb esélyes, és ezt egy edzéselsőséggel is bizonyította, mögötte Biaggi és Rea, alig fél másodperces lemaradásban. A gyakorlás nagy vesztese a BMW-s Leon Haslam, aki ugyan jó köröket futott, de a nap második felében hatalmasat esett, ezért kihagyni kényszerül az idénynyitó ausztrál futamot.

A versenyeket vasárnap hajnali kettő órától közvetíti élőben a Eurosport, majd délután öt órától ismétlik a futamok összefoglalóit.