Szerintem ha itt visszakeresel a fórumon, egy rahedli anyagot fogsz találni, milliószor volt téma a fojtáskivétel. Jól gondolod, az a vakcső is a fojtás része, le kell vágni és befoltozni.
Volt itt egy gyerek akinek ugyanilyen blokkos volt a motorja mint a Tiéd, az leírta részletesen, miket csináltak amikor megkérte a márkakereskedőt, hogy szedje ki a fojtást, még képeket is rakott fel, onnan emlékszem erre a "féregnyúlványra".
Nekem a régi blokkos van, nem esküszöm meg rá, de szerintem abban gyárilag 14-es a karbi, és fojtás nélkül simán viszi a 70-80-at velem (és én nem 45 kiló vagyok, bőven 2x annyi :)).
Amúgy az én régi blokkos verziómnál ha jól emlékszem a fojtás a karbiban volt (ez a lyukacsos lap), kipufogóban, talán láncáttételben, meg ami a legérdekesebb, a hengerben volt két kipufogó segédnyílás, szóval több gáz tudott kiáramolni is, nem csak be. A fő nyílás mellett volt kétoldalt, a fojtott hengerben is megvolt a helyük, csak be volt tömve, ki kellett fúrni/reszelni (vagy venni egy fojtatlan hengert). Az osztrák verziónál volt ez amúgy, sógorék nem könnyítik meg az ember dolgát. De az új blokkosnál már nem tudom, van-e ilyen megoldás a hengerben.