Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha értelmeset nem tudsz írni...akkor ezt minek???
További szép napot!
Köszönöm!
De ezt gondolod hogy jó vagy használod is?
Mert a keresőbe én is betudom írni....de jót szeretnék.
Köszi szépen a segitséget! Esetleg valaki tud ajànlani egy megbízható robogó szerelőt vas megyében? Aki nem csak lehúz hanem megis javítja normàlisan. Köszi!!!
Ez most halál komoly? Meg képeket is?
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
SR 50-re szeretnék takaróponyvát venni,de nem tudom milyet..milyen méretben!?
Nem akarom ,hogy lógjon rajta vagy ne takarjon. Esetleg képeket szívesen fogadnék.
Előre is köszönöm!!
Feltöltöd a tartályt,kinyitod a légtelenitőket. Ha jön a víz elzárod és járatod mig ki nem nyit a termosztát. Vízszintellenörzés és kész.
Köszi a vàlaszokat. Aki szerelte szerinte nem volt rqjt légtelenítő. Esetleg vki egy képet tudna dobni róla? Hogy kellett volna csinàlnunk magàt az egész feltöltési folyamatot? Köszi!!
Rá van tanítva minden alkalommal, amikor hozzányúlok, és ki is van villogtatva. Amióta hűvösebb van, nem is jelentkezik a hibakód. Így utólag visszagondolva akkor csinálja a cirkuszt, amikor jól át tudott melegedni a blokk. Gyanakodok a főtengely szimmeringre is, vagy olyasmire, ahol nagyobb hőmérséklet hatására fals levegőt tud szívni.
Én mostanában sokat szereltem, ezért otthon vagyok a témában (úgy érzem). Nem tudom a gyári hozzáállást, én feltöltöm a tartályt, amennyi belefér, fel sem teszem a kupakot, úgy indulok próbaútra. Viszek magammal egy palack vizet persze. Amikor kezd melegedni, megállok, és utánatöltök, majd megyek tovább lassan, és így tovább addig, amíg egyszercsak leesik a hőmérséklet mutató az alaphelyzetbe. Ez van, amikor 6-7 megállás, van, amikor 2-3. Nem hagyom túlmelegedni, max középértékig. Negyed óránál sosem tsrt tovább.
indítási fordulatszám hiba ,gázállás érzékelő nincs rá tanítva vagy elfelejtette alap gáz állás értéket 18,19,20 hőmérő
Ha nincs v8z a hengerfejbe meg a henger körűl mitől nyittana ki a termosztát a hengerfejen kell lenni lègtelenítőnek ott ahova a vízcső be van kötve
hengerfejen ,víz szivattyún
Sziasztok

Van egy aprillia sr 50 sport robogóm 2002 es évjàrat morini blokkos. Még a karburàtoros. Àtesett egy felujitàson pontosabban: főtengely felujit, uj hajtókar csapàgy szimeringek stb... A hűtőt feltöltöttük vízzel abba a hitben hogy majd kinyit a termosztàt és elindul a víz. Óvatosan mentünk vele pàr métert a hőfok jelző kiakadt azóta is ott maradt és a tartàlyból nem fogy viz. Mit rontottunk el? A motor indul ugyanúgy remélem nem lett baja. Valahol van ezen légtelenítő? Aki szerelte szerinte eldolgozza a rendszer. Légyszi segitsetek. Köszi
Sziasztok!

Továbbra is szivat a járgányom. Kihagy a gyújtás. Visszadurrog hol a karbiba, hol a kipufogóba. És egyenletlen az alapjárat. Karbi tömítetlenségét ellenőriztem féktisztítóval, és sehol nem förög fel a járgány szóval az jónak tűnik. Hol keressem a hibát? Válaszokat előre is köszi.
Helyedben nem tennék fel oldalkitámasztót. Épp a múlt héten törtem meg a robogómat az oldaltámasztó elsüllyedése miatt....tükör, fékkar, idom törött.
Idomot????
Sportcityn volt már valakinek oldal sztender?? Vágni kell az alsó idomított??
Hi!
Valami márkaszervizben nem kérdezted?Hátha segítenek(ha tudnak vagy akarnak)
Végső mentsvárnak jó lehet.
Nekem semmi bajom nincs az injektorral. Amit az utolsó hónapban szoptam, azt egy porlasztós is tudja reprodukálni. Nekem a bajom azzal van, hogy nincs egy értelmes leírás pl a hibakódokról. Kettővel lejjeb írtam a 17-es hibakódot, egyszerűen nem tudom megjavítani, mert azt sem tudom, milyen hibát jelez. A google 2 oldalt ad ki találatnak, azokat már tízszer elolvastam, de okosabb nem lettem. Ettől indul, megy, megáll, dudál, csak zavar, ha nem tudok értelmezni valamit. Nekem tetszik az injektor, keveset fogyaszt, környezetkímélő. Ha a 72 éves apám robogózni szeretne, neki én is a porlasztósat javasolnám.
Helyesbítek! Talán 1 injektoros motorra beruházok, az pedíg egy KTM duke 390 2017... Természetesen úgy hogy ez az épített robi megmarad hátha bedöglik a ktm...
pontosan ezekmiatt az okok miatt szívtam közel 3 évet az injektoros cuccal, és döntöttem én is az átépítés mellett. Soha többet injektoros robogót nem veszek! Sógorom is vett egy 650es suzuki burgmant, az is injektoros... Mondanom sem kell már kezdődik neki is a szívás vele... Szép meg jó, ha jó minden az injektoros gépen, azt kb úgy ennyi...
Egy jeladó van a lendkerék mellett és a lendkerék külső palástján több lágyvas van azok ahogy elhaladnak a jeladó előtt azok sorrendjéből tudja az ECU mikor mit csináljon gondolom fordulatszámot is ezekből számol
Valami jeladó van benne, onnan tudja a főtengely pillanatnyi helyzetét. Pl csak akkor fecskendez be, amikor a dugó már bezárta a kipu nyílást, azért nem füstöl. Gondolom az alapján lövi be az alapjáratot is, mivel azt nem tudom én állítani. 18-20 nálam is hőfok gondot ír. Na mindegy, egyszer majd nekilátok, de mostanában már attól rosszul vagyok, ha csak rágondolok a munkás ruhára... :-)
Ilyen hogy fordulatszám jeladó ilyen nincs benn tudtommal amit meg èn talaltam ecu hiba listát abban meg a 17-esre hőgomba hibát ír vagyis úgy van írva 17-20-as hibakódig motor hőmèrsèklettel kapcsolatos hiba