Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hejj! Volt már valakinek esetleg személyi sérüléssel járó balesete, ahol fizetett neki a biztosító a személyi sérülésre?
http://hegylakok.hu/2013/07/ci...
Akkor csak nálam volt szar a rendszer. Lényegtelen is, van már élő biztosításom, csak a befizetések még nincsenek meg. De nem is fogok 16-18 ezreket kiadni a biztosításra.
nekem simán elfogadta a netisk a kevesebb karaktert
a hondán megvan a 17 karakter a yamahán meg ha jól emlékszem 9
Közben az egyik fórumtag tanácsára kötöttem biztosítást a clb.hu portálon keresztül. 8351 Ft-ra jött ki az éves biztosítás adóval együtt. Kérték, hogy utaljak át 6284 Ft-ot a clb.hu-nak. Ez megtörtént. Majd kaptam egy levelet, hogy akkor most már az Union biztosítónak utaljam el a 8351 Ft-ot. Mindezt követően ma jött egy csekk postán az Uniontól, amiben 4325 Ft szerepel. Na már most, kérdem én, hogy mi a náthás lóf.sz van ilyenkor? A clb.hu bombáztam már levelekkel, de b.sztak válaszolni.
Igazából holnap reggel hívom fel a clb.hu-t is, meg az Uniont is, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Hát írtam nekik tegnap, még most sem kaptam választ. Próbáltam telefonálni is, azt nem vették fel. Viszont én meg így fizethetem a késedelmi díjat emiatt...
Egyébként valóban 17 számjegyűnek kellene lennie az alvázszámnak? Erről még sosem hallottam. Forgalmiban is 2 betű, 6 szám szerepel, meg természetesen a vázon is.
A netrisken van online ügyfélszolgálat. Bepötyögöd a kérdésedet, holnap már válaszolnak is.
Üdv!

A következő lenne a problémám:
Vettem egy Yamaha DT-t, és most szeretnék rá a netrisken biztosítást kötni. Azonban mindenáron 17 jegyű alvázszámot szeretne, holott a forgalmiban is 8 jegyű alvázszám van. Ilyenkor mi a teendő?
rendben.Köszönöm.
netrisk megadja a választ,hogy neked melyik a legolcsóbb :)
Kérdés. Most veszek egy 600cc motort. Melyik biztosíto a legolcsobb?
Bonusz-Malus fokozat átvihető személygépkocsiról motorkerékpárra? az alábbi cikket találtam az interneten: http://totalcar.hu/magazin/koz...

"Az azonos járműkategória semmi ördöngösséget nem takar: ha korábban személyautóra szólt a biztosításunk, a bónuszát nem vihetjük át egy buszra, csak másik személyautóra. Az érdekmúlás fontos kulcsszó, mert ha nem így, hanem díjnemfizetéssel szűnik meg a biztosítás, hiába voltunk B10-ben a bónusz átviteléről szó sem lehet, újra A00-ba kerülünk."

ebből én arra következtetek, hogy nem lehet.
Sziasztok!

Lejárt műszakis motorra tudok biztosítást kötni? Nem az én nevemre, hanem az új tulaj nevére kéne kötni...
Köszönöm.
kötsz rá egy biztosítást és ennyi.... mabisz díj 6 hónapig lehet csak
ha annál régebben lejárt már róla, akkor nincs mabisz díj
Sziasztok.
Van egy simson, amit ezer éve használtam utoljára. Az idők folyamán :) elmaradt a biztosítás. Most megcsinálnám, de hogyan kössek biztosítást? Mert a kalkulátor nem enged. Van erre is mabisz? Vagy mi?
Vagy hogy? Írjak egy adásvételit a feleségemmel, és az ő nevére?
Aki tudja a megoldást, az legyen szíves válaszoljon.
Köszönöm.
Szerintem magadtól is tudod (remélem) a választ....

Az egyik biztosítás, a másik vezetői jogosultság azaz jogosítvány.
Egyik sincs ráhatással a másikra.
Tudok úgy biztosítást kötni, hogy még nincs a kategóriára jogsim?
Sajnos csak szüntelel és az évfordulód előtt 30 nappal kel jelezni. A forgalomba helyezés előtt hiába jelzed.... ha csak szünetel, mert akkor csak az a bizti lehet ahol szünetel.
Sajnos tapasztalatból tudom, engem is megszívatott az Allianz.... eltelt pár nappal a 6 hónap, bementem kértem a felmondásit, bónuszigazolást.... erre közölték, hogy nincs felmondva...és már nem is tudom, csak novemberben -tudtam volna- .... kérdezem és a biztosító nem mondja fel 6 hónap után érdekmúlással....de elvileg igen...éééés?... de még nincs felmondva, közölték nyugodtan.,.... szóval fizethettem a drága biztinek még 1 évet....
érdekes,most jöttem a kh-ból,ott telefonon beszéltem a biztosítóssal,azt mondta szünetel...felmondhatod,de akkor drágábban kötnek veled újat...egyébként az összea ügyintéző bekaphatja,tisztA Hozzánemértők üének ott....
bár a lényeg ugyanaz, de nem szünetel, hanem megszűnik. ha a forgalomba helyezés előtt 30 nappal nem jelzed, hogy új biztit kötöttél csak a régivel szerződhetsz. Akármelyik biztosító, ugyanez lesz, nem KH függő.
Tudok...hagyd ott azt a g*ci K&H-t mert engem is átbasztak... Regényt tudnék írni. 5 éve motorozom eddig az összes biztosító megszivatott....allianz k&h soha többet!
Köszönöm az információkat!
Akkor várom a csekket...
A biztosítás a kivonással egy időben átvált "szünetel" üzemmódba.
Ez az állapot max. 6 hónapig tarthat. Mivel az ideiglenes kivonás is max. addig tarthat, így ha nem jelzed a biztosító felé, hogy az évfordulón -a kivonás ideje alatt- felmondod az éppen "szünetelő" biztosítást, amit ugyanúgy lehet, mint az élőt. Forduló előtt 30 nappal jelezni....stb. Ez a fontos!
Akkor a kivonás előtti szerződés a kivonás végén újraéled és díjfizetés keletkezik.
Ha a max. 6 hónapos kivonás után újra kivonás következik, akkor a biztosító is felmondja a biztosítási szerződést érdekmúlás miatt. Ebben az esetben bármikor forgalomba helyezéskor kell kötni előtte egy új szerződést.
nem, az üzembentartónak kell megkötnie a kgfb-t, minden költség az övé.
a biztosítás a kivonással egy időben megszűnik. Ha a visszahelyezés előtt nem jelzed, hogy újat kötsz, akkor automatikusan a régi éled fel, azaz maradsz az előzőnél.