Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kisgépek terén nézzétek meg a Hecht termékeit. Cseh gyártmány, kiváló minőség, földónjáró vételár. Az utóbbi években mindig ezeket választom. Mindegyik csalódásmentes minőségű, a gyakorlatban is.

https://www.hecht.hu/
Igen a regiek.festo neven kezdodtek. Aztan lett festool
Van egy 40 éves festo merülő fűrészem. Még gyári mindene. Kicsit zajos, szikrázik is a kommutátornál de erős, nem ég le. Cserébe jó nehéz, majd lefényképezem.
Nezd meg az ujakat. Ha sokat megy maradj a kàbelosnàl! De kurvajo akkusai vannak. Viszont akkor kell vegyel.tobb akkut is. Irj ram.privat uzenetben . Esetleg tudok.mondani kereskedot meg arakat .
az a fura hogy a 2004es makita fúróm és az ütvecsavarozóm még mindig jó
igaz a fúróban már másik motor van mert addig erőltettem amíg végleg elfüstölt( évekig füstölt egy kicsit amikor megszorult) a csavarozó is kb felét tudja mint újonnan de mindkettő egyben van
persze az akkuk szarok az első 8 évet bírt az utána 2 garnitúra ilyen 1-2 éveket, most aliexpresszes noname van féláron és sokkal jobb mint a gyári makita
vezetékes fúrót is vettem nem túl rég de nem vagyok tőle nagyon elragadtatva, olyan majdnem gagyi érzés vele dolgozni
Megprobalom sarokkoszoruben. Az folyamatosan nyuzva van. Mar a 3. Makita halt be
A maffel meg fentebb van de az mar felesleges. Festool kibaszott jo. pontospreciz tartos eros konnyuesztetikus praktikus. En csak ajanlani tudom.
Most nezem ezeket a Festoolokat. Brutalis aron vannak! Tenyleg ennyivel jobbak, vagy miert ilyen dragak?
Ja nekem is most égett le a nagy makitàm. Egyik percrol a masikra előjelek.nelkul. 450 euro volt . Az utolso makita volt a gepeim kozt. Tegnap hozta a posta helyette a ket db festoolt. Ha azok is beokadnak nincs tovabb. En ertem hogy most a kinai olcsob meg hogy elpostazza. A baj nem.most kezdődött. 20-25 eve amikor elkezdtek benyomulni. Eloszor a hazai textil ipart irtotta ki. Itt van hodmezon a maradvany a Hódiköt gyar ma is ott arvalkodik a varosban es a varoson kivul lakatlanul lepusztulva. Kb 6000 ember dolgozott benne nap mint nap. Magyarorszag egyik legjelentosebb texilipari ellatoja volt. A masik a HóDGép . Ott is tobb ezer ember melozott. Hatalmas nagy multu gepipari cégorias. Kinyirtak. Szetloptak az akkori kis komcsi partitkarok. Egy resze most fidesz nyalonc. Ocskavas aron hordtak.kifele a hatalmas élhajlitokat lemezmegmunkalokat forgacsolo.gepeket. szepen csinaltak belole kis kft ket.jol kimentették a motyót . Szoval a dolog nem mostani keltű. Mint irtam.mar keső barmit tenni. Szirszar rabszolga nep lettunk . A masik veglet mezitlab jar egy resze meg a fidesz alltal lopikalja most az unios penzeket. .kb ez a harom reteg van most Magyarban. Van meg akik elhuztak es mashol rabszolgak pl en is. Az elkovetkezo par evben a maradek.szakember allomanyt is szep.lasan felszivja az eros nyugati ipar . Ezen mar csak a segit ami causescun segitett. Szepen lepufogtattak a csaladot egy udvar kozepen. Viszont itt ilyen mar nem lesz mert ha megprobalja barki is azonnal.le lesz nyomva valami kulső erővel.mint annak idelyen a ruszkik . Egyet lehet tenni. Motorozni kell. Baszni rajuk rugni belejuk ahol.lehet. en a magam reszerol egy dologgal.tudok hozzajarulni. Nem dolgozok fideszes embernek. Felmérek egy melot 3 mondatbol.kiszedem a politikai nezeteit. Szar valaszok eseten azonnal hatat forditok. Tobbet sajnos nem tehetek. Vagy nem csinalok semmit ha itthon vagyok. Inkabb a kisfiammal vagyok. Amig lehet. Probalok vigyazni a most még érintetlen kis lelkére. Őt még nem fertőzte meg ez a mocskos vilàg. Imàdom.
Az a baj, ha bemész a magyar boltba, a magyar vállalkozótól kétszeres áron ugyanazt a kínai terméket kapod meg, amit a kis ferde szemű ingyen elpostáz neked. Asszony néha megreklamálja ha valami nagyon rossz akkor visszakapja az árát. Itthon ez se működik. Volt após is tönkre ment az olcsó kínai ruhák miatt. Kiszolgálják az igényeket. A kínai akkus fúróm (hitachi) sokkal jobb mint az előző makita. Árban hasonlóak, nem az olcsóság miatt vettem ezt (magyar boltból garival) hanem a régi hitachi köszörűm még mindig működik, a makita 1 év 1 hónap után leégett (azt is boltból vettem garancia nem volt érvényes rá, pedig a boltos jó ismerős).
Szalajtos,
Na vegre tudtam aludni egyet, es ugy nez ki Jetleg sem lesz, ugyhogy ujra elolvastam
Tenyleg orulok neki, hogy igy latod. Teljesen egyetertek azzal amit irtal (meg a Lorincessel is, bar meg par haverja elferne ott).
Ugy gondoltam az elozo hozzaszolasod alapjan (titan alkatreszek), hogy minden Magyarnak (koztuk Neked is) feladatunk hogy tamogassuk a magyar ipart es nem mast ( ez igy is van!!), Majd a kovetkezoben mintha pont az ellentete lenne es nem erdemli meg ugysem ez vezetes es senki sem.
Mostmar ertem mire gondolsz/hogy gondolkodsz
Alapvetoen teljesen igazad van, viszont szerintem senkinek sem szabad feladni azt, hogy amit csak lehet MOrol kell megvenni es tamogatni a szomszedot, es teljesen mindegy a vezetes merre manipulal. Ez csak az en velemenyem.
Ha ez nem megy akkor sosem lesz ebbol a nepbol egy normalis osszetarto es fejlodni akaro, es nem folyamatosan panaszkodo nep.. szep alom mi
Szalajtos,
Na vegre tudtam aludni egyet, es ugy nez ki Jetleg sem lesz, ugyhogy ujra elolvastam
Tenyleg orulok neki, hogy igy latod. Teljesen egyetertek azzal amit irtal (meg a Lorincessel is, bar meg par haverja elferne ott).
Ugy gondoltam az elozo hozzaszolasod alapjan (titan alkatreszek), hogy minden Magyarnak (koztuk Neked is) feladatunk hogy tamogassuk a magyar ipart es nem mast ( ez igy is van!!), Majd a kovetkezoben mintha pont az ellentete lenne es nem erdemli meg ugysem ez vezetes es senki sem.
Mostmar ertem mire gondolsz/hogy gondolkodsz
Alapvetoen teljesen igazad van, viszont szerintem senkinek sem szabad feladni azt, hogy amit csak lehet MOrol kell megvenni es tamogatni a szomszedot, es teljesen mindegy a vezetes merre manipulal. Ez csak az en velemenyem.
Ha ez nem megy akkor sosem lesz ebbol a nepbol egy normalis osszetarto es fejlodni akaro, es nem folyamatosan panaszkodo nep.. szep alom mi
Ja! Ha a hodmezői peldara gondolsz ... Ritka màr. Kihalofelben van. Azt arra irtam.kar zsirnak kinaval.emailoznia ha titan cuccot akar gyartatni. Vagy mire gondoltal?
Nagy korvonalban en ezt a tetves rendszert szidom.ami.itthon eluralkodott. Ki lett nyirva az ipar is meg kb a mezogazdasag is. Sokat segitett kina is az ipar legyalazasaban. Meszaros lorincet villanypoznan latnam.legszivesebben. logva vagy belehuzva. Gazdajaval egyutt!! Nem haragszok a ki aiakra amugy! Kihasznàltàk a birka népeket kapzsisagunkat ostobasagunkat. Annyira egyszeru pedig a keplet hogy ne vasarold a termekeiket.de .màr keso. 20 eve el lett baszva.
Faradt vagy. Vagy! Meg csúszott a kuplung nàlam.
Szalajtos, az elozo hozzaszolasod teljesen ellentetes volt ehhez kepest. Vagy csak annyira faradt vok hogy nem latom a parhuzamot
A volvó azóta jó amióta kínai. Fel is emelték az árát. Egy közepes családi kocsi 24 millió Ft.
Kb 20 eve voltam.Milanoban butoripari vilagkiallitason. Tilos volt fotozni! Jottek rad az őrök s dulakodtak. Komoly tervezok durva cuccai voltak lathatok. Pininfarina .lamborghini stb... Olyan butorok voltak leesett az allam. Na a kinaiak fittyet hanytak a szabalyokra es fotoztak. Mentek rajuk az őrök de ujabb kinaiak fotoztak. Megoldottàk. Gondolom masnap mar gyartasban voltak a butorok fillerekert....masik. Magyarban egyik fo problema . Megbiznak egy munkaval vagy elnyersz egy melot . 90 szazalek szalad es keres egy alvallalkozot. Ez igy lemegy 5 korben .mig vegul valaki oszetakolja a jatszoteret kilopva mindent mert maskepp nem fer bele a koltsegvetesbe. Sebaj gyerekeknek.jolesz a hitvany kacat!!! Szegyen s hazaàrulàs!!! Undorito zsidok terjesztették el ezt a fajta mentalitast. Munka nelkul.penzt csinalni. Senkinek eszebe nem jutna direktbe megcsinalni az adott munkat magasabb nyeresegert tisztesseges minosegben!!! Ezert van szetlopva az osszes unios projekt. Nem gondolnak bele hitvany emberek hogy gyermekeiktol veszik el amit ellopnak. Hitvany ciganyok semmi szar ertektelen emberek . A lenyeg a nagy kocsi meg a palota. Lasd meszaros lorinc. Ilyen vilag van ma Magyarban hogy egy ilyen kreten gyakorlatilag felvasarolta az orszag kincseit. Balaton. Fertő to. Szilvasvarad. Kastelyok. Ipar. Energia szektor. Sport. Media. Minden! En ezert nem epitem ezt az orszagot mert ilyen alavalo fergek ellopjak az eletedet. Rohognek.rajtad a tengerjaro.yachtrol es a maganrepuloről.
szerintem hamarosan eljön az az idő amikor a kínai "szemetek" egyre jobb minőségűek lesznek változatlan áron
na akkor lesz a nyugati világ vége, ugyanaz lesz mint magyarországon rendszerváltás után, jött a sok nyugati cucc nem túl drágán, ami többnyire jobb volt mint az itteni, aztán elsorvasztották az itteni gyártókat, majd megvették őket és elkezdtek emelkedni az árak
egyetlen megoldás lenne hogy az összes nyugati cég egyik napról a másikra kivonul kínából meg a többi távolkeleti országból, úgy hogy nem is vesznek onnan semmit
igaz ekkor azért 10 cégből legalább 8 megsínylené a dolgot sokan fel is adnák, de hosszútávon ez az egy a járható út
sajnos kína annyi tudás birtokában van hogy nem vérezne ki kicsit ő is megsínylené de a belső felfuttatott piacok fenntartanák közel jelenlegi szinten az életszínvonalukat
Egy tarsadalmat ahol nem igazan van osszetartas nehez erre ravenni ( nem ugy,mint pl Izraelben) Egyebkent igazad van, de azert a magyarok sem szentek. Gyakran olyan elvetemult profitot szeretnenek ami irrealis es ilyenkor elfordulnak a befektetok. Aki normalis szolgaltatast nyujt, megbizhato az megtalalja az uzleti partneret meg mindig Magyarorszagon. Foleg a jelenlegi munkaeropiaci helyzetben.
Nincs gond a kinai hasznalhato eszkozokkel, gyartassal, csak a fejlesztesre nem kellene koncentralni ott. Ha a fejlesztes maradna Europaban akkor normalis egyensuly kialakulhatna.
Biztos, hogy van aki ott is megcsinálja rendesen, meg aki csak kóklerkodik, ugyan úgy mint bárhol másutt.
Ha csak kóklerek lennének, nagy cégek nem hordanák oda a cuccaikat legyártatni, akiknek számít a minőség is.

Valahogy úgy működhetnek, hogy van egy normális szektor, aki legyártja a dolgokat rendesen, ez a szektortól veszik/lopják a terveket,
utána jön a következő szint ahol már csak másolnak s nem a gyártónak gyártják, hanem saját maguknak és aztán onnan terítik ki olcsóbban,
gondolom mindig spórolnak kicsit itt ott, de azért ha megnézed a gyári minőséget és árat meg a kínai szart, van sokszor, hogy minőségben nincs difi csak árban.
Általában gyártási minőségekben jön jobban elő, gondolom a kiszuperált, minőségi határoknak már nem megfelelő gépekkel, szerszámokkal dolgozik a második szint
és úgy vélem nem csak 2 szint van, hanem lefelé még több és egyre silányabb a cucc....

Ellopják a terveket és másolnak..., aki oda viszi a cuccát gyártatni, biztos lehet benne, hogy idővel megjelenik a kínai változat is.
Hodmezon van egy orvostecnikai ceg .kizarolag titanium alkatreszeket gyartanak. Szerte a vilagnak. Barmit kimunkalnak neked teljesen foldhozragadt arakon. Konyorognod sem.kell.beszelhetsz a sajat nyelveden. . ultra preciz kivitelezes. Itt magyarba! Kar annyit gecizni a kunaiakkal! Ez a legfőbb problema hogy mindenki.meghulyult a profiter ezert nem.fejlodik a magyAr ipar. Szegyeljeek.magatokat hogy a tetves kinait tamogatnad Magyar testvereid helyett. Nezd meg Ausztriat . Ott a termekek 85 % madei auszria. Ezert tartunk.itthogy megszunt az iparink az ilyen filkerbaszas miatt. Bemégy egy osztrak szerel eny kacatoshoz. Leveszel egy kis fos vaskereket görgőt. Benne van irva made in austria. 100 evig birja. Sajat ipar! Érted? Sajàt
Rossz beszallitot valasztottal.
Olcsot akarsz mert oda fordultàl. Kozbe legyen preciz is pontos gyors? El tevesztetted a kontinenst tv. Mercit akarsz bontott traban àron?
Kb mindenki oda hordta és hordja a fejlett technikát gyártatni
Nekik nem kellett kurva drágán iparilag kémkedni, hiszen önként adták át szinte mindet
Aztán 30 év alatt akkorát fejlődtek teljesen ingyen mint Európa dupla ennyi év alatt nagyon drágán