A Nagy kaland


2020. április 23., csütörtök 9:00 2020. április 25., szombat 16:00

Balkánƒ
A Nagy kaland!!! Katonai repülőtér, Bosznia, 8-as út és Cresz, Krk, Pag szigetek 2020.04.23. – 04.26. túra táv: cca. 1295 km
A túraútvonal változtatásának jogát az időjárás, külső behatások és a mindenkori igények figyelembe vételével fenntartom!
A túra időtartama 4 nap
Összeállítottunk neked egy életre szóló élményeket nyújtó motoros túrát. Igyekeztünk az adott térség legfelkapottabb és a nem annyira felkapott de feledhetetlen látványosságait beletenni ebbe a túrába. Lesznek gyönyörű hegyvidéki tájak, mesébe illő vízesések, Pag szigetéről és a kompról élvezhetjük a festői kilátást a szárazföldre és a Velebit hegységre, motorozunk Krk, Cres és Pag szigeteken. Úgy terveztük az utat hogy minnél többet motorozunk a csodás 8-as úton.
Meglátogatunk egy Európában is egyedülálló titkos katonai repülőteret. Titó elvtárs építette, 20 megatonnás atom támadás esetén megóvta volna az embereket és az eszközöket. 3.5km alagútrendszer, labirintus a hegy gyomrában, azoknak akik nem ismerik a járatokat nem is ajánlott a látogatása. Szerencsédre a reptér üzemeltetésének utolsó néhány évében itt dolgoztam, egésszen a kiköltöztetésig és berobbantásáig. A Délszláv háborúban a visszavonuló néphadsereg felrobbantotta, használhatatlanná tette. Hogy melyik napon látogatjuk meg az meglepi :-) . Itt a helyed, kalandozzunk eggyütt!

RÁSZLETES INFORMÁCIÓK, TÉRKÉP:
https://greengos.hu/a-nagy-kal...

1.Nap: Osijek (CRO) – Bihać (BiH): napi táv: cca. 430km
Motoros túránkat a horvátországi Eszékről kezdjük, Magyarországról könnyen elérhetó az M6-os autópályáról, Mohács irányából. Rövid autópálya szakasz után elérjük az országhatárt és máris Boszniában találjuk magunkat. Igazi boszniai tájakon motorozunk a Borja, Uzlomac, Manjaca hegyeken, gyönyörű erdőkben kanyarog utunk. Banja Luka után egy festői fensíkon motorozunk, hihetetlen létszámú birka és tehén csordák legelésznek a lankákon. Szállásunk Bihaćon lesz, egy hamisíthatatlan boszniai város a gyors folyású Una folyó partján, érdemes lenézni a város hídjáról és gyönyörködni a sok kis vízesésben.
2.Nap: Bihać (BiH) – Starigrad (CRO): napi táv: cca. 360km
Reggeli torna és egy jó kávé elfogyasztása után, motorra fel! Felkészíteni a látó izmokat ! Ezen a napon mesébe illő vízeséseket látogatunk meg, megkoóstolhatjuk az igazi líkai specialitást a pekat. A Velebit hegységről fenséges kilátás nyílik a mélybe , alattunk kanyarog a Zrmanja kanyonja. Meglátogatjuk a pirosan pompázó maslenicai hidat, majd Pag szigetén folytatjuk kalandozásunkat. Pagon legalább egyszer át kell motorozni, hihetetlen a kopár sziget látványa, a szigetről a szárazföld és az ott tornyosuló Velebit hegy festői kilátást biztosít. Kompra fel! Egy kellemes kompozás után a 8-as úton találjuk magunkat. A tengerparton, a St. Carlo templom közelében elfogyasztunk egy príma kávét és Starigradig mindenki a saját tempójában élvezi a 8-as út varázsát.
3.Nap: Starigrad (CRO) – Rabac (CRO): napi táv: cca. 265 km
Ma végig motorozzuk a 8-as út legszebb szakaszát, csodás kilátás, pályára illő aszfalt. Egyszerűen a motorosok paradicsoma. Ha már Pag szigetéről gyönyörködtünk a szárazföldben akkor miért nem lehetne ez fordítva is? Kis kitérővel felkapaszkodunk egy kilátóhoz, ahonnan csodás kilátás vár ránk Pag szigetére és a fenséges Adriára. St. Marko szigeténél átkelünk a 66 méter magas Krka hídon és már Krk szigetén motorozunk. Egy jól eső pihenő vár ránk a kompon Cres szigete felé. Cresen motorozva a mélyben vissza-vissza köszön az Adria és Krk szigete. Ismét egy kis pihenő a kompon és folytatjuk utunkat Rabac irányában, ahol fenséges vacsoránk és szállásunk vár ránk.
4.Nap: Rabac (CRO) – Lučko (CRO): napi táv: cca. 240km
Ami sok az sok :-) , de képzeld Rabac után ismét egy szép tengerparti szasszal kezdjük a napot. Egészen Abbáziáig gyönyörködhetünk az Adriában. Opatia és Rijeka forgalmát kikerülve letérünk a Risnjak nemzeti park irányába, immár igazi hegyvidéki tájak kisérik utunkat, nem is csoda hisz télen itt sípályák üzemelnek. Karlovac előtt felhajtunk az autópályára és a Lučko fizetőkapu előtti benzinkútig meg sem állunk :-). Közös barangolásunk itt véget is ér. Következő közös motoros túránkig itt búcsút intünk egymásnak.

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 295 euró
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 520 euró
Motoros egyágyas szobában – 360 euró


Részvételi dij tartalmazza:
 Szállást a túra teljes időszekára minimum 3 csillagos szállodában
 3 reggeli
 3 vacsora
 Túravezetés
 Ajándékcsomag
 Komphasználat diját személyre és a motorra
Részvételi dij nem tartalmazza:
 Baleset és utas biztositás
 Üzemanyag
 Autópálya dij
 Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatást mely nem lett felsorolva

Érintett látványosságok:
- Pag sziget
- Velebit hegység
- mesébe illő vízesések
- a varázslatos adriai 8 as út –Jadranska magistrala
- Risnjak nemzeti park
- Cres sziget
- Krk sziget
- kilátó Pag szigetére
- Krka híd
- titkos föld alatti repülőtér a hegy gyomrában

A túrán való részvétel nem ajánlott:
 600 ccm alatti motorral
greengos · létrehozva: 2019. december 28. 19:09