Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szeva GSX-R400!!!
Meg persze minden hawernak boldog karácsonyt! A jővőt még nem tudni sajna
Na hala!

Az "azok az idők már elmúltak" című mondattal én sem értek eggyet miután egy rosszabb állapotban lévő CBR600as 4s alatt van százon egy tuning Imprezza WRX STI (320HP) is csak 5.2 amiből ugye nem rohangál túl sok az utcán! A legelterjettebb 15másodperces autóról meg nem is beszélve! (a ti autótok) A magyar autók elég nagy része képtelen felvenni a harcot 8-9seccel tehát a motorok közelébe se érnek...
A kamikáze pizzásokat meg én is utálom! Én meg azt mondom hogy ha kocsiban űlsz úgy álj a motoroshoz ahogy ő áll hozzád tehát ha tükröt tőr meg végighuzza a kocsidat és még csak meg se áll elnézést kérni te se nagyon tőrd magad hogy nehogy odapiszkálj neki... Viszont ha meg simán elfér és nem zavar senkit akkor ne akard letólni az útról..
Sajna azt a tényt is el kell fogadni hogy nem mindenki élvezetből motorozik! Sokan munkaezközként használják vagy csak dolgozni járnak vele tehát ne várjuk el töllük hogy ismerjék az etikát.... Amég lesznek ilyen emberek lesznek robogósok és lesznek bunkok is...

Tehát vigyázzatok egymásra
Sziasztok!
Úgy éreztem be kell kapcsolódnom ebbe a csevejbe.
Mivel huszon éve ülök motoron és autóban egyaránt, azt hiszem van némi tapasztalatom ezekben.
Szerintem az a legfontosabb, hogy próbáljuk bele képzelni magunkat a másik fél helyébe.Igen, sok pőcsfej autós, és ugyanennyi pöcsfej motoros is van. Megjegyzem Tompor, ha egy 125-ös Mz-vel beállnál a lámpához egy mai keményebb verda mellé, szerintem max. az első három méter lenne a tiéd...szerintem.
Szerbusz VSS!!! Boldog Karácsonyt!
Itt ragadom meg az alkalmat hogy megkérdezzem mi lesz veletek jövőre??? Gyanítom hogy a 250-t kilőttétek!
Tompi!
Az a 125-ös azért csak elméletben veri oda... Azzal nekem sincs bajom aki normálisan kerüli ki az autóst, de pld. a pizzásokkal tele a tököm, 37 ezer volt a tükröm, és még csak utána sem tudtam menni . Gondolom voltál már kinnt a Hungaroringen vagy a Pannonián ott meg lehet nézni mennyi ember megy ritka szarul, ott ahol lehetne gyorsan menni, nagyon nevettséges . Aztán jön a nap vége és ezerrel be a városba. Na tudod ezzel van bajom. A sietség meg nem indok mert néha amikor súrolva kerül ki a f@szfej rövidgatyába és később utolérem mondjuk egy mekinél akkor senki ne magyarázza már el nekem, hogy sietett és azért kell ekkora rössel menni. Én biza elengedem a motorost, hiszen én is motorozom már vagy 30 éve. De azért feláll a hajam amikor valaki közúton lapon fordul vagy telegázzal megy a városba. Hangsújozom még egyszer, sajnos sokan meghalnak az utakon baromságok miatt. Meg kell nézni aki komolyan motorozik, vagy versenyez, hogyan megy a városban (már ha egyátaján motorozik közúton).
Kedves vss!

Kezdjük rögtön az elején. A robogó NEM motor, ergo, aki robogózik, nem motoros. Továbbá az "elmúlt már az az idoszak" c. kijelentésedet is megcáfolnám: Az szimpla "szutyok" (pedig nem az) ETZ 125 70 km/h sebességig az összes közúti forgalomban cirkáló autót megdönti. Továbbá súly-lóero arányból ítélve (márpedig foleg ez a mérvadó) az én "kis 125-ös pöcsköszörum", ami mellékesen 25 paci, úgy veri oda az utak egyik királyának titulált Misibácsi EVO sorozat legifjabb tagját, hogy a bent kuksoló tagnak fingani sincs ideje (bár én nem vagyok hajlandó megdögleni egy szar közúti gyorsulgatásért; inkább megyek kevésbé forgalmas helyre és minden percet kiélvezek).
Amúgy a porszívósoktól (rotyogó) nekem is herótom van, foleg, amikor pattog vele a pöcs, hogy márpedig az o legója jól megy; ráadásul minduntalan olyan helyekre pofátlankodnak be a piros lámpánál és hasonló forgalmi helyzetekben, ahol mind az autósoknak, mind a motorosoknak kb. 99,8267 %-osan útban vannnak. A Babettáról meg csak annyit, hogy gyorsabb, ha tekerik.

Ja! És milott még megköveznétek! Jó tapasztalatom is van.

A múltkor mentem be a suliba és kissé késésben voltam, mert szeretek aludni (ki nem). A körúton lakom, haladtam a Mechwart liget felé a Budai hídfo után. A nagy kanyarban (ahol az út a hídfo felé leágazik a körúttól) nem bírtam tovább elviselni a forgalmi dugót, és igénybe vettem a BKV-t. Elottem egy Suzukis szenvedett a szédíto tempótól. Amikor meglátta azt a hülye állatot(ez én volnék ), aki egy qrvanagy piros-fehér valamin ülve kivágódott mögüle a zöld lámpánál, hogy azután keresztülhajva a sötétzöld Suzuki elott levo 3 autónyi hézagon igénybe vegye a villamospálya nyújtotta korlátlan szabadságot, egyszeruen lefékezett és félrehúzódott, hogy jobban elférjek. Talán os is motorozik? És akkor lehet, hogy o is olvassa ezt a fórumot. Ez esetben utólag is kösz.

Mindenesetre hiába nagyobb az autó, hiába fér el benne több cucc, hiába lehet befuteni: Én biztosan nem fizetnék mindezért egy forgalmi dugó elturésével. Ráadásul a motorozás élvezetet is nyújt, nem arra van, hogy cuccokat szállítgassunk, ahideg ellen meg fel lehet öltözni, merthát ugye, ha az autóból kiszállunk, úgyanúgy hideg van...
A kommunikációról sas elso üzenetéhez címezve:

A jómúltkor laza tempóban siettem hazafelé az Akadémia utcán a Kossuth tér felé (néha megesik, hogy másik irányba, de ez titok). Már-már kezdtem elmosolyodni, hogy végre tudok egyetlentesen haladni, nem kell megállni, amikor egy halom gyalogos lépett a zebrára. Gondoltam jófej leszek, és elenledem oket. Balról jöttek, így lelassítottam és lehúzótam középrol bal tájékra(nem a szélére, csak épphogy arrébb mentem). Amint volt elég helyem továbbindultam. Ám, amikor valamelyest felgyorsítottam és elkezdtem visszamászni középre egy öltönyös köcsög valami szar amcsi egyteruvel majdnem levitte a fejemet (1, azaz egysávos úton). Vissza kellett rántanom a vasat balszélre, majd felettébb szórakoztató mozdulatok közepette próbáltam rajtamaradni, miközben félkézzel nyomtam a kürtöt, merthát a f@szom elsül az ilyenektol, hol kapott az ilyen jogosítványt (miért van az, hogy nekem nincs, én mégis be tudom tartani a szabályokat*)?
Mit ád isten a közlekedési lámpák még muködtek és 50m-rel arréb a piros lámpánál pont a tag mellé álltam be. Már-már leszálltam, hogy megsimogassam az arany pofikáját, amikor meggondoltam magam, CSAK AZÉRT, HOGY NE TARTSAM FEL A MÖGÖTTEM ÁLLÓ 1 DARAB AUTÓST. Inkább intettem a haveromnak, hogy engedje el azt a buzit, mert életveszélyes, amit muvel. Szóval csak annyit, hogy sasnak igaza van: Gondolkodj, azután cselekedj!

*egyszer mentem át a piroson, de arra van mentségem.
Tudod részben egyetértek veled, de azért ugye nekem nem kell belemennem a godörbe mert nagy rössel szűken kerül ki egy motoros. Azt ugye teis tudod, hogy bizony van holt tér a visszapillantó tükörben, már velem is előfordult, hogy elkezdtem kielőzni és egyszer csak ott termett egy motoros, a rutinunkon múlt, hogy nem taszítottam le az útról. A másik bizony irritáló az amikor egy leszakadt robogó vagy egy pudva elémficereg a lámpánál, el sem képzeli, hogy esetleg én is sietek, ( ez vonatkozik a pofátlan autósokra is) majd lámpaváltás után tolnom kell mert nem ér a brigája egy meleg lángost. Azt is tudomásul kéne venni a motorosoknak, hogy elmúlt már az az idő amikor a lámpánál minden autót állva hagytunk. Bizony nagy a forgalom Budapesten és mindenki siet, keresi a helyet merre lehet elsurranni, mitől van bedugulva az egész, így előfordulhat az is, hogy "rámhúzza a kormányt" ként éled meg azt, amikor az autós is siet, próbálja a sor elejét meglesni és keresi a helyet, hogy sávot váltson vagy sem. Sajnos a motoros balesetek zöme a motoros hibájából következik be, ez tény, leesik az útról, túl nagy a tempó stb. Nagy felelőtlenséget érzek abban ahogyan sokan mennek a városban ( az autósok is). Röviden annyit mondanék a végére, toleranciát mindkét féltől, mert nem csak a motoros siet és a mai motorok bizony sokkal erősebbek mint ami az utcára elég, ezért csak óvatosan.
Valamilyen szempotból igazad van mert aki nem tud motorozni az ne csapasson 100al a sorok között de töbször elöfórdult velem is meg másokkal is szerintem hogy kellő figyelemmel mentem a két sór között a Hungárián és a nagyokos aki nem képes elviselni hogy én kisebb vagyok és elférek az nyugott szívvel rámhuzzta a kórmányt ha meg nekimegyek akkor még neki áll feljebb! De az egyik motoros barátommal szintén ez tőrtént csak neki kinyitották a kocsiajtót a sórban és neki ment a szerencsétlen aminek lábtörés lett a vége viszont a szerencse a szerencsétlenségben hogy 2 autóval hátrébb a másik sórban ott állt egy rendőr is aki egyből kiszállt és félre állitatta a jófej manust aminek sújos testi sértés szándékos baleset okozás lett a vége...
Tehát a motorosokat is el kell ismerni hiába van egy-két kaszkadőr! Ha meg már a bunkóknál járunk nekem még soha nem szólt be motoros amikor kocsival mentem de autós annál inkább mikor én mentem mocival! Az autósoknak túl kell tenniük magukat azon hogy a motoros kisebb és ha elfér akkor el is megy ahelyett hogy ott rohadna délután 5kor a hungárián a dugóban!
Nos én elég régóta motorozom, versenyeztem is jó pár évig és autózom is minden nap. Azért a frász kitör, hogy némely agyatlan hogyan megy a városban olyan helyeken ahol garantált, hogy kifordulnak elé. Azt is el kell mondanom csapta már le f@szfej úgy a tükrömet, cca 80-100 as tempóval röccent át az álló soron hogy még csak nem is intett, hogy bocsi, nekem meg 30 rugómba került az akciója. Úgy hogy tele van a tököm a sok vagánnyal akik csak a városban nagy forgalomban tudnak gyorsan menni, a pályán meg balf@szok. Tisztelet a kivételnek. Nekem többnyire csak rossz tapasztalatom van e téren, sajnos elég sok ismerősöm nem él már aki korábban sérthetetlennek hitte magát.
Sziasztok!

Gondolom mindenkinek volt már egy-két "élménye" a városi illetve az órszágúti közlekedésben. (kocsisór előzés, anyázások, kocsiajtó rányitása a motorosra stb...)

Ha van ilyesmi tőrténetetek légyszi írjátok le hogy mások is okúljanak!
Én megvagyok! De a motor... Oldaldekni kilyukadt és elfolyt az összes olajam (CastrolR4), fejidom, faridom sérült, váltókar letört, kuplungkar szintén, kormány is kapott, +ruha+bukó És kb 30nap míg eldöntik ki a húnyó, mert az a nem ismerte be, hogy hibás!!!
Hát lassan úgy gondolom, hogy nincs értelme kimenni az utakra, mert ugyis osszehajtod a motorodat. Inkabb kimegyek a palyara csapatni, ott legalabb nem hagyom ott a fogam.
Petifájter remélem te és a motord jól vagytok azért!
Aholy! Tegnap megtörtént (megint)! Legyalultak az útról! A motor bal oldalát szinte teljesen leírtam! Nem én voltam a hibás, hanem a román autós, de szerencsére magyar verdával volt. A lényeg, hogy a piszok el sem ismerte, így lesz egy kis rendőrségi hókamóka. Na ez történt velem a szezon kezdetén.
Természetesen mindig olvasok és tapasztalok aggreszivítást és figyelmetlenséget az autósok részéröl, bár valóban be kell ismerni, nem egyszerü felmérni autóból egy ágyúgolyó érkezését...
Nem rég költöztem Bp-re és kb. két hete hoztam fel motoromat, azóta pirítok vele a városban. Kicsit tartottam a fövárosi forgalomtól, hisz még nem volt benne részem, de kellemes és LE A KALAPPAL az autósok elött, ahogy elözékenyen állnak a dolgokhoz!(leszámítva egy-két BMW-t és Mergát. A véleményem jogát fenntartom, lehet, két hét múlva már anyázom öket, de addig is marad a jóbenyomás.
Az autósok nem csak a mocisokkal kivételeznek hanem az összes közlekedésben résztvevő járművel!
Tegnap történt velem hogy egy parkolóban megyek mikor egy méretes AUDI kitolat elém!(éppen hogy nem belém) Udvariasan rádudálok hogy ugye arra kellene nézni amerre éppen halad!! Mire a következő pirosnál mellém állva még neki áll feljebb!
Még jó hogy nem én kérek elnézést mert majdnem belémtolatott!
Szeva mindenkinek. Ez az első hozzászólásom, habár már olvasom a fórumot egy ideje, lévén motorvásárlás előtt állok.
A témába illő dolog történt velem úgy egy órája. Gyoma-Szarvas viszonylatban közlekedtem egy KIA Pregioval olyan 90-100 körül, amikor egy motoros rámelőzött, de aztán visszahúzódott mögém. Szemből jött ugyan autó, de könnyedén befért volna. Azután újra mellém húzott, és átkiabált hogy mindjárt elhagyom a hátsó rendszámtáblát. Mellesleg már kilométerek óta lóghatott, azalatt több tucat autó előzött meg vagy előztem én, de senki sem jelzett. Egyből elöntötte a szívem a melegség, majd közvetlenül utána kirázott a hideg, mert a srác elengedett kormánnyal két kézzel mutatta is hogy a rendszámtábla kerettel van gond, mindezt a fent említett tempónál egy olyan úton, amit autós szemmel is csak a "sz*r" jelzővel lehet illetni. Nem tudom ez mennyire veszélyes, de mindenképp kockáztatta a motorját hogy egy autóson segítsen. Ameddig ilyen mentalitás is létezik addig büszke lehet magára a motoros társadalom. Utólag is hatalmas köszönet a srácnak (sajna még a motort sem volt időm megnézni, csak a színére emlékszem, sárga-kék) ha olvassa, és ezek után mégjobban vigyázok ha úton találkozom veletek. Remélem hamarosan és is 2 keréken leszek.:)
Jaja Én is ezt tapasztaltam kell legalább egy Boss Hoss, vagy Ktm 950, hogy tekintélye legyen az embernek, de nem lehet mindenkinek Honda Gold Wingje. De autósoknál sem szabad általánosítani azé ott is vannak faszagyerekek!
szupi, csak kar hogy a reklambanneren kivul semmi nem jelenik meg
http://wrc.atw.hu
Magyarországon az egy főre jutó bunkók száma kettő. Azért olyan a közlekedési morál, mint amilyen....
Szerintem egyetlen épelméjű motoros sem kezd el magyarázni, mint "hülyegyerek a bírkatelepen". Lehet, hogy én vagyok beszűkült látókörű, de ebben a szituációban nem értem a motoros gyerek problémáját...
Érdekes egyébként, hogy külföldön ez nem jelent problémát. Olaszországban minden autós engedékeny (igaz, hogy ott az egy főre jutó robogók száma kettő), talán azért, mert aki reggel autózik, az könnyen megeshet, hogy délutánra robogón ül..
Van sok sok ilyen! Tényleg hiányzik sokakból a közlekedési kultúra! (néha belőlem is sajnos) Dehát ez van!
Sok sok türelmet és nyugalmat kívánok minden hasonló cipőben járónak!
Na most hogy vettem egy kocsit, megtapasztaltam azt is miért fújolnak a mocisokra az autósok.
Megyek a bajcsin, tag asszem SV1000el előttem váltaná a sávot ahogy kell egy autós meg szintén (magyarul ráhuzta a kormányt), de még időben észrevette (az autós). Kívülről nem tűnt gázosnak a szitu, mivel több éve vezetek motort pesten ez mindennapos én már fel se b*szom magam ezen.
Na mind1, én a mocis helyében ráduda, beint azt csá. Ehelyett faszikám elkezd magyarazni az ablakon befele az autósnak vagy 10-el, elfoglalva ezzel az egyik sávot (a másik sávot meg akinek magyaráz), miközben én AZ AUTÓS ugye haladnék, mert a lámpa is ződ meg minek tartsam fel magamat és a többieket.
Kisvártatva rá is dudálok, hogy haladjunk mán. Erre átjön az én ablakomhoz és beköszön: Hova sietsz hülyegyerek?

Hm. Az a baj, hogy a legtöbb autós az ilyenekből általánosít, és ezért nem komálnak minket.

/Néha azért nekem is eldurran az agyam, mert szar napom van miegymás, és akkor beintek minden f*sznak , de azért arra nem pazarolom az időmet hogy diskuráljak is vele/