Balkán kaland és az Albán SH20-as út


2020. július 2., csütörtök 9:00 2020. július 5., vasárnap 17:00

Szerbia - Montenegró - Albánia - Boszniaƒ
A túraútvonal változtatásának jogát az időjárás, külső behatások és a mindenkori igények figyelembe vételével fenntartom!

2020.07.02. – 07.05. , 4 napos Túra táv cca.: 1530 km
Egy igazán izgalmas, sokszinű motoros túra ahol lesznek kicsit hoszabb napi szakaszok is. Bejárjuk Szerbia egy szép részét, Montenegróban gyönyörű tájakon motorozunk, megnézzük a mesébe illő Djurdjevica Tara hidat, aki szeretne lecsúszhat a mellette kifeszített drótkötélpályán. Szállásunk a fenséges Durmitor hegy lábánál lesz. Albánia irányában utunk egy szemet gyönyörködtető folyó völgye felett kanyarog. Belekóstolunk egy csipetnyit az egzotikus, és a nyugati világtól elzárkózott Albániába, hogy nézelődősen átmotorozzunk az eggyik legszebb hegyi látvány útvonalon, as SH 20-as úton és a Rrapsh szerpentinen. Majd ismét a fekete hegyek országa és gyönyörű természeti látványosságai között találjuk magunkat. Csodás kilátással tárul elénk egy szerpentin tetejéről az Adriai tenger és a 8-as út, amin motorozunk is és vetünk egy pillantást az egyik James Bond filmnek is helyszínt adó Sveti Stefan szigetre. A tengerpartot a Kotori öbölre hihetetlen kilátást nyújtó szerpentinen hagyjuk el. Körbe motorozzuk a fenséges Piva tavat, amit a magasból is meg csodálunk, egy alagutakkal tűzdel szerpentinről. Utunkat Szarajevó felé gyönyörű tájakon és patakok társaságában tesszük meg. Utolsó esténket pedig a varázslatos Sarajevóban töltjük, ahol találkozik a kelet a nyugattal.
1.Nap: Horgos (SRB) – Zsabljak (MNE): napi táv : cca. 515 km
Találka a Röszkei határátkelő után a szerb oldalon lévő Mol benzinkúton. Onnan Újvidék irányába indulunk. Átkelunk a Tarcal hegyen. Érintjük a közkedvelt szerb pihenőhelyet Zlatibort, majd folytatjuk utunkat a fekete hegyek országa felé. Áthajtunk a fényképezkedésre csábitó gyönyörű hidon a Tara folyón, a válalkozó kedvű részetvevők kipróbálhatják a drótkötél pályát. Szállásunk és megérdemelt pihenőnk Zabljakon lesz a Durmitor hegy lábánál.
2.Nap: Zsabljak (MNE) – Budva (MNE): napi táv : cca. 325 km
Reggeli után útra fel! Ismét megcsodáljuk a Tara hidat, majd a Tara folyó menti gyönyörű tájon kanyargó úton gyönyörködünk a kilátásban. Megérdemelt hosszú pihenőnk és ébédünk a Plavi tó melletti gyönyörű fekvésű étteremben lesz, (pisztráng, parázs alatt sült szaftos borjúhús  ).Montenegróból Albániába látogatunk, hogy végigmotorozzunk az SH 20-as fenséges útszakaszt, amiért sok motoros látogat ide, itt találharó a Hotit hágó, Rrapsh szerpentin. A magasból gyönyörköhetünk a Szkadári tóban. Ezután ismét egy határákelőhely és máris Montenegróban vagyunk. Útközben megcsodáljuk Sveti Stefan szigetét. Az estét Budvában töltjük.
3.Nap: Budva (MNE) – Sarajevo (BiH): napi táv :cca. 300 km
Reggeli torna után motorra fel és indulunk! A tengerpartot a Kotori öbölre hihetetlen kilátást nyújtó szerpentinen hagyjuk el. Körbe motorozzuk a fenséges Piva tavat, amit a magasból is meg csodálunk, egy alagutakkal tűzdel szerpentinről. Szemet gyönyörködtető környezetben motorozunk tovább a Mratinje Dam duzasztó gát felé, majd a Piva folyó mentén egészen a határig. A Bjelasnica hegyben gyönyörködve érünk Sarajevó varázslatos városába, ahol igyekszünk kipihenni fáradalmainkat és lemosni az út porát a Sarajevói sörgyár sörözőjében.
4.Nap: Sarajevo (BiH) – Horgos (SRB): napi táv :cca. 390 km
Ha már mindenki megvásárolta a helyi jellegű emléktárgyakat, búcsút intünk Sarajevónak. Gyönyörű tájalon kanyargó úton motorozva haladunk a zvorniki tó irányába ahol visszatérünk Szerbiába. Újvidéknél felhajtunk az autópályára, amin a Horgos – Röszke hatátátkelőhely előti utolsó pihenőhelyig haladunk, következő közös túránkig itt búcsúzunk el egymástól.

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 280 euró
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 500 euró
Motoros egyágyas szobában – 340 euró

Távolabbról érkező jelentkezőknek, akik igénylik, tudunk segiteni szállást foglalni az idulási-érkezési pont közelében, akár a 0-ik azaz az idulás előti estére, akár a túra befejező estéjére. E-mailban tudod jelezni szándékodat.


Részvételi dij tartalmazza:
 Szállást a túra teljes időszekára minimum 3 csillagos szállodában
 3 reggeli
 3 vacsora
 Autópálya dij
 Túravezetés
 Ajándékcsomag
Részvételi dij nem tartalmazza:
 Baleset és utas biztositás
 Üzemanyag
 Személyes szükségleteket és minden olyan szolgáltatást mely nem lett felsorolva

Érintett látványosságok :
- Tara kanyon
- Tara híd
- Plavi tó
- SH20-as út
- Hotit hágó
- Rrapsh szerpentin
- Sveti Stefan
- Kotori öböl
- Piva tó
- Piva kanyon
- az egzotikus Sarajevó – Bascsarsia,
greengos · létrehozva: 2020. március 13. 21:22