Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem, EZ a tipikus....... Nem mondanam hogy magyar, csak sertett forumozo mentalitas.
Elso beirasra talcan kell talalni a teljes megoldassort.
Ujra irom, egyszeru tőmondatokban.
Leveszed a hengert, hengerfejet, meggyőzősz rola hogy a henger es a hengerfej teljesen sik, kinai szettnel elofordul hogy nem.
veszel uj hengerfej es talptomitest, morininal emelkem szerint femlemez ami egyszerhasznalatos.
Letisztitod, felrakod, ugyelsz a gyurukre, remelem lekerekitetted a henger felomlo, kipufogo nyilas szeleit, meggyőzősz hogy jo helyen van a gyuruhorony, en bekenem olajjal, majd nyomatekra huzod.
Nos ha minden jol ment masodszorra es feltoltotted ujra fagyallo-hutofolyadekkal nem fog ujra szakszoval "sziszegni".
Jo szerelest.
Konkrét valaszra voltam kivancsi nem egy egy odadobott szarra! De azert koszonom a segitseget! Tipikus magyar mentalitàs!
Jaa
Viragnyelven kellett volna.
Azert mondtam mert kell egy kicsit s tapasztalat egy ilyen muvelethez.E
Teljesen kezdokent nem ajanlatos rogton hengerfejcserevel kezdeni.Gyanitom hogy a hengercseret sem szerelmes vegezte, ha igen akkor baj van.
Es elore is bocsi a nyersebb valaszert, de ha ilyen kerdeseket teszel fel egy egyertelmuen hengerfejes motorrol nekem nem az tunt fel hogy talalkoztal mar ilyennel.
Lattam par kezdot beletort hengerfej es kipufogo csavar folott pingvinezni.
Szerintem meg nem kerek perec megírta, hogy szarul lett összerakva másképp hogyan lehetett volna még leírni
Az mit takar hogy nem akar indulni rögtön?
Első körben nézd meg a nyomástartó szelepet hogy nem-e szakadt a membránja jó nyomáson szabályoz-e utána mérj egy kompresszor nyomást a kettő közül valamelyikkel baj van azért köpködi a gyertyát
Mert elég lekezelô volt az elso valaszod!
Nem kell szerelo csak kivancsi voltam mit mondasz.
Huhh, ha ilyen kerdesed van akkor vidd el szerelohoz.
Uj hengerfej tomites, talptomites kell es lehuzni, ha nem repedt a vizter valahol.
Igen! Kipufogoszag van a tartàlyba! Mi a teendô ilyenkor? Mit csinàljak vele?
Mivel tulnyomasos a hutorendszer a legelso az hogy hengerfejes, ugyanis azt akkor csinalja.
Es azota ilyen hogy fel lett rakva az uj henger.
Nezd meg a vizet kipufogo szagu e.
Kicsit bô ebben?! Hogy lehet szarul felrakni???
Szarul lett felteve a henger-hengerfej.
Sziasztok.
Betelt a pohàr!!! Szeretném ha segítenétek! Van egy aprilia sr50 morini blokk karbi 2000-es évjàrat. Probléma a következö. Megvettem minden oké jó csere variàtor kuplung szíj gyertya ami kell. Ment is szépen probléma nélkül na most vettem egy 70es hengert rà lengyelorszàgbol"no name" amióta rajta van a 70es henger elég durvàn sziszeg a kiegyenlítô tartàlynàl tudom hogy van benne egy szelep a tulnyomàsra eddig oké de nem kellene hogy sziszegjen ot vagy még is esetleg rosszultudom?! Termosztàt most jelenleg nincs benne vàrom hogy jöjjön az új! Valakinek valami ötlet??? Vízhôfok rendben van menetközben! Vízpumpa dolgozik ahogy kell! Segítség!!!! Elöre is köszönöm a segítségeket!
Sziasztok!
Nekem egy SR 50 em van de ditech -es ről lett átalakitva karbista az aprilliánál. Ezután kicsit megfokolták és lerakták egy 4 évre pihenni. Amikor ujból előszedtem természetesen elvittem szerelőhöz akivel átnézettemmeg is csinállta pöpecül. Használltam egy nyarat és most azt csinállja hogy nemakar indulni röktön (csak önindítója van mert ez egy külön kiadásos elvileg csak mondták nekem is) és nem akarom kinyirni szegény önindítót mit tegyek szerintetek ?
( az üzemanyag ellátás ellenőriztük a karbi is bevan lőve gyertyapipa cseréltem gyertyát is cseréltem 100 as benzinnel basznállom olaj motul ) Köszönöm a segitséget elörre is.
Bocsi ha néhol hülyén fogalmaztam.
Sziasztok. Sajnos baj van a robogómmal. Innyektoros. Állandóan beköpi a gyertyát. Tiszta fekete. Már rá költöttem 50 ezret. Szerelő vet bele innyektoros szelepet. Darabig jó volt és megint puffog rángat és nem megy. Ma hívtam pár szerelőt de innyektoros motort nem vállalnak. Mit csináljak? Dobjam ki?
Üdv Mindenkinek! Lenne még egy kérdésem.
Adott egy Aprilia SR Ditech. A benzinpumából megy a benzin az injektorba, de az injektorházból egy csövön megy vissza benzin a benzintankba, gondolom a felesleget ebben nyomja vissza. Ebben a visszavezető csőben nekem kis levegőbuborékok láthatok folyamatosan. A kérdése az lenne hogy ez normális??? Szabad abban levegőnek lennie? Esetleg valami tömítésem nem jó valahol és azért kerülhet bele levegő? Ha valakinek van ilyen tapasztalata azt szívesen meghallgatnám.
Köszönöm a segítséget, valóban jó működik a teszt szerint az olajpumpám.
Ugyanígy van a ditechn-él is a teszt
Az olajpumpa csak impulzust kap. Fordulatszám függő, de nagyon ritkán kap impulzust. Talán fél, vagy egy másodperces impulzusokat kap és az időköze lehet akár 1 perc is. Nem kell sok olaj a gépnek.
Bár nekem Jetforce van, de a rendszer - kis különbségekkel - ugyanaz. Ott, hogy az olajrendszert feltöltse (mondjuk javítás után) van egy mód, amivel az olajpumpát működésre lehet bírni. Ez Jetforce-nál úgy működik, hogy full gázt húzva kell ráadni a gyújtást és addig tartani, míg újra be nem indul az AC. Nem tudom, hogy a Ditec-nél ez hogy van.
A leírás szerint az AC-t csak amolyan jelzésnek kapcsolja be, hogy legyen valami, ami jelzi, hogy meddig megy az olajrendszer feltöltése. Ilyenkor egyébként az olajpumpát is lehet hallani, ahogy kattog.
Szerintem nem kap az ecu sehonnan jelet ha jár a motor ö adagolja folyamatosan sőt azt is feltètelezem az adagolás gyakorisága függ a fordulatszámtól is de miből gondolod hogy nem működik
Üdv. Lenne egy kerdésem. Ven egy Aprila ditech-em. A gondom hogy az elektromos olajpumpa nem működik mert nem kap semmifele jelet. Ha külön adok neki áramot müködik tökéletessen. Szálszakadás az olajpumpa és az ECU között nincs. Mi lehet a hiba? Honnan kaphat az ecu jelet amit továbbítania kéne az olajpumpanaj?
Az évjárat 2006
Valószínű valamelyik benzincső ereszt vagy ha karbis folyhat a karbiból is azt csak meglátod te is honnan folyik kb