Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A benzinpumpa nem termel gyakorlatilag semmiféle nyomást. Nyílván, mert csak az nem lett még kicserélve. Már szétszedtem a mechanikus része sérülés mentes, a motor működik. Lehet hogy a fordulatszáma kevés?
Szia! Engem érdekelne, irányárat tudsz mondani?
Vedd ki az injektorfejet, de a csövek maradjanak rajta és úgy indítsad.
Ha jó az üzemanyag rendszer, tök frankón ködölnie kell az üzemanyagnak. Ha nem, vagy spricceli, akkor ott a baj.
Van egy Aream is, azon membránt, karbi fúvókákat cseréltem a megvétele után és pöc röff. Ez meg...
Gyakorlatilag ilyen csalódottságot, dühöt és kilátástalanságot akkor sem éreztem, amikor kuplungcsere után indítózás előtt jöttem rá, hogy fordítva szereltem be a kuplungtárcsát... Szóval időközben kapott új membránt, hengert, dugattyút, benzinszűrőt. Új a levegő kompresszor és a vezetéke, vízleválasztóval. Kitisztítottam a levegőszűrőt, ja és új a gyertya is., na meg persze már a nyomásszabályzó is új. Ezek után: NEM INDUL!! De még csak nem is köhécsel. Kevés dolgot utáltam ennyire mint most ezt...
Mondjuk egy kompresszor nyomást meg egy üzemanyag nyomást mérnék a helyedben mert gyanús hogy szökik a levegő nyomás vagy rossz a kompresszor nyomása másképp nem juthat a kompresszor csőbe benzin sőt oda benzin csak akkor tud ha szakadt a membrán vagy valahol nem jó a tömítés a kompresszor nyomásnak meg az üzemanyag nyomásnak nagyon összhangban kell lenni különben nem fog elindulni levegő nyomás 4,2-6 bár üzemanyag nyomás meg levegőnyomás +2,5 bar megengedett eltérés +-0,2 bar, de olyannal is találkoztam már, hogy az injektor porlasztott de az ellenállása eltért jóval a gyári értéktől és a vezérlő néha letiltotta és hibakódot dobott persze a motor meg is állt egyből
Esetleg másik gyertyával olyannal már találkoztam, hogy kinn szikrázott a gyertya mégsem indult vele a motor
Az volt a baj, kicseréltem ez a része ok de nem indul be. Szikra van, kiszedtem a porlasztókat a helyükről és porlaszt, új a levőkompresszor, új az akksi, indításkor a benzinpumpa termel de mégsem indul. Persze amikor megvettem, na akkor indult, igaz bikázva, de indult...
Köszönöm
Nyomásszabályzó kilyukadt
Sziasztok! Morini ditechnél miért jön vissza az üzemanyag a kompresszor felé? Vadi új a kompresszo. Beiktattam egy vízleválasztót és abban gyűlik össze az üzemanyag, a gyertyához meg nem jut el.
szia.kézi domino márkájú,a baloldali kormányrészre kell feltolni és egy csavarral (aminek megvan a helye) rögziteni.
gyári adatok alpján 130cm3 ami 1.3dl, a gyár amit ajál IP SAE75W90, Agip Gear Synth SAE75W90, a hasonló számú (viszkozítású) olaj legyen.
Sziasztok rég voltam itt. Kör sr hez lenne csomagtartom. Esetleg érdekel e vkit?
Sziasztok, morini ditechez értő szerelőt keresek Pilisvörösvár, Solymár, Üröm körzetében? Sajnos műszerek hiányában nem tudom életre kelteni.
szia mivolt a baj mert nekemis ez let vele.
Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni
Hozzám került egy Aprilia rs 50 old darabokban
Elkezdtem össze rakni de nem birok rá jönni higy milyen szivatóval kéne szerelve lenni
Ebbe tud nekem valaki segíteni?
Válaszokat előre is köszönöm
Ha ez ilyen, akkor jutott az injektorba is. Pucold ki azt is.
Még egyszer köszönök minden segítséget, amit közvetve is kaptam a fórum segítő szándékú régebbi bejegyzéseit visszaolvasva! Sikerült életre keltenem az AC pumpa gyanús motort, kapott új aprilia külső benzin szűrőt, külön lélegző csöccsel a tank teteje felé, a mellékelt képen látszik hogy a gyári tankba épített szitaszűrő el volt porladva, csak a müanyag ház maradt belőle, és rengeteg üledék, ami többször eldugította a kipucolt pumpát. Most megy a saját pumpa, szép élesen kelepel benne a szívószelep golyó, eddig valószínűleg ki volt akadva a dzsuvától, ezért halkabban búgott és ujjal befogva már nem nyomott.
Eléggé megszivatott, mert először nem fogtam be az ujjamal, mondván hogy szembe spriccelne és zúgás közben nyomott is ki benzint, csakhogy azt olyan gyengén hogy amikor végre rájöttem hogy lefogjam, simán el tudtam fojtani. Most erős, spriccel mint az állat, ha lefogom. Jelenleg menet közben időnként leáll a gép, valószínűleg ez volt az eredeti hibája, de aztán 3-4 szeri kísérlet után be-beindul és akkor megy mint a meszes. Gyanúm van rá hogy valami levegő problémája lehet vagy a nyomástartó csésze a ludas a spontán jelentkező hibáért. További mérésekhez nincs mérőműszerem és időm se, egy szakihoz küldtem el a gépet aki állítólag nyomásszabályzókat is tart, remélem meg lesz oldva teljes egészében a gond.
Kompresszió viszonyszám: 12,5:1
Szia! A kompressziónak mennyinek kell lennie egy morini Ditechben? Köszi! Csaba
Meglepődtem véletlenül beleolvasva a használati utasításba, mert a 80W-90 olajat is megengedi légszűrőhöz, és az én célom pont az hogy gyakori időközönként legyen inkább pucolva, és akkor legyen kéznél valami anyag is a spájzban, amit felhasználhatok, így lehet hogy megkísérlem vékony réteg váltóolajjal bevonni, mert azért nem kell messzire menjek,.
PL
Van kifejezetten erre a célra való spray. Ha konkrétan kéred a motoros boltban, adni fognak.