Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Helló én most csinálom az A2 szeretnék venni egy nagy mocit ami 25kw-ra van papírozva de csak Honda vagy Yamaha érdekelne pl Honda hornet vagy cbr Yamaha fz vagy R6 de csak 2000 évjárat feletti ha valaki tud írjon előre is köszönöm
Helló engem érdekelne. Milyen márka évjárat ccm3?
Felhívtam az NKHt, így megkaptam a választ, gondoltam leírom, hogy másnak ne kelljen telefonálnia.

21 évesen
Csak akkor lehet vizsgázni "A"korlátlanra, ha rendelkezel 2éves "A2"es jogosítvánnyal. Nem lehet előbb elkezdeni, ha nem vagy 24. És mivel 2 éven túl leszel, nem kapsz KRESZ kedvezményt, se gyakorlati kedvezményt. Azt mondták, hogy örüljek az életkor kedvezménynek. Tehát egy újabb 100 a jogsi.

24 évesen, vagy a fölött 2 opció van.
Ha rendelkezel 2 év "A2"vel, akkor nincs KRESZ, csak gyakorlati tanfolyam meg vizsga.
Ha nem rendelkezel 2 év "A2"vel, akkor természetesen van minden.
Sziasztok!

Már 3 éve van "B" kategóriám, 2013.májusban lett "A2"-m.
Az lenne a kérdésem, hogy mikor kezdhetek neki az "A"kategóriának leghamarabb?
Minden oldalon más és más infót olvasok. Van, ahol azt írják, hogy 2éven belül neki kezdhetek, és akkor nincs elmélet (na de akkor mikortól kezdhetem el pontosan, és mikor vizsgázhatok?).
Itt a fórumon kicsijoe hozzászólása, hogy a B125 után egy éven belül lehet menni nagy "A"ra, akkor gondolom a nagyobb, "A2"vel is ugyanez a helyzet.

Köszi előre is a válaszokat
Ha van 2 éves A2-őd akkor mehetsz A korlátlanra, "tök mindegy" hány éves vagy
Sziasztok!
Valaki, aki csinált már ilyet le tudná írni nekem, hogy tudok egy motort legyen az akár magyar vagy külföldi forgalmival, hogy tudok hivatalosan lefojtani 25 vagy 35Kw-ra? Mi pontosan a menete? Mennyi időbe és pénzbe kerül kb.? Vagy meg lehet-e egyáltalán csinálni?
Ha itt valaki azt mondja neked hogy lehet, majd NKH-nál elhajtanak, akkor a fórumra fogsz hivatkozni? Komolyan, olyan nehéz felhívni egy autósiskolát? Az legalább biztos információ...
Sziasztok!

A2-es jogosítványt szeretném megcsinálni. B kategóriás jogosítványom van és 22 éves vagyok. Mehetek A2-re vagy először le kell tennem az A1-et?

Előre is köszönöm!
Általánosságban válaszolok többek kérdésére..Igen le lehet itthon is papírozni a motorokat.
Fojtószet márkakereskedéstől aztán beszerelési igazolás utána új vizsga kicsit drágább mint a hagyományos aztán új papírok okmányiroda ..Az egész procedúra értéke fojtószett árától függően cirka 80 rugó..
Sziasztok! Eladóvá vált 25 kw.os honda cbf 600 abs motorom.
Tökéletesen lepapírozva fojtással vagy nélküle is. Ha érdekel hívj nyugodtan.:
http://www.hasznaltauto.hu/motor/honda/honda_cbf_600_sa_ab
s_25kw_ak_a2_vezetheto-7295688
24
Sziasztok!
Ha van egy A1 jogsim, akkor azzal (hála a jó rendszerváltozásnak) elvileg nem tehetek nagymotorjogsit igaz? Most lett meg a 2 év tapasztalatom pont. Gondolom nem.
Viszont a másik kérdésem az lenne, hogy a korlátlan A jogsi korhatára jelenleg hol tart? Olvastam a neten, és 24 évet írnak, viszont valaki meg 21et mondott, hogy maradt annyi. Szóval mi a korhatár, és hog yérek-e valamit jelenleg a 125-s jogsival?
Válaszokat előre köszi :)
Ha a forgalmiban 35kw van akkor a következő vizsgány is az lesz, ez már nem változik meg...
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem volna, hogy kiszemeltem egy vasat, ami 600cc, papíron viszont 35kw van. hogy folytott e, vagy sem, azt a tulaj se tudja, ő így használta gond nélkül.
Ez így legális, vagy ugyan olyan, mint a 125/50?
Csak papíron más.
Hogy megy át így a vizsgán?
Ki tud erről valamit?
Valakinek van tapasztalata ilyen esetről?
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy Aprilia rs 125 alkalmas e 2 személyre
Nem azt jelenti, nem is tudom, hogy lehet-e ilyet csinálni, de szerintem nem és nagy macera lenne.

Ez azt jelenti amit írtam. Gyárilag folytott motort ha itthon veszed ha külföldön 35kw-ig vezethetsz, ha nem 2x akkora volt a motor eredeti teljesítménye.
De akkor ez azt is jelenti hogy itthon is le tudom butítani a motort?Tehát megveszek egy nagy köbcentis motort ami mondjuk 70kw?
Milyen papírmunka szükséges ehhez HA lehetséges és mennyire bántja a pénztárcát?
Választ előre is köszi!
A korl. jogsid van okmány irodában kérheted az A2-t 25kw helyett 35kw-ig jó 4000Ft.

Nagy A-val kapcsolatban sétálj be egy autós-motoros iskolához ott érdeklődj a mikéntről.
Persze, ha nem kétszer akkora teljesítményü motor lett visszafojtva 35kw-re és a papírókban 35kw van nem 36 vagy 35.1
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok hogy ha Németországból hozok be egy 35kw os fojtással rendelkező motort, akkor azt itthon is használhatom legálisan A2 vel?
Sziasztok! 1 éve csináltam meg az A korl. jogsit. Jövőre megakarnám csinálni a korlátlant, ezért bementem az okmányirodába h megkérdezzem mi újság van ezzel az A2 jogsival, átkel-e íratnom a jogsimat most vagy nem A2-re. Elsőnek azt mondták h nem is hallottak ilyenről h átkel írni, és h jó ez így. De utána nagy utánakérdezések után azt mondták ha olyan motort szeretnék vezetni ami már nem fér bele az Akorl.-ba akkor átkel íratni, de ha csak a nagymotor jogsi miatt akarnám átíratni akkor nem kell hanem 2 éves Akorlátozottal mehetek A-ra. De azt mondták h ez nem 100%. Valaki járt már így, vagy tudja pontosan, hogy hogy is van ez? Mert eléggé szar lenne h nem írattam át és a 2 éves Akorlátozottat nem fogadnák el. Előre is köszi!
Tudja valaki milyen törvényjavaslat van most elfogadóban motor jogsi terén pontosan mi fog változni?
Hello! Én is pont ebben a helyzetben vagyok! Engem is nagyon érdekelne, hogy 2 éves AK-val lehet menni A-ra vagy baszhatjuk az egészet. Ha megtudsz valamit kérlek írd le. Köszi.
Mert ha minden igaz, akkor már most nekikezdhetnél.. ezt kihagytam* !
Én azt mondanám neked, hogy a lehető leghamarabb kezdj neki,még mielőtt újabbnál újabb dolgokat fognak variálni.. érdeklődj utána egy igazán jó motoros oktatónál, aki otthon van a témában, és kérdezősködj hogy mikor kezdheted.!? jobb hamarabb túl lenni rajta , tapasztalatból mondom :D Sok sikert ! :)