Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok, hátha keres valaki tanktáskát:
https://www.kepesmotor.hu/moto...
Üdv.: B.
Sziasztok.olyan problémám van,hogy 2007-es 1000 tuonon letört az irányjelző gomb.Kerestem a neten de,csak kínai motorokra valót dobot ki.Ha tudnátok valami weboldalt vagy bontót azt meg köszönöm.
Qrva jó......
Betegágy.... hm, ez mindenre rámondják, ami elromlik? Mert akkor a világon minden az.
A megfelelő karbantartás mellett egyébként megelőzhető a kontakt hiba és az abból kialakuló generátor meghibásodás.
Olyan motor nincs, amire sosem kell majd költeni. :)
Üdv mindenkinek!Nézegetem ezeket tuonokat.Tényleg annyira betegágy az elektronikája?Olvasgatom ezt a generátor mizériát,annak mennyi az új ára illetve az újratekercselés?Mit érdemes még tudni ezekről a motorokról?
Sziasztok,
Sziasztok,
Keresek karbon oval dobokat gen2-re. Képen a kialakitas 😇 A márka majdnem mind1, de az e-jel előny 😋
Mentettem. Köszönöm Neked is.
Én meg a Zolit ajánlanám! Sok generátort javított nekem már.
http://motobees.com/index.php/...
Ezt az infót én is köszönöm.
A Doka mestert Ozdon. B-terv (ha ujat akar a polgar) az Electrex.

A Doka weblapjanak a cime nincs meg fejben, nem vagyok gepkozelben de ha Google-n rakeresel "Doka Sandor Ozd" szavakra, kidobja egybol.
Es ha mar generator csere akkor mit javasolsz? Remelem nem ezt 😅

https://www.apworkshops.co.uk/...
A regi helyere. Ott kap hűtést azzal nem lesz gond. Ez nem melegszik annyira. Plusz ic vezerlessel van igy nagyobb terhelést is elbir
Uhh de profin leírtad. Köszönöm szépen.
"Adott nyomasnal kicsit KINYILIK es elereszti a plusz nyomast."

Bocs.
Maradhat a regi helyen, a legfontosabb a csatlakozasok minosege.

A szabalyzo mukodesi elvebol adodoan kicsit olyan, mint a biztonsagi szelep a kuktafazek tetejen. Adott nyomasnal kicsit es elereszti a plusz nyomast.

Mivel allandomagneses, az auto generatorokkal ellentetben nem lehet a magneses mezo erosseget szabalyozni. Emiatt a generator kimeneti teljesitmenye a motor fordulatszamaval aranyosan no es mivel ugy van meretezve, hogy alapjarat magassagaban is toltson legalabb egy kicsit, uzemi fordulaton tultermeles lesz ha nincs mi elfogyassza a delejt.

A szabalyozoban a vezerlo aramkor erzekeli, ha a feszultseg pl. 14.5V fole megy, ilyenkor egy pillanatra a testre kapcsolja a generator tekercseket, ezzel igen rovid idore zarlatot csinal. A zarlat hatasara a feszultseg leesik, ekkor megszunteti a zarlatot.

Amikor a szabalyozo szabalyoz es zarlatot csinal, nagy aramok szaladgalnak a csatlakozokon. A nagy aram nagy hohatasal jaro teljesitmenyveszteseget okoz, ha a csatlakozasok nem kelloen jo vezetokepeseguek. Ilyenkor szoktak melegedni, kellemetlenebb esetben megolvadni a csatlakozok.
Ha a fesszabalyzo testelese tokeletlen, akkor a felesleges delejt nem tudja megfeleloen a testre söntölni a szabalyozo, ettol pl. tulmelegedhet benne a tirisztor, tultoltes kovetkezhet be, ami elfozi az akksibol az elektrolitot vagy akar pl. gyujtashibat is okozhat (ha a TCI/ECU tulfeszultseg elleni vedelme aktivalodik) vagy adott esetben leeg a generator tekercselese. A kuktas peldanal maradva olyan, mintha a biztonsagi lefuvo szelep telemenne porkoltszafttal es nem nyitna.

A MOSFETek atmeneti ellenallasa alacsonyabb, mint a tirisztoroke, emiatt a szabalyozo kevesbe melegszik es hosszabb tud lenni az elettartama, tehat maradhat a gyari helyen is. Ugyanakkor ennel is fontos, hogy a csatlakozasok ki legyenek takaritva es a szabalyozo testelese patent legyen a fentebb vazolt mukodesi elv miatt.
A mosfet-es feszszabot a gyári helyére raktad vagy hosszabb vezetékkel vetted és elraktad máshova?
Én is most akarok venni a CBR-emhez és nem tudom hogy maradjon-e a régi helyén vagy berakjam valami jobb helyre.
Sziasztok,

Generátor problémánal ki mire esküszik? Gyárira vagy tekercselésre vagy valami utángyártottra? Feszszab most cseréltem mosfetesre. Csatikat kiiktattam, wiring mod kész😇
Sziasztok,
eladó a vas.
https://www.hasznaltauto.hu/motor/aprilia/tuono_1000/aprilia_tuono_1000_rr-18745690?fbclid=IwAR1YN3C5Vz9Yehaoq1yqKkpheRTF5EhOAIV1wwRbiW6kLjfgoTbCNzxWRPk
Akkor kizárt hogy kormányzás, szerintem.
Az egyenesben nem tud beakadni ha szét is van esve.
Szedd szét a felső villahidat, meg kell vizsgálni.
Nincs értelme elméletben találgatni.....
A kulcs szépen, könnyen forog. Esetleg kormány csapágy? Ráadásul egyenesen volt a kerék, és a kormány megállt mint a szög.
Én szerencsére nem, de elég szarul is hangzik.....
Úgy gondolom -biztosan- volt azért ennek valami előjele. A gyújtáskapcsoló működésében, akad, szorult...stb.
Hali! 2008-as touno, középen beállt a kormányzár, mind ezt menet közben. Tapasztalt már ilyet a típusnál valaki?
Milyen garanciát szeretnél te ilyen korú motorokra, alkatrészekre? 😄
Kapu van csak.
Nekem még egyszer sem állt vissza. Amelyik visszaáll, ott hibás a műszercsoport.
Amúgy hiába nullázódik, attól még le lehet kérdezni az óraállást, legalább vizsgáknál vagy átírásoknál fel van jegyezve.
Sőt, még rossz is ha visszaáll és megnézi a valóst. Ha nem jelzi az eladó, hogy ez történt, akkor szar dolog innen kimagyarázni azt, hogy nem átverésnek indult....
csak annyi, h visszaáll nullára. többet ér majd a motor
Sziasztok!

Találkozott már valaki olyannal, hogy akksi cserénél átírodott a km óra állás? Valaki azt mondja , h az óra szokott ilyet csinálni, h meghülyül csak mi arra a garancia , hogy veszek bele egy másikat és az 1 éven belül nem szarik be.