Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok! Azt fontolgatom, hogy nagy 1200-as motorra szeretném letenni a jogosítványt. Valaki meg tudná mondani, hogy hol lehet erről bővebb információt találni? Hol lehet jelentkezni és hogyan történik az itteni vizsgázás? Mielőtt motort vennék, előtte szeretném megcsinálni a jogsit. Köszönöm a válaszotokat :)
Hello! Gumtree, autotrader, ebay, igy kb ezeken az oldalakon tudsz nezegetni motorokat. A legjobb ha labon hozod el, telefonon kotsz biztositast ha megvetted meg befizeted a road tax ot es kesz :D Ha magan szemelytol veszed mindenkepp nezz egy hpi check et, itt konnyu lopott vagy roncsteleprol visszahozott jarmuvet venni.
Szia! Hanger Lanenel tudom hogy van egy J&S accesories. Elég nagy bolt es van mindenből választék bőven
Kedves Joco
Bocsi, hogy igy belekontarkodok a beszelgetesbe. En is angliaban elek, mostanaban szeretném megvenni életem első motorját. 2000-2002 évjáratú Honda CB 500ast szereték, CB400ason tanultam és nagyon megszerettem. Egy bánatom van, hogy túl sokat nem fogok tudni megnézni, mert egész angliában találtam kb 3 db hirdetést ilyen motorra és mind minimum 120 mérföldre tőlem... :(
Tudsz esetleg olyan oldalakat, ahol több motort is hirdetnek? vagy konkrét használtmotor-kereskedéseket? Londonban élek 3 saroknyira az ACE cafetol :) A jogsim van, talan a jövő héten elküldöm a papírjaimat a DVLAnak, becseréltetem végre (4,5 éve vagyok kint, de idáig még nem jutottam el) meg sorban szerzem be a felszereléseket. A masik gondom... ha elmegyek nagyon messzire megnézni és mondjuk tetszik akkor hogy hozom el? Mindenképp hozatni kell trailerrel, a talán-ra nem szívesen kötnék biztosítást...
Illetve van-e valami tuti tanácsod, mit milyen sorrendben, hogyan nézzek át a motoron vásárláskor? A férjem tudna velem jönni autóval, de nem motoros, így nem nagyon fog tudni segíteni...
Előre is nagyon köszönöm a segítséged (és bárkiét aki hozzászól a kérdésemhez)
Szép estét
Abban biztos lehetsz, hogy profin megtanulsz esőben motorozni. Egyébként egész télen lehet motorozni dél Angliában.
Hello mindenki :)
Tervezem a kiutat de imádok motorozni , Angliába milyen az időjárás a motorozáshoz ?
Egy gurulasba en is benne lennek :D
Sziasztok, angliában szeretnék A korlátlanra vizsgázni, tud valaki erről pontos infót?
Illetve sisak és ruházat vásárláshoz valami nagy boltot, ahol tudok próbálni? London környékén lakom.
En a City Bike Service-be szoktam vinni az enyemet, ha nincs szerszamom (2 FAIRCHILD PLACE; az Old Street Roundabout mellett). Rengeteg melojuk van, es kolcsonoznek is motorokat (asszem van Hornetjuk is, ugyhogy biztosan ismerik, mint a tenyeruket)

De ha felhivsz, akkor szivesen segitek en is: imadok motort vasarolni... :) (hasznaltam is mar Hornetet, ugyhogy en is ismerem)

075 236 65 231
De ha mar megvetted, es csak gurulnal egyet, akkor is csoroghetsz; Londontol del fele szoktam menni.

joco
Sziasztok. Motorszerelőt keresek redhill vagy london környékén. Vagy esetleg olyan ember aki jobban ért a motorokhoz mert vásárlás előtt állok és kellene egy kis segítség. (honda hornet lesz).
Illetve le tudnátok írni pontosan a menetét a vásárlásnak? minden papírmunkát amire figyelni kell.
Köszi
Sziasztok! Nagymotor jogsit szeretnék letenni magyarul. tud valaki erre valamilyen megoldást? Sajnos az othoni vizsga nem megoldható mert kamionozok,és ezért nem cserélhetem vissza a jogsimat magyarra. Előre is köszi.
Hello Milan.Ugy latom eltunk amit irtam.Szoval a kerdesem, hogy ehhez a menethez amit leirtal lell B katos jogsi, vagy ez nem egyenlo az A1es jogsival. Nekem nincs semilyen jogsim es en is szivesen kozlekednek itt londonban valami kis 125el.Tenyleg eleg ennyi amit leirtal,se theory teszt se practical teszt?
Sziasztok ezzel a 125os temaval kapcsolatban illetve a CBTvel kapcsolatban, ha semmilyen jogositvannyal sem rendelkezem akkor sem kell leraknom a theory illetve practical tesztet.Nem kell a CBThez?Vagy ezt ugy ertetted hogy ha rendelkezel mondjuk B kategorias jogositvannyal
?!
Sziasztok. Motor szerelőt keresnék Angliában. High Wycombe környékén. Köszönöm
Szia! Ezzel a jogsival bámilyen háromkerekűt vezethetsz, viszont ha firebaldre vágysz akkor meg kell csinálnod a full a kategoriat.
CBT
Theroy test
Mod1, Mod2
Ha tudsz motorozni 5 nap alatt le lehet zongorázni, ha nem akkor lehet akár 1-2 hónap is.
sziasztok
angol jogsim van ezekkel a kategóriákkal,
szeretnék nagy motort venni honda 1000rr, milyen vizsgákat kell tennem? kell egyáltalán? "A" benne van :)
udv
Hello,
Neten keresgeltem es talaltam egy ilyet:

http://eventerbee.co.uk/event/...

Ez lehet erdekes.

Udv,
Milan
Szia Attila,

Ahhoz, hogy 125-os motort vezethess csupan egy CBT-t kell megcsinalni. Ennek a folyamata a kovetkezo:

Eloszor is csinaltatnod kell ideiglenes jogositvanyt (Provisional Licence-nek hivjak). Keress ra neten, hogy kell vagy postan tudsz igenylolapot kerni. Csatolni kell melle igazolvany kepet illetve fizetni kell £34 v. £43 fontot attol fuggoen hogy online vagy papiron igenyled.
Nekem anno ugy emlekszem 2 hetbe telt, hogy megerkezzen.

Ezutan keresni kell egy iskolat, maganvallalkozo szemelyt aki vallal CBT-zest. Kb. £100 fontba kerul es csak annyi az elokovetelmeny, hogy a kezedben legyen a 'Provisional Licence'.

A CBT jelentese Complusory Basic Training, ami magyarul Kotelezo Alap Trening-kent fordithato. A neveben is benne van, hogy ez egy trening, nem teszt. Ennek a lenyege, hogy valamennyire mindenkit felkeszitsen a motorozasra - az oktato csak abban akar biztos lenni, hogy az adott szemely nem on vagy kozveszelyes.
Kb. 4-6 oraba telik aminek az elso 2 oraja beszelgetes a vedelmi oltozekrol (sisak, csizma, kesztyu, kabat), 1-2 ora zart terepen valo gyakorlas (valto, fekek, index hasznalata; egyensuly, veszfekezes, szlalomozas, kanyarodas gyakorlasa) es (ugy tudom kotelezoen) 2 ora forgalomban valo motorozas. Ez mind egymas utan megszakitas nelkul. Altalaban adnak vedo felszerelest ha neked nincs (sisak, kabi, kesztyu) es kerik, hogy lehetoleg magaszaru dorkoban menj ami vedi a bokadat.
A treninget kovetoen a nap vegen kapsz egy igazolast, hogy teljesitetted a CBT-t. Ez ket evig ervenyes utana ujra kell csinalni.

CBT-vel 16 ev alatt csak 49cc-s mopeddal lehet kozlekedni, 17ev felett lehet 125-re menni.
Ha meg van a CBT max 125cc-ig vezethetsz motort 'L' tablaval. Ezzel igy annyi megkotes van, hogy autopalyara nem lehet vele menni, illetve szemelyt szallitani sem lehet.

Ha megvan a CBT akkor mar csak 3 dolog kell: motor (amin van muszaki un. MOT) + ado befizetve (tax) + biztositas (insurance) es mar indulhatsz is.

Osszessegeben kb. 2het + amilyen gyorsan CBT-re tudsz menni ami ugye egy nap. Szoval realisan 3-4 het kozott.

Remelem ez segit, de kerdezz meg batran ha van meg ami nem tiszta.

Udv,
Milan
Ez tavaly került fel youtube-ra http://youtu.be/FNLgTr4OULE
Ha lesz több infóm megírom.
Sziasztok. A motoros társaság engem is érdekel. Alkalmanként csatlakoznék akár hosszabb túrákra is.
sziasztok
lenne egy kerdesem,Londonban elek es szeretnek jogositvanyt szerezni motor(125cc).
valaki letudna nekem irni a folyamatot,hogy hol kell regisztralni mennyi idot vesz mivel kell kezdeni stb..
valaszotokat koszonom
sziasztok. Van itt valami társaság, akik néha gurulnak egyet együtt London környékén?
joc
Én a ház előtt tárolom letakarva. El még nem lopták. Biztosítás kötésnél meg kell adni hogy hol tárolod majd a mocit. Ezt majd figyelembe veszik amikor kiszámolják a biztosítási díjat. (Redhill)
Üdv!
Költözök ki Angliába, s szeretnék kivinni egy motort is majd,ha úgy alakul. Magyar forgalmival rendelkezik, egy átalakított cbr 919-es, streetfighter jellegű, nincs idom elől,illetve másik faridom van rajta, másik kormány, illetve lámpatest. Van rá mód,hogy regisztráltathassam és közlekedhessek vele, vagy csak a gyári állapot játszik?
Mennyire rossz ház mögött kis parkolóban (nyitott, semmi védelem) tárolni a motort ( Letakarva)? mekkora az esélye hogy ellopják? biztositasnal arra is kell kötni ugye? (redhill)