Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Melyik?
Csaó Zozó .Megvan még a gülüszemű?
Szép karikák!
csak sacc. majd persze számolni kell, szállást nézni és úgy alakul a közel végleges program. Amibe még beleszólhat egy-két dolog...
mondom nagyvonalakban húztam. Május/június amkor már fel lehet menni.
Jah es nyaron willach kornyeke olyan rohadt zsufolt hogy kinszenvedes haladni.
csak nagy vonalakban húztam természetesen a térképeket....
Valamelyikbe tedd be a Kaunertal,Timmelsjoch,kicsit keletebbre a Turacherhöhe.
Neked nem mindegy, hogy a hajtűben 2-esben vagy 1-esben fordulsz? Max hegyen a kigyorsításoknál lennél hátrányban...
Nagyon jó tervek, csodaklassz utak! Sajnos erre már komolyabb gépet kellene vennem...
Nagyitani és az állapotsávot persze el kell tüntetni.
Ha már álmok...

tudom sokan voltatok már ezeken a helyeken. Szóval vannak az egynapos túrák. Ezekre kár szót vesztegetni beirom, akinek jó az időpont és tetszik az jön.

Másik túra tipus a 2 napos (egy éjszaka ott alvással). Ilyen lehet az agyon koptatott Zakopáne, de voltunk már (és én még mennék is) Brno-ba sörözni.

A következő túra tipus a péntek délbeni (délutáni indulással max 300 km), két éjszaka ott alvás és vasárnap este itthon. Ilyennen is voltunk már de még mennék. Pl Fertőd 2 éjszaka, egy nap ausztriai csavargás. De szóba jöhet Erdély is, egy Transzalpina és Transzfogaras kör, de csak az egyik irányban mennénk. Vagy Resica bánya környékén csavargás vagy bármilyen más csavargás Erdélyben. De szívesen kimennék a híresebb Cseh városokba sörözni is

És akkor a hosszabb (álmok):
Großglockner:még nem voltam, valami ilyesmi kör, később pontosítva kb 4 nap (3 éjszaka) esetleg +1 nap. Ez 1600 km.
https://goo.gl/maps/oKmDU9a1NBk

Stelvio vagy ott észak-olaszországban néhány híresebb szerpentin. Beleértve a Júlia alpokat és a Bledi tavat is. Ez 2400 km. Ez 5 napos lenne.
https://goo.gl/maps/4STkr9uWWFJ2

És végül a Kotori öböl: (Dubrovnik, Plitvicez tavak)
https://goo.gl/maps/PxCZc9XFqf22 Ez 2000 km, 4 esetleg 5 nap.

Ezek az utak még nincsennek kidolgozva, csak elképzelések
Sziasztok.Látom feléledt a topic,viszket mindenkinek a tenyere....
Vidom!
Akkor dobd fel a labdát! Mit álmodtál idénre? Most még mi is csak tervezünk, hátha összejön a közös nagy túra.
Itt lesz a tavasz hipp-hopp, addig lehet fenni a vasakat Még egy kis esélye van egy nagyobb gépnek is, ha nem kell másra költeni a pénzt, bár az sajnos előfordult már párszor...
Tudom. Transalpina oda-vissza. Az utolsó lejövetelnél (fent pihentünk a bódéknál) olyan hirtelen jöttek az eső felhő (előtte tiszta kék ég), hogy a plexi és a tukör belelógott a felhőbe.

Persze az első felfutó előtt meg elkapott bennünket az odavezető úton olyan jégeső, hogy amikor leszálltunk, az ülünkbő ki kellett szedni a jeget. Persze ennek előnye is volt, mert a tehész...r úgy el tűnt az útról, mintha gőzborotvával kezeltél volna.

És mindez 3 óra alatt., úgy hogy közben 2 óráig teljesen tiszta volt az ég.
Azt, hogy milyen idő lesz csak akkor és ott tudod meg.
Valamelyik évben Romániában a Transalpina hágón keltünk át du 3 óra magasságában értünk oda a szállás a hegy túloldalán volt. Ahogy egyre magasabbra értünk egyre rosszabb lett az idő , a csúcs közelében leszállt sötét felhőkből jégeső esett és hatalmas nagy szél fújt. A Transalpinán nincs védőkorlát az szél oldalirányból fújt, pl. a hajtűkanyar feléig jobbra kellett "rátartani" a másik felétől balra, korlát sehol, út mellett szakadék felhő, köd,ha nem sárgával lett volna felfestve a felezővonal az útra azt nem tudtuk volna melyik részén vagyunk az aszfaltnak. Mindez két személlyel sok csomaggal. Ha lehajtottuk a sisak plexit semmit nem láttunk, ha fel akkor bevert a jégeső..Szó szerint az életünkért izgultunk.
Nagyon jó érzés volt mikor leértünk a hegyről, lent tök jó idő volt.
A házigazdáink azt javasolták másnap meg se közelítsük a hegyet / ugyanis másnap visszafelé is át kellett kelnünk rajta/ mert kiadták a narancs színű viharjelzést.
Nem tehettünk mást újra neki vágtunk. Nagyon jól tettük, másnap a legcsodálatosabb idő volt fent, ragyogó napsütés semmi szél, semmi felhő.
Csak azért írtam le, hogy a nagy hegyek nagyon gyorsan megtudnak változni, de előre nem szabad félni tőluk , majd akkor és ott derül ki, hogy hogyan is lesz a folytatás.
tavaly julius eleje, du 5 ora. fent 9 fok, lent 25.
Bárcsak már szolgálna
Végül is ez hozzátartozik a kalandhoz. A magashegységek állítólag elég nagy meglepetésekkel tudnak szolgálni.
marmint ha nyaron jossz le. fent hideg, lent meleg.
A homerseklet semmit nem jelent. Nem ugyanaz marciusban napsutes mellett 9 fokban menni, vagy mondjuk a Transalpinarol vagy a Transzfogarasrol delutan lejonni 9 fokban.
Háát, a 15 fok minimum azért nem árt. De azért 20-tól az igazi! Vagy csak papírkutya vagyok
Igen sportmotorom van.Testalkatomból adódóan elég fárasztó 1-1 hosszabb túra..De 80-100 km után ha van pihenő az úgy menni fog.