Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

köszönöm az 1üttműködést még 1szer! a sógor villamossági szerelő,neki az áfa alapból ugrik,most telefonált,rajta van az ügyön
A központban van, csak oda kell rendelniük. Ha esetleg van autószerelő ismerős aki rendel tőlük, akkor ő még olcsóbban megkapja.
Nincs mit, szívesen.
maradjunk annyiban,hogy akkor még szétnézek,meg a sógor is majd jelentkezik(ő keszthelyi)és ha nem lesz végképp denso,akkor marad az NGK.köszi a tájékoztatást!
Helló!
Igen van,de pl.mikor tavaly kérdeztem őket,akkor azt mondták,hogy ezt az iridiumosat csak a Toyota forgalmazza.
Köszi az infót ,holnap be is ugrok hozzájuk és rákérdezek.
Annak a váltószáma NGK-ban....van itt aki Denso-val is foglalkozik, de igazából az NGK is jó ha valódi....én magyar nagykerből kapom nem netről szerzem be.....ha ott is kamut adnak akkor azzal én sem tudok mit kezdeni...
Zsolti65
Van nálatok Bárdi? 5687.- /db a Denso náluk. Ha bemész a boltba 10% kedvezményt szoktak adni.
van egy gyertya konverter oldal a neten,tegnap néztem,az is pont ezt dobta ki.
amúgy ez is 3pólusú és iridium,ugye?
még a sógorom is érdeklődik,aztán ha nem jutunk semmire,akkor szerintem ez lesz a megoldás...
Sajnos Denso-t nem tudok......biztos lesz arra is jelentkező nem beszélve, hogy olcsóbb mint az NGK....elvileg.
NGK HB6BIX-11P lenne 4300 körül......elvileg ugyanaz...
azaz,1AZ-FSE motor,108kW-os,2.0-s benzines.2004-es.
ja,persze Denso...
Avensis-be kell?
Helló Sanyi bá! nem mostanában beszélgettünk a gyertyákról...de most már tényleg nem halogat6om tovább,100ezer lett a járműben...úgyhogy most újra megkérdezem a dolgokat,mert már azóta el is felejtettem szóval az lenne a kérdés,hogy SK20BR-11 3pólusú iridium gyertyát te tudnál-e szervezni és mennyiért?
mást nem akarok bele tenni,úgy értve,amivel helyettesíthető,mert nem javasolják.
ma beszéltem a szalonnal,nekik van 7600/db.ha ennél lenne olcsóbb,na az jó lenne....ezt akartam kérdezni
Hali

Győrben a móricz Zsigmond rakpart közelében keresnék garázst egy fekete jó kiállású CB500-snak:), kedvező áron

A garázsra február végétől március elejétől lenne szüksége a fent említett drágaszágomnak:)

szóval ha valaki tud segíteni írjon itt, és utána telón vagy e-mailen lebeszéljük a részleteket.
Szia
kösz a tippet, megtaláltam.
Üdv
Imi
Szia!
Én egyetlen ilyen könyvet ismerek, az pedig Ifj. Petró Lajos: Motorozás mesterfokon című könyve. Egyszer belelapoztam,nem tűnik rossznak. :) Ha nem tudnád megszerezni, szívesen elküldöm pdf formátumban.
Sziasztok

Most lettem motoros, kb egy hónapja tettem le a forgalom vizsgát, sikerült is hamar egy jó gépre szert tennem /a tanulómotoromra/, mentem vele kemny 10-15km-t. és idén már nem fogom előmenni:
1. hideg van
2. nincs ruhám
3. és ez a lenyagobb baj: kezdő vagyok, és ilyen vizes, taknoys idő még egy vén rókát is meglephet,nem hogy egy ilyen zöldfülűt/mondjuk tapasztalatom motorral nincs,de kocsiból indulok ki sztem nagyot nem tévedek/

Na de a lényeg,szeretném a télen "tanulni" a motorozást, méghozzá könyv/ek/ből, oktatóm szerint ahsznos, és is annak látom. viszont az a gond hogy a barátom /google/ nem dob ki semmit, szóval tudnátok nekem ilyen könyvet ajánlani, illetve pár jótanácsot, kezdve onnan hogy ruházat cipő, gyakorlati tanácsokig

előre is köszi, széles rendőr és kátyúmentes utat:)
olcsó benzint

Imi
EGY AMERIKAI ÚJSÁGÍRÓ CIKKE MAGYARORSZÁGRÓL Van a Balkánon egy állam, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek. Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás. Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak. Ahol a világválság állampolgárságot kapott. Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Ahol a háborúk sosem érnek véget. Ahol a történelem naponta megismétlődik. Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait. Ahol az emberek megünneplik a családi védőszent napját, de káromolják Istent. Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot. Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat. Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan
Nem szeretem az ilyen internetes sztorikat de ez megtetszett:




Egy (állítólag) valós, megtörtént beszélgetés leirata:

Az ateista filozófia-professzor arról beszél a tanítványainak, mi a problémája a tudománynak Istennel, a Mindenhatóval. Megkéri az egyik új diákját, hogy álljon fel és a következő párbeszéd alakul ki:
Prof: - Hiszel Istenben?
Diák: - Teljes mértékben, uram.
Prof: - Jó-e Isten?
Diák: - Természetesen.
Prof: - Mindenható-e Isten?
Diák: - Igen.
Prof: - A bátyám rákban halt meg, annak ellenére, hogy imádkozott Istenhez, hogy gyógyítsa meg. Legtöbbünk törekedne arra, hogy segítsen másokon, akik betegek. De Isten nem tette ezt meg. Hogyan lehetne akkor jó Isten? Hmm?
A diák hallgat.
Prof: - Erre nem tudsz választ adni, ugye? Kezdjük elölről, fiatalember. Jó-e Isten?
Diák: - Igen.
Prof: - Jó-e Sátán?
Diák: - Nem.
Prof: - Honnan származik Sátán?
Diák: - Istentől?
Prof: - Így van. Mondd meg nekem, fiam, van-e bűn ebben a világban?
Diák: - Igen.
Prof: - A bűn mindenhol jelen van, nemde?
Diák: - Igen.
Prof: - És Isten teremtett mindent. Így van?
Diák: - Igen.
Prof: - Tehát ki teremtette a bűnt? – A diák nem válaszol.
Prof: - Vannak-e betegségek? Erkölcstelenség? Gyűlölet? Csúfság? Mindezen szörnyű dolgok léteznek ebben a világban, ugye?
Diák: - Igen, uram.
Prof: - Tehát, ki teremtette mindezeket?
A diák nem felel.
Prof: - A tudomány állítása szerint öt érzékünk van, melyekkel felfogjuk és megfigyeljük a dolgokat magunk körül. Mondd meg nekem, fiam! Láttad-e már valaha Istent?
Diák: - Nem, uram.
Prof: - Mondd meg nekünk, hallottad-e már valaha a te Istenedet?
Diák: - Nem, uram.
Prof: - Érezted-e már valaha a te Istenedet, megízlelted-e a te Istenedet, vagy érezted-e már a te Istened illatát? Különben is, volt-e már valamilyen kézzelfogható tapasztalatod Istenről?
Diák: - Nem uram, attól tartok nem.
Prof: - És mégis hiszel benne?
Diák: - Igen.
Prof: - A tapasztalati, igazolható, bemutatható bizonyítékok alapján a tudomány kijelenti, hogy a te ISTENED nem létezik. Na erre mit mondasz, fiam?
Diák: - Semmit. Nekem „csak” HITEM van.
Prof: - Igen. A hit. Pontosan ezzel van problémája a tudománynak.

A professzor ezzel befejezettnek tekintette volna a szemléltetést, de a diák nem mozdul.
Diák: - Professzor úr, kérdezhetek valamit?
Prof: - Persze, kérdezz csak.
Diák: - Professzor úr, létezik-e a hő?
Prof: - Igen.
Diák: - És létezik-e a hideg?
Prof: - Igen.
Diák: - Nem, uram, téved! Nem létezik!

Az események ezen fordulatára az előadóterem elcsendesedik.
Diák: - Uram, lehet sok hőnk, még több hőnk, túlhevíthetünk valamit, vagy még annál is jobban felhevíthetjük, lehet kevés hőnk, vagy semennyi hőnk. De nem lesz semmink, amit hidegnek hívnak. -273 fokkal tudunk nulla alá menni, ami a hő nélküli állapotot jelenti, de annál lejjebb nem mehetünk. A hideg nem létezik. A hideg szót a hő nélküli állapot jellemzésére használjuk. A hideget nem tudjuk lemérni. A hő: energia. A hideg nem az ELLENTÉTE a hőnek uram, hanem a HIÁNYA.
Az előadóteremben ekkor már egy gombostű leejtését is meg lehetne hallani.
Diák: - És mi van a sötétséggel, Professzor? Létezik-e a sötétség?
Prof: - Igen. Hogyan beszélhetnénk AZ éjszakáról, ha nem lenne sötétség?
Diák: - Ismét téved, uram. A sötétség valaminek a hiányát jelzi. Lehet kis fényünk, normális fényünk, nagy erejű fényünk, villanó fényünk, de ha sokáig nincs fény, akkor nincs semmi, S azt hívjuk sötétségnek, így van? De a valóságban a sötétség nem létezik. Ha létezne, még sötétebbé tudnánk tenni a sötétséget, nemde?
Prof: - Tehát, mire akarsz utalni mindezzel, fiatalember?
Diák: - Uram, azt akarom ezzel mondani, hogy a filozófiai eszmefuttatása hibás.
Prof: - Hibás? Meg tudod magyarázni, miért?
Diák: - Uram, ön a kettősségek talaján mozog. Azzal érvel, hogy van az élet, utána pedig a halál, van egy jó Isten és egy rossz Isten. Az Istenről alkotott felfogást végesnek tekinti, mérhető dolognak. Uram, a tudomány még egy gondolatot sem tud megmagyarázni.
Elektromosságot és mágnesességet használ, de sohasem látta egyiket sem, arról nem is szólva, hogy bármelyiket is megértette volna. Ha a HALÁLT az ÉLET ellentéteként vizsgáljuk, akkor tudatlanok vagyunk arról a tényről, hogy a halál nem létezhet különálló dologként. A halál nem az élet ellentéte, hanem annak hiánya! És most mondja meg nekem, professzor: Ön azt tanítja a diákjainak, hogy a majmoktól származnak, így van?
Prof: - Ha a természetes evolúciós folyamatra célzol, akkor természetesen igen.
Diák: - Látta-e már valaha az evolúciót a saját szemével, uram?
A professzor megrázza a fejét.
Diák: - Mivel eddig még senki sem látta az evolúciós-folyamatot végbemenni, sőt azt sem tudja bizonyítani, hogy ez egy folyamatos történés, azt jelentené mindez, hogy Ön a saját véleményét tanítja, professzor? Akkor ön nem is tudós, hanem prédikátor?
Nagy zajongás támad az osztályban.
Diák: - És csak egy utolsó kérdést engedjen meg, professzor úr. Van-e valaki az osztályban, aki látta már valaha az Ön agyát?
Az osztály nevetésben tör ki.
Diák: - Van-e itt valaki, aki hallotta már a Professzor agyát, érezte, megérintette azt, vagy érezte az illatát? – Mivel nem érkezik válasz, a diák folytatja: - Úgy tűnik, senki sem tette. Tehát, a tapasztalati, állandó, kimutatható bizonyítékok megalapozott szabályai szerint a tudomány kimondja, hogy önnek nincs agya, uram. Ne vegye tiszteletlenségnek, uram, de hogyan adhatnunk így bármilyen hitelt az előadásainak?
A teremben síri csend.A professzor a diákot nézi, arca kifürkészhetetlen.
Prof: - Azt hiszem, a hit alapján kell elfogadnod, fiam.
Diák: - Erről van szó, uram! Ember és Isten között is a HIT a kapcsolat. És ez mindennek a mozgatója és éltetője!

A diák neve Albert Einstein volt.
Osztrák és német motorszervizek állás ajánlatai:

http://ec.europa.eu/eures/eure...

Kulcsszó: motorradmechaniker Majd lejjebb kiválasztod az országot és a tartományt, utána pedig klikk a keresésre..

Ha segitség kell: lucifer0820@freemail.hu

Nem vagyok közvetítő iroda, nem kérek pénzt sem, mindent magadnak intézel.. Ha tudok és kell, segítek..:-)
kitöltve :)
Szevasztok fiuk,szükség volna egy párperces segitségre az egyik motoros társunknak ,most csinálja a szakdolgozatát motoros témában .Szoval volna ez a kérdő iv olvassátok el és válasszóljatok rá légyszi.köszi szépen
A következő linken található:::::::::::
http://online-kerdoiv.com/inde...
A RedBull-os Baumgartner ugrása:
Sajna az első 25 perc lemaradt a fellövésből, de utána megvan végig.
http://freemail.hu/oriaslevel/...
http://freemail.hu/oriaslev
el/...

http://freemail.hu/oriaslevel/...