eszgé 2021. március 2.

Irány délre

Kovács Bálint motorversenyző mesél arról, hogy miként zajlik a tavaszi felkészülés, és hogy milyen nemzetközi futamokon láthatjuk 2021-ben:

- Ahogy közeledik a tavasz, napról napra egyre jobb idő lesz itthon, de csalóka a napsütés: ez még nem ideális teszteléshez, versenyzéshez. Ezért aztán a profi motoros olyan, mint a fecskék: délre költözik. Nekünk a nagypályás edzéshez Spanyolországig kell mennünk, de ebben a szezonban különösen izgalmas, hogy nemcsak a tréning köt oda, hanem az is, hogy az első ESBK-szezonom is kezdetét veszi áprilisban. Ha jó eredményeket szeretnék elérni év közben, akkor most kiemelten fontos eljutnom pár spanyol pályára még a szezon kezdete előtt.

- Milyen technikával állsz rajthoz 2021-ben?
- Az idei évre épített motorom most készült el, és eléggé időigényes az összeszokás, vagyis a teszteléseket, beállításokat semmiképp sem hagyhatjuk a versenyekre. Ezért azt tervezzük, hogy márciusban két legendás helyszínen, Jerezben és Valenciában készülünk az idényre – mesélte el Bálint.

– Ugyanazokon a pályákon gyakorolhatok, ahol a világ leghíresebb, legjobb pilótái küzdenek egymással – tette hozzá –, ez komoly teher, ugyanakkor büszkeséget is érzek legbelül.