Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ECU 17
Variator threshold exceeded

High rev's on startup
-Examine the cause of the high revs at start-up

Ránézek a hőgombára is azért, de szerintem nem az lesz a ludas. A mutató is kimozdul, meg indul hidegen is (bár még nincs hideg), csak egy kicsi gázt kell adjak. Ezért tekertem ki egy kicsit a tps ütközőjét, de akkor is kellett gázt adjak, semmi sem változott. Inkább valami fordulatszám jeladóra gyanakszom, ami alapján állítaná be az alapjáratot. Amikor megállok, van alapjárat, de lassan emelkedik (szinte felszáll ), aztán észbekap, visszaejti alapjáratra, aztán kezdi elölről, még jobban felpörög, visszaejti, aztán leáll. De indul utána pöccre. Még átnézem a vezetékeket, csatlakozókat...
Nem lehet hogy mégiscsak a hőgomba rossz és azért ingadozik mert nem tudja hogy most akkor hány fokos is és néha ha azt hiszi hideg rádúsít aztán melegen meg belefullad és megáll ez csak elmélet
A pill. szelepet most elzártam, amennyire csak lehetett, aztán TPS reset, majd ECU reset. A hőfok jeladó működik, olyan negyed állásban van kb, ha többet megyek, mint 1-2 Km. Mentem most egy kört, hibakód nincs, de melegen nem stabil az alapjárat, olyan, mintha fals levegőt szívna, ingadozik. Felpörög, visszaáll, ezt ismétli egyre nagyobb amplitudóval, aztán leáll. Ettől teljesen használható, csak nem értem, miért csinálja. És szerintem összefügg ezzel a 17-es hibakóddal.
Pillangón ne nyiss annál rosszabb lesz mert több levegőt tud szívni nehezebben fog indulni üzem melegen állíts egy normális alapjáratot és hagyd úgy a hibakódra a kérdésem a vízhőfok mutató felmegy üzem melegen addig ameddig fel kell neki? Sanda gyanúm rossz a vízhőfok gomba emiatt indul rosszul keveset kap hidegen nem dúsít annyira.
Üzem melegen mérj rá a hőgombára 85-90 fokos víznél 270 Ohm körül kell lenni az ellenállásának ha nem annyi én cserélnék benn egyet a 17-es hibakód hőgomba hibára utal legalább is amit én találtam
Linkeltem már, de még egyszer:
http://szabomotor.unas.hu/Nara...
Itt szó sincs Kínáról, sőt, a gyárinál jobb minőségről beszél. (ugyanott van 12.000-ért is hengerszett, a drágábbat vettem, mert biztosra akartam menni) Már sokan tippelték, hogy levegős dugó lehetett, tehát az a legvalószínűbb ok. Én vettem egy új dugót (Meteor, talán olasz), mert nem volt kedvem kísérletezni.
Most van benne kb 200 km, tehát sok infóm nincs még, de nyomatékosnak tűnik, szépen megy. Viszont a blokk sokkal zajosabban jár, főleg, amikor elveszem a gázt (motorféknél). Arra tudok gondolni, hogy az alsó tűgörgő is kapott a jóból, és az csinálja, pedig nem lógott a hajtókar. Na mindegy, én már az idén nem nyúlok hozzá, az tuti.
Még a TPS-szel szopok. Bár most szinte jó minden, csak zavar, hogy hidegindításnál játszanom kell a gázzal. Ez meg úgy kezdődött, hogy húztam volna le a csatlakozóját, erre a belével együtt jött. Lenne is egy kérdésem, hátha tudja valaki: a TPS-ben a pillangószelepnek mennyire kell nyitva lennie? Ugye van egy állító csavarja, mint a porlasztóson az alapjárati csavar, ami a tuskót állítja. Kicsit nyitottam rajta, hogy ne kelljen gázzal indítani hidegen, de nem változott semmit, vagy inkább rosszabb lett. Még egy kérdés: tudja-e valaki, mit lehet kezdeni a 17-es hibakóddal? Google nem segít. Mivel bejáratós, nincs a halálba pörgetve, azt kizárnám. Felajánlok valami jutalmat annak, aki konkrétan tudja, és el is mondja!
Nem lehet, hogy Neked is az a probléma, mint nekem volt a Jetforce-ommal? Annál a karbis és az injektoros változat blokkja egy az egyben ugyanaz. A hengerszett is elvileg az lenne és injektoroshoz nincs is szett, csak kompletten marha drágán pl. Malossi 110000-ért. Nálam gondot jelentett a kínai szettekkel, hogy beleértek a hengerfejbe pont úgy, mint Neked. Végül egy bontott hengerfej égésterét átalakítottam egy gravírozógéppel, hogy jó legyen.
Szerintem a karbis dugattyú púposabb volt.
Mondjuk a kínai szetteknek nem az volt utána a bajuk, hogy valami valamibe beleért, hanem, hogy azok az öntöttvas szettek úgy koptak, mint a fene. 1800Km-t bírt ki a legtöbbet. Akkor már gyűrűzni kellett. Most egy Airsal alu szett van rajta, csak ahhoz még kellett a hengerfejen alakítani és ott már nem csak az égésterén, hanem a tömítés fészkén is. De megérte. Azóta is megy 90-et is és nem vesztett az erejéből.
Az első tervem az volt, hogy kihézagolom, a henger alá is rakok, meg a hengerfej alá is. Kb 3mm vastag a dugó teteje, eszterga kilőve. Viszont nekem akkora tortúra egyedül szétbontani, meg összerakni, hogy inkább vettem egy új dugót, Meteor, 10500 Ft, ezt nem kell próbálgatni, mint a hézagolást. A naruku dugó meg volt köszörülve, de üzem közben így is beleért a hengerfejbe.
Meddig szoktátok bejáratni ilyenkor?
Szerintem az a szett nem ditechre való hiába írják. A karbisnak meg magasabb a dugó teteje úgy tudom.. Le kellet volna esztergáltatni ha az anyagvastagság megendedi. Szerintem.
Igen-igen!
Ha nem félnék az esetleges lebukás következményeitől
és
nem állna így is két kétkerekű (a biciklin kívül) a garázsban de kéne valami...
Ilyen a hangja, azt figyeld, amikor elengedem a gázt, motorféknél miért ilyen a hangja egy 10 km-t futott szettnek?
noss. Ezt ha jók az emlékeim már megbeszéltük. De ha megakarod venni ezt az egyedi gépet, meg tudunk egyezni..
http://szabomotor.unas.hu/Nara...
Olvasd el! Azt írja, kompatibilis a gyári hengerfejjel, ezért kár újat venni. Nem deformált a kipu, csak épp szarul áll valamiért ezen a hengeren. De az legyen a legnagyobb bajom, ha már minden jó, megmelegítem, osztán odagörbítem, ahova kívánkozik :-D. Voltam most vele kocsmában, de hülye hangja van, szét kell szedjem. Olvasgattam utána, hézagolni fogom, a hengertalp alá is egy kicsit, meg berakok 2 hengerfej tömítést (megvan a régi). Vagy vágatok lézerrel vastagabbat, van ismerős, gyorsabb, mint rendelgetni. Vagy venni kell egy normális dugót, megint 10 rugó... Kezd elegem lenni, és ez nem ditech probléma, hanem a magyar kereskedelem ilyen hozzá nem értő.
Lett volna egy ilyen is, 8 ezerrel olcsóbban:
http://szabomotor.unas.hu/spd/...
De ehhez nem volt semmi leírás, inkább megvettem a drágábbat, mert arról csupa jót írt...
Hi!
Valószínű,hogy naraku hengerfejet is kellett volna venned.
Deformált kiput csak erőszakkal lehet helyrehozni (satu,kalapács,hevítés,hajlítás,stb)
Az olajcső picit levegős. Miért?
Felraktam a kiput, most 20 fok van, pöccre indult. Viszont a kipu dob felfogatása vagy 3 cm-rel lejjebb került, meg 2-vel kijjebb. Ilyenkor mit kéne csinálni? 22.500 Ft-os szettnél...
(A harmadik képen a segítségem, így sokkal jobb a motor alatt fetrengeni, ha közben puszilgatnak)
Sziasztok!
Nem sok jóról tudok beszámolni, már csak minden második nap szerelek, mert elfogyott a lelkesedésem (amúgy sem volt sok). Felraktam a Naraku szettet, leszorítás előtt kézzel áttekertem, hát, a dugattyú megemeli a hengerfejet. Bekentem zsírral a hengerfejet, hogy lássam, hol tart ki. A dugóba öntött nyíl ért bele. Kiköszörültem, új próba, körben beleér a dugó a hengerfejbe. Na, két dugó egymás mellé, a Naraku sokkal púposabb! Pár sört már bedobtam előtte, ezért lányos zavaromban csiszoltam annyit a dugó tetejéből, hogy ne érjen bele. Most nagyon szarul indul hidegen (eddig nem volt ilyen hideg), és bizonyos fordulatokon érdekes hangja van. Azt sem tudom, honnan jön a zaj, mert csak variátor burkolat nélkül próbáltam, ott is csörömpöl minden, ami hangot tud kiadni.. A próbakörön hazafele meg leesett a kipu, majdnem fejreálltam. Ki tudja, melyik kúton lehet 100-as benzint venni?
Értelek én...
A motorod formája nekem nagyon bejön amúgy, mondjuk a francia gyártású termékeket kerülöm, ha lehet, de a szubjektív véleményem a formájáról ennek ellenére pozitív. A Derbi GP1 hasonlatos ehhez, de nem a középblokkos, mert ott van a lánc és ha már robogó, akkor nem akarom fújkodni a láncot, és abban Piaggio blokk van, eleve azt ismerem a Peuegothoz képest jobban. De ha lenne egy olyan motorom mint neked, nagyon örülnék neki, de én máshonnét közelíteném a problémát. Eleve nincs egy elfekvő másik blokkom, tehát szereznem (aka vásárlás) kellene, és akkor én már eleve tárcsafékest vennék, mert nekem sajnos szerényebbek a lehetőségeim mint neked. Olyan blokkot vennék, amihez van formában passzoló első felni, azt tenném előre is.
Persze lehet, hogy utólag derülne ki, hogy nem volt jó a gondolatmenetem.
freelac van az a pénz....
Nekem pl. kellene is egy ilyen, van benne kraft, nem büdös, jól is néz ki, nincs is rajta rendszám, szóval ideális
És köszi a gratulációt. Meg kűzdöttem vele.
ha megnézed a tsdi kipufogóját 1az 1ben hasonló. Pedíg az 50es. Másrészt amúgy is tervben van a kipufogo csere csak még nem jutottam el odáíg anyagilag hogy beruházzak rá.
Hi!
Valami diszkrétebb kiput keríthetnél rá,mert erről messziről lerí,hogy nem ötvenes!
Egyébként gratulálok a projekthez!!!
jah meg elfelejtettem leírni, hogy nem megfelelő hőértékű denso gyertya volt benne. És a menet belelógott az égéstérbe. Még jóhogy észrevettem. Így az is cserélve lett.