eszgé 2021. március 1. 4

Yamaha YZF R7 - 2021

Gyakorlatilag tényként kezelik a távol-keleti lapok, hogy érkezik az R6 helyét – részben – betöltő, idomos YZF-R7. Mi több, már azt is tudni vélik, hogy nyár előtt bemutatják az újdonságot. Mielőtt valamelyik veteránrajongó feltörné a malacperselyt, gyorsan szögezzük le, hogy ez nem sornégyes, mint az egykori méregdrága, YZF-R7 OW-02 versenygép, hanem az MT-07-ből fejlesztett könnyű sportmotor.

Ennek megfelelően nem is a megmaradt négyhengeres modellek ellenfele lesz, hanem például a Ninja 650-nek és a többi sorkettes idomos gépnek állít konkurenciát. Azt is tudni vélik, hogy az MT-07 jelenlegi, 74 lovas teljesítményét 80-90 lóerő közé srófolják fel, míg a segédváz és más fődarabok karcsúsításával kompenzálják az R7-en az idomok jelentette plusz súlyt.

A modell érkezése azért is biztosra vehető, mert a mindig jól tájékozott Young Machines már azelőtt írt az új sorkettesről, sőt az YZF-R7 elnevezésről, hogy kiderült volt az YZF-R6 tavalyi nyugdíjazása. A képeken a lehetséges formatervek láthatók, de mint minden renderelt fotó, ez is valószínűleg számos ponton eltér a tavasszal érkező, végleges változattól.