Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A ragasztással is próbálkoztam összeválogadtam a maradék lendkerekekből 4 db még épen matadt mágnest, és beleragasztottam...hát mondanom sem kell mégjobban ekcenteressé vált mint elötte... Szóval az sem volt jó megoldás. Ma végre lesz időm a vezeték kötegeket kibontani és szálanként végig haladni vele hogy mi hova miért megy, és utána lehet összefésülni a 2 köteget oly módon hogy megmaradjon a km/h közel minden fukciója. Kivéve a hiba jelzésre nem lesz szükségem, és a hőfok visszajelzésre sem, mert ugyebár a jetforce, vízhűtéses, míg a gy6 levegős...
Igen, valahol láttam ilyen leválómágneses problémát, de már nem is tudom, milyen robogón. Mondhatnám a ragasztást, de mivel már majdnem fullra benne van a másik blokk, ezért már csak elméleti a probléma.
Az elektromos hiba, meg tudom milyen... A Piaggio NTT-n először elájultam, micsoda kábelezés van, aztán amikor megvettem a Ditech-et, akkor meg el is sírtam magam magam. de aztán az ember olvasgat meg méricskél és szép lassan letisztul még a holdjáró is.
Mondjuk egy ilyen 125-ös robit kipróbálnék, de tudom, baj lenne, mert azonnalra kéne nekem is egy...
A gyújtás belefaragása már írtam ment volna, ha a ditech ékpályája nem lenne eforgatva pár fokot.pont annyit hogy ne tudj bele reszelni másik ékpályát. A ledkerékről való mágnes leválás pedíg gyári betegsége a jetforce-nak. De amúgy meg írtam, mechanikai dolgokkal nincs bajom mert megoldom őket, de az elektromosság az a vesszőparipám, mindíg is kifogott rajtam ...
Értelek. Nekem csak az a fura, hogy ilyen bonyolult műtét, mint a testidegen blokkcsere az megy, egy gyújtás belefaragása meg ilyen problémás dolog.
Bár hasonló dolgaim nekem is voltak, pl. a kormánycsapágy kúpgörgősre alakítással semmi bajom nem volt, ellenben a kipu festés meg állandóan szopat. Vagyis a festés nem, de a végeredmény az már igen.
Na, csak csináld az autót, érdekel a motorod.
belepróbáltam rakni ditech ét is de a jeladí kinyúlása rövidebb mint a jetforce-é így a kis pöckök nem oda esnek. Alátéteket helyeztem a jeladó aká, de úgy pedíg nem volt stabil, és minden zökkenőnél beleért a mágnes pöckeibe. Másik peugeot gyújtással is próbálkoztam, de azzal nehezen indúlt, mert kb 1-2 fokkal máshova esett a lendkerék ékpályája. Szóval az sem jött be.... Hidd el már sokmindent kipróbáltam. Most megállt az összeszerelés, mert lebetegedtem, és autót is kell javítanom. Így amint nekiállok ismét,csinálom a képeket és megosztom.
Eh, amikor én is lecsiszoltam egy kivételével az összes kis lágyvas jeladót, ez nekem is az eszembe jutott, de aztán úgy gondoltam, hogy egy ilyen kicsi kis súly nem lehet olyan probléma. Nekem mondjuk a második (vagy ez a harmadik?) idényem átalakítva eddig nem volt problémám, ilyen legalábbis nem.
Abba nem gondoltál bele, hogy akkor nem az eredeti cuccost alakítod át, hanem teszel bele egy komplett Peugeut gyújtást, nyilván egy másik, de belevaló típusét?
Amúgy mindent mutass ám meg, ahogy haladsz!
noss azért nemjött be, mert a hozzá alakított lendkerékről ahogy le lett csiszolva a "pöckök" ekcenteressé vált, és ezáltal szétrázta a csapágyakat, és 4 lendkerék ről vált le a mágnes és tette tönkre a tekercseket. Így a karbis megoldás nem vát a hasznára annak a konstrukciónak....Ez jetforce betegsége hogy elenged a lendkerék mágneseinek a ragasztása. Injektorossá visszaalakítás után is 2 ment galyra..Kb 6 tekercs, és lendkerék vétele után már nem akartam ezzel tovább bíbelődni és pénzt áldozni rá.
De miért nem jött be? Vagy miért adta meg magát? Én is átépítettem, én is toltam haza, de azok szinte mind egy szálig a saját hülyeségemnek volt köszönhető. Mondjuk és ennyiszer azért nem toltam haza, hanem kb. 3-4 alkalommal, de pl. az utolsó az volt, hogy amikor kimértem a gyújtáskapcsoló ellenállását, a gyorscsatlakozó összenyomásakor az egyik csúszósaru kimozdult a helyéről, a fehér műanyag összepattant, de az érintkezés nagyon rossz volt, tulajdonképpen a két érintkező szemből csak egymáshoz ért és döccenőknél megállt a motor, de aztán ment tovább, de egyszer már nem ment tovább, na az tolás volt.
Mindegy, ha egyszer veszek egy Jetforce-t, akkor először karbissá alakítás lesz, ha nem lesz jó, megy bele a másik blokk. Nagyobbat nem merek, mert ha valami van, repülök a munkahelyemről, annyit meg nem ér meg.
Építettem már át karbisra,minden megvan hozzá, de nekem nemjött be. Működött is vagy 1 hetet. És abba az 1 hétben 3 szor toltam haza a járgányt. Így visszaalakítottam injektorossá, ügy is használtam kb 2 hónapot. Azután ismételten jöttek a gondok... Ebből lett elegem. 5éve megvan a motor, de maximum, nagyon maximum 300km tudtam vele menni 5 év alatt, és vagy 50-60 alkalommal toltam hazáig. Gondolhatod milyen szinten megutáltam ezt a konstrukciót...minden alkalommal azon voltam felgyújtom a g.cibe. Ez a járgány olyan mint az ékszeres doboz... Kívül szép, de belülről egy sz.rkupac...ezért döntöttem a teljes átépítés mellett.
Komolyan mondom, nekem is megjött a kedvem, mert a jetforce formája nekem is nagyon bejön, igaz, én maradnék egy 50-es blokknál, pontosabban a meglévő injektorosat átépíteni karbisra.
most ez a helyzet.......
ma eljutottam odáig hogy a hátsó lámpákat bekötöttem a jetforszét, a 125-ös ábelköteggel. és az üzemanyagszintjelző vezetékei bekötésre kerűltek. Maradt az ö idító, a ecu, és fesszabályzó, gyújtótrafó a saját kötegbe bekötve.
hát lesz mivel vacakolni az már biztos! amúgy is hülye vagyok az elektronikához, így hatványozottan nagy kihívás számomra.
Ja, értem, az a blokk állt rendelkezésre.
A jetforce formája nekem is nagyon bejön, egy biztosabban működő blokk beleépítése már nekem is eszembe jutott, hogy a téli esték alatt ellehetne vackolni vele.
A blokkösszeépítés nem az én projektem, de azért kösz.
bocs félreértettem amit írtál! az egyenesfutással sem lesz gond. hisz a felső felgogatási pontjai a blokknak azok stimmeltek a jetforce váznyúlványával. így csak át kellett csavaroznom.
noss a fék és kerékátrakáshoz a gy6 os blokkhoz lehetett venni rövid tengelyt így arra pont stimmelt a féktársa és a kerék, így az gyári tengelyre kerűlt nem kókányolt mutatvány. A fékmunkahengerhez pedíg kellett gyártatnom egy vas lapot amivel a dobfék hez fel lehetett fogatni, így az is masszív helyen van felfogatva. A donor motort pedíg eleve bolt nekem egy másik robogóm amiben ez volt benne . egy törött járgány. így az már megvolt. az ideális valóban az lett volna ha tárcsafékes az is. de mivel nem volt így meg kellett oldanom. Szorítok hogy neked sikerűljön a párhuzamos blokk ősszeépítés!
Nálam jobban TUTIRA nem drukkol neked senki, ebben biztos lehetsz.
Amit én problémásnak érzek az egyenesfutás, tehát a blokk párhuzamos beépítése, valamint az a fékátalakítás.
Én valszleg eleve valami tárcsás blokkot hegesztetem volna bele. Vagy hagytam volna gyárira a féket, ha a gyári tervezők jónak gondolták, akkor én hinnék nekik.
Szép napot! Mikor eljön a pillanat hogy elegem lett az injektoros robogóval való szívásból, eldöntöttem hogy átépítem a járgányomat. Történek közen 4 év szívásával kezdődött. És most már egy 50 es jetforce tsdi ből lett egy gy6 125 t4 tsdi vázba épített összvér. Namármost eléggé magy változtatásokat és beavatkozásokat kellett eszközölnöm ahoz hogy ez a művelet összejöjjön. Mindezt úgy hogy a dobfékes blokkból tárcsafékes legyen, és a jetforce kerele és féktárcsája megfelelően használható legyen. A hátsó váznyúlványra készítenem kellett lengéscsillapító felfogatást,mert ugyebár a jetforce központi teleszkópos, és ezt már nem lehetettt felfogatni a gy6os blokkra. ugyanakkor a jetforce sztendere is a blokkra volt fogatva, így az is más megoldást igényelt. Jelenleg ott tartok, hogy a vezetékeket bogózom ki és próbálom összhangba hozni a 125 ös motor vezetékeit, a jetforce gyújtáskapcsolójával, indexeivel, lámpáival. Ám a legnagyobb kihívás még elöttem van. összehozni a jetforce digizális km/h ját a monológ kábelköteggel.... nah ezlesz a nem egyszerű....
Megvan a hiba.forditva volt a vizpumpán a cső.
A17-es konkrétan fordulatszám korlátozás nem hatottad meg lejőnek lefelé azt írja a 17-re hogy motor fordulatszám túlpörgés miatt aktivált valamiféle fordulatszám korlátozást de az szerintem csak a következő indításig max a hiba benn marad de nem aktív
Néztem a tartályt félig van.
Nézted, van-e elég víz benne? (szivárgás valahol?)
Sziasztok!
Jó ideje bosszant egy dolog, és nem találok megoldást. Nem hiszem, hogy jellemző hiba lenne a ditech-re, mert akkor tele lenne a net vele, meg a megoldással is...
2000-es ditech, jó ideje megbízhatóan működik (értsd: indul, megy, hazavisz). Egy ideje olyan figurát talált ki, hogy meleg motornál nincs stabil alapjárat. Megállok, elengedem a gázkart, az alapjárat nekilát ingázni, felpörög, visszaáll, 2x-3x, aztán leáll. Ha adok neki hirtelen gázfröccsöket, akkor nem áll le, sőt van, hogy beáll a rendes alapjárat egy kis időre. Ha leáll, indul pöccre utána, tehát olyan gond nincs, hogy nem visz haza.
Ránéztem, csak a 17. hibakódot adja ki, de azt nem is tudja javítani, mindig megmarad. Nos, ezzel sem boldogultam, sehol nem találtam számomra érthető magyarázatot, mit is takar ez a hibakód. Mivel fordulatszámmal kapcsolatos, elképzelhető, hogy köze van a jelenséghez, de az is lehet, hogy nem. Szóval ötleteket várok mindkét jelenségre!
Vagy fordítva rakhattam ra a csöveket es nem huzza le a hengerről a melegvizet?
Az is fel van újítva.