Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia kiflicsücsök!

Én is hasonló eredményeket szeretnék elérni, de rájöttem, hogy olyan jó sosem lesz az ember, mint Graham csak ha kb. az egész életedet rááldozod. Walker meg még előrébb haladt, mert ő fiatalabb tőlem (én 25 vagyok) és már egy szinten van Jarvissal. Én mondjuk úgy kezdtem el ilyen irányba terelgetni a motorozásomat, hogy előtte azért volt dolgom kétkerekűvel. Volt biciklim, aztán kaptam simsont, utána lett egy kis enduróm (DT) végül vettem pár crosst, de utána sikerült átváltani endurora. Így én egy kis előélettel kezdtem neki. Ezen a csatornán találsz sok videót, én is ezeket szoktam nézegetni. Itt elmondják, hogy minden élsportoló endurós (Graham, Johny Walker, Taddy) trial motorokon kezdték. Utána nyargaltak át endurora. Mondjuk én később kezdtem el nézni ezt a csatornát, mint megvettem volna előzőleg az enduro motoromat, de nehezen tudnék elképzelni egy túrát trial motoron. A tankja is kisebb, nagy távolságot nehezebb is menni vele úgy gondolom. Bár sosem volt trial motorom, de azt úgy kellene elképzelni, hogy a környéken kijárkálsz egy terepre, ahol lehet gyakorolni. A videók elején rögtön azzal kezdik, hogy próbálj meg minél többet megállni két keréken egy helyben. Azt bármilyen sík terepen lehet gyakorolni. Szerintem ilyen szempontból az MZ nem jó választás, mert magasan van a súlypontja és szerintem nehéz vele megtanulni terepen motorozni. De ha már előzőleg megvásáráslra került a motor, mint nálam is akkor hagyjad. De inkább trial motorban kellene gondolkodni elsőnek. Utána jöhet mellé vagy cserélve enduro. A 4t-kel könnyebb motorozni, de ha egy 2t-n megtanulsz motorozni, mint a profik is (300-as 2t-vel nyomják), akkor onnantól sokkal ügyesebb leszel. A 2t sokkal küzdősebb, így többet szenvedsz vele, jobban fejlődsz.
Sziasztok!A kérdésem az lenne ,hogy cross motor benzinjébe STIHL olajat rakhatok-e,azt halottam,hogy OK. Segítséget szeretnék kérni ebben a témában ,ha valakinek van tapasztalata írja meg légyszíves! Köszönöm
SOS keresek Honda XR 650R-re Mikuni TM 40/42 karbit ( csak működő jó állapotú érdekel)
Cross szemuveget szeretnek vasarolni. Valami komolyabbat. Honnan tudom hogy melyik a duplalencses? Melyiket valasszam?
Romaniacs a doq-n, most!
Még nem ültem motoron,viszont a vásárolandó motor mellé fogok venni egy ETZ-t havertól olcsón amivel elsajátítom a motorozás alapjait! De mivel a két motor és a megfelelő védőfelszerelés vásárlása után NEM fogok tudni egy ideig nagyobb motort venni,így egy akkora endurocross motort akarok venni,amit biztosan nem fogok egyhamar kinőni,de természetesen még nem is túl sok egy kezdőnek...nyilván nem egy 450-es vadállatot akarok venni első mocinak! Ezért is fordultam hozzátok és mint mondtam NEM egyből trükköket tanulok a motorral,hanem előbb egyszerű terepen akarok megtanulni jól motorozni,utána egy kifejezetten endurocross pályán fejleszteném magam és csak azután tanulni az ilyen sziklamászást meg a hasonló "mutatványokat"
(Ha ez évek kérdése akkor évek kérdése,nem kifejezetten érdekel a lényeg,hogy csinálhassam)

U.i.:Elnézést,a mondandómba elfelejtettem beleírni azt,hogy lesz egy ETZ-m!
szimóval tudtál egykerekezni? ha az nem ment nehezen fogsz belejönni
Üdvözöllek titeket!

Előre is Boldog új évet kívánok minden motorosnak!

Segítségeteket szeretném kérni több szempontból is,mert sajnos nincs olyan ismerősöm aki jártas a témában!

Na szóval,mióta eszemet tudom imádom az endurozást és az endurocross motorokkal való trial-ozást (Példaképem motorozás terén Graham Jarvis),és most végre úgy tűnik,hogy révbe ér az álmom és fogok tudni magamnak motort venni!

Nem tagadom,szeretnék megtanulni én is nagyon jól endurocross-ozni a szép,hazai terepeken és olyasmi műveleteket végrehajtani,mint Graham a videóiban,de ne nézzetek hülyének és fiatal suhancnak kérlek (22 vagyok amúgy),mert nem videófeltöltögetés miatt és bukfenc közbeni selfie-zésért csinálom,illetve csinálnám! Tudom,hogy ez rettentő sok gyakorlást és nagyon sok kitartást igényel! Ezzel tisztában is vagyok és fokozatosan is szeretném csinálni, ésszel lépésről lépésre!

Szeretném megkérdezni,hogy a fentieket tudván,ti melyik gyártó melyik motorját javasolnátok nekem?

Köbcenti és ütemszám érdekel egyaránt!
Ugyanakkor van aki hozzám hasonlóan Fejér megyei,illetve szokott fehér megyébe járni motorozni? mert jó lenne tudni,hogy merrefelé találhatok egy kezdőnek is alkalmas terepet,ahol nyugodtan,zavartalanul meg lehet tanulni motorozni!
Köszi Gyuri1974
Eladó idomok + tükör, plusz kiegészítők Husqvarna TE450-ről. Ár megegyezés szerint.
Érdeklődni az adatlapomon található hirdetésen keresztül.
Igen
kösz
Szia!

Privátba küldj üzenetet pontos típus és évjárattal és küldök képet.

bali105gsxr@gmail.com
Mit keresett kemenel a motorom?
üdv a yamaha matrica szett meg van még? és mi az ára ?kösz
Itt is defektes az elsőm
üdv gerecse motor ott találsz
üdv tudok krosszmotorok.hu és még új is olcsó is
Kerkyra emlékszel meg erre?
Drz400e
Azzal még ugrálni is lehet,600assal nem annyira
Suzuki drz 400, vagy yamaha ttr 600?
Közútra, és amatőr terepezésre kellene elsősorban. Melyik erősebb, melyik gyorsul jobban, fogyasztás, melyikkel egyszerűbb 1kerekezni tanulni? Típushibák, egyéb vélemények?
Hello

Esztergom,Dömös,Pilis környéken szeretnék csatlakozni
köszi
Honda Dominatorra keresek nagy benzintankot kb 25 literest , tud valaki valamit ? Kösz