Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na ezt miből állapítottad meg és melyik injektor ami a műanyag nyomásszabályzó házban van vagy ami a hengerfejbe
Sziasztok!Olyan problémába ütköztem hogy a porlasztásért felelős injektor rosszütemben nyit.Tehát pont fordítva dolgozik mint ahogy kellene.Másik ECu val is próbáltam de azzal sem jó.Valaki találozott már ilyennel?
Kedves fórumtársak!
Tanácsot szeretnék kérni olyantól aki már próbált hátsó rugós tagot hangolni az aprilia SR50-hez, nekem egy 2001-es évjáratom van (vízhűtéses morini), vettem egy nagyon hasonló rugós tagot aminek minden befogató pontja és hosszmérete jónak tűnt, (https://citybike.hu/spd/204550...)
de a link címében és a webshopban is megtévesztő a leírás,mert ez valójában az RMS gyártó adatlapja szerint csak Aprilia Rally-hoz jó. És itt jöttek elő a problémák ugyanis bár tökéletesen illeszkedik hátul, de sokkal keményebb lett a rugózás, rosszabb mint a gyári csillapítás nélkül. Ha az ember jobban megnézi kép alapján a Rally felépítését, látszik hogy jóval rövidebb alkata van és a vezető sokkal jobban a hátsó kerék fölött ül a súlyával, de pl. a Peugeot Speedfighthoz is ugyanezt adják ami megint csak egy hosszú testű robesz.... Én már ezek után nem tudok megbízni abban hogy a gyári karakterisztikát megközelítik-e egyáltalán ezek az utángyártott izék. Utolsó lehetőségem még mielőtt elviszem a gyáritagot lengéscsillapítós műhelbe, hogy megpróbálok valamit a sarokcsiszolóval módosítani rajta. Pénzem nincs újra, az is lehet hogy a felűjításra se, a bontottban meg nem bízom mostmár. Láttam 1994-96 LC alrpilia sr 50 -hez is hasonló RMS gátlót, abban egy kicsit karcsúbb a rugó huzalátmérője, talán az még az esély hogy abból rendelek egyet és átraknám csak a rugót (a rugó befogásának többi geometriai paraméterei megegyeznek), egy ilyen még nem túl drága.
Köszönöm a választ és elnézést az anyagiaskodásért, nem magamnak csinálom a motort hanem unokatesómnak, de én már teljes ráfizetésben vagyok amikor megígértem neki hogy egy bizonyos összeget nem fog túllépni az javítás, de hát az ember ahogy belenyúl valamibe jönnek elő a hibák csőstül.
Valamelyik alsó vízcsövet le kell venni a vízpumpáról és kifolyik légteleníteni pedig a hengerfejen kell lennie elvileg légtelenítőnek
Sziasztok. Nemrég vettem egy sr50 street-et. Piaggio blokkos, karburátoros. Fékfolyadékot, hajtoműolajat lecseréltem.
A hűtőfolyadékot szeretném még. Leeresztő csavart nem nagyon találok. Valami tipp vagy praktika esetleg, hogy hol lehet? Vagy ki, hogy szokta?
Légteleníteni kell valahol?
Müszerfal,hátsó lámpa,startmotor működik?kiszedted a biztosítékokat mielött leválasztottad az aksit?
Most néztem a szervizkönyv a szíjra 8e km vagy 24 hónapot ír elő cserére
Ezt már fényévekkel ezelőtt cserélni kellett volna
Ma ránéztem a szíjra és megmértem a szélességét. 17mm most, de nem tudom mennyi a gyári méret, erről nem találtam infót. 13650 km van a motorban, szerintem én voltam az első aki itt járt. Csatoltam egy képet is, szerintetek is csere érett?
A könyve szerint 12V 9Ah akksi jár bele
Műszerfalat keresek! FACTORY KARBIS! Csak a műszert, műanyagokat nem.
Harminc/4230674 légyszi telefonon értesíts
Köszönöm
Ezt így neked nem fogja senki látatlanba megmondani mi a baja amúgy meg nem is 4Ah-s akksi való bele hanem a 6Ah-s
Sziasztok,teljesen új vagyok ezen a területen és kérnék egy kis segítséget.Van egy sr 50-em injektoros 2010-es,óva intettek tőle de nekem ez kellett.Minden rendben is volt addig még nem kellett akkumulátort cserélni,tehát a tudatlan(én) vettem bele egy 6ah a 4ah helyett.Beleraktam ahogy illik be is indult vagy kétszer aztán semmi!!!!Most ez lenne a baja vagy valami más?Mert most jön az óvás visszafele elsülve,hogy nem sok szerviz ért ehhez a típushoz.Úgy,hogy itt állok magam elé meredve tanácstalanul,hogy mitevő legyek?
Írtam
Igen jeleznie kell!
Szia! Aprillia sr 50-hez (ditech) ac-pumpa. Hogyha él még ez a hozzászólás, akk. légyszives küldd el a tel.számod, itt az e-mail címem: mecsekicsalad@gmail.com Köszönöm! Üdvözlettel: István
Jó napot! A segítségeteket szeretném kérni. A gond annyi lenne, hogy az üzemanyag szintet akkor is jeleznie kell a robinak ha csak a gyújtás van ráadva de a motor nem jár? Aprilia sr 50 Streetről van szó. Azt hiszem 2004es
KERESEK !!!
Sziasztok! Szép állapotú Factoryt keresek, az alábbi kitételeknek megfelelően:
-Ditech előnyben
-Lorenzo replica előny
-20 ezer kilométer alatti
-Ellenőrizhető előélet, karbantartott, szép állapotú
Ajánlatokat emailben várom képekkel a szelod9@gmail.com címre. Köszönöm
Sziasztok! Régi körlámpás sr-hez keresek csomagtartó konzolt, akinek van elfekvőben, ne tartsa magában! Köszi!
Szia! Tudnál linkelni egy oldalt pontosan melyiket használod H8. Köszönöm!
H8 -s hűtőbordás ledeket használok.Annyira keveset fogyaszt hogy mind a 2 fényszórót elbírja az aksi.Nem tudom miért okoz bajt a feszültségszabályzónak ehez van táp olyan mint a xenon azt csókolom.Csak annyi hogy 5 cm helyet csinálj a hűtőbordának.Már jó 2 éve működik se a búra nem mattúl be semmi nem olvadt szét.A lényeg hogy ne érje semmi a hűtőbordát mert az bizony meleg nem hiába pörög benne 1000rel a kis venti.A sima occsó ledeket felejsd el,lumen annyira kevés hogy nem látsz semmit sőt kiégnek ha nem kötsz közé ellenállást.
Üdv!
Egy kérdéssel fordulok a tisztelt fórumtársakhoz: hogyan lehet a hátsó lengéscsillapítón spórolni ha nem akarok 35 ezerért rendelni a géphez (Morini ditech) ? Nincs valami bevált helyettesítő modell aminek a rugós tagja kompatibilis vele? Például a gumi szilentet meg tudtam venni féláron a Suzuki katana cikkszáma alatt a németektől, de hát ugye a lengéscsillapító az a váz kialakításától is függ. Amiket találtam keresztreferenciákat egyes márkás termékeknél, azokból rengeteg van hiszen annak a lengéscsillapító szárnak a vége menetes, így beállítható a kívánt hosszra, stb. A kínai cuccokban nem bízom meg, de abban reménykedek hogy olyan régi motorok már ezek, hogy hátha van valami jobb minőségű alkatrész amit már kiszórnak a forgalmazók.
Köszönöm a segítséget előre is!
Sziasztok!Az átalakítás 3 féle képpen történhet ez mind pénztárca függő.1. Blokk csere,kábel gyújtás szóval mintha egy karbis motort vennél.2. malossi átlakító szett.Ez bizony drága de a legegyszerübb megoldás.3. meghagyjuk a gyári ecu-t és a tps-t kb 80 % nyitott állásban blokkoljuk.Ez főleg az újabb digi műszerfalú sr factorynak kedvez mivel a fordulatszámmérő így már fog működni.A hőmérsékletmérő ezeken a modelleken nem működik így hát venni kell egy olcsó koso, stage6 vagy malossi-t.Koso csinálja mindet szóval a legolcsóbbat vegyétek.Piaggió blokknál lehet használni az injektoros olajpumpát de dúsra kell állítani.De hogy nehogy besüljenek a csapágyak meg a dugattyú inkább ajánlom a karbis olajpumpát és azt lehet simán a gyári beállítással használni.Benyát fogja enni rendesen simán 5-6 ltr/100-on de legalább működik nem kell venni drága f.ú. pumpákat nyomás szabályzókat meg egyébb szart.
Szia
Nekem is van egy ilyen mocim ,Ha az ECU nincs benne akkor az egészet át kell kötni ,szerintem az órában is meg kell keresni melyik vezeték a vízhőfoké. Én még az ECU-t nem szedtem ki így nekem megy még. De én is agyalok rajta hogy átalakítom.
Sziasztok!
Lenne egy átalakított ditech morini blokkos moci.3 évet állt ,sikeres lett a baypass műtét.
Indul megy és minden müködik rajta kivéve a vizhöfok jelzö.Esetleg van aki tudja a megoldást mit hová kössek?Probálkoztam a törlésre kötve a ròzsaszin kábelt a jeladònál de semmi.
Előre is köszönöm a segítséget!