{{user.u == '' ? ' ' : user.u}} mégsem
[#5294] 2005. 02. 26. 11:23
fukeneh
Ezt az übercsászár vagyok, és nem tud megfogni a rendőr szöveg nagyon mókás, túl sok Ghost Ridert néztél ....Ezt a MAD MEX es filinget ne terjeszük mert aki még nem nyomja régóta és egy ilyen elszállt beíráson felbuzdulva megpróbál lelécelni aztán rommá töri magát, vagy ha megfogják még többe kerül, az arcos dumameg valós!!! Ha az előadó a jardon bármit talál amivel be tud azonosítani akkor buktad, de nagyon és utánna te gizdulhatsz bármilyen jogszabályal fizetned kell mint a köles!!! Aztán a jogszabályoddal együtt pereskedhetsz, ne gondolja senki hogy azért mert felhúzott egy sisakot meg egy bőrruhát már nem tudják megfogni gyorshajtásért mert ha ezt elhiszik olyanoknak akik még az életben nem voltak ilyen helyzetben akkor a tévedésért elég húzos összegeket lehet fizetni ...de ez tényleg OFF, de mielött valaki elkezdene az ilyen mendemondák hatására száguldozni a városban először kérdezzen meg valami yard ismerőst hogy hogy is működik ez igazán....
[#5288] 2005. 02. 26. 10:26
giximixi
Elég lájtosan nyomhatjátok, ha egyáltalán a rendőrben felmerül hogy utánad eredjen. Aki meg nem nyomja neki, egyértelmű hogy megáll. Utánunk még soha az életbe el sem indultak, vagyis nem vettük észre
Ez a fényképen látszik-e az arcod duma meg baromság, nem kéne terjeszteni. Ha a jogszabályra hivatkozol, akkor tök mindegy, lehetsz te a képen sisak nélkül, mosolyogva is. Elvégre pont családtagra hivatkozol, bárki hasonlíthat rd, meg mint mát tucatszor le lett irva, nem is nyomoznak utánad. Szóval hükyeségeket hanyagoljuk. Amúgy meg OFF topic a téma...
[#5283] 2005. 02. 25. 22:55
fukeneh
Azért a rendőr elöl való lelépést nem javasolnám, mármint ha el kezd üldözni, jobb megállni.... ez a Ghost Rider stílusban komoly buktatók vannak főleg ezeken az utakon, ha benyaltuk és ott a síkító jardkocsi a nyomunkban akkor szerintem index ki és tisztelettel beszélve csökkentjük a károkat .
Ha trafi van akkor az motorral viszonylag könnyen kiküszöbőlhető bár ha a fényképen azonosítható a rider, pl: Jet sisak, akkor bukta van.
Ha előlről fényképez és meg is állít utánna akkor nem szabad elismerni, igy lesz egy szembesítés az előadónál ahova érdemes más "kölcsönkért" cuccban bemenni és mondani hogy az a rider nem én vagyok!!! a két rendőr azt fogja állítani hogy te voltál a képen de minel nem látszik a frsz. és a motoron kívül nincs egyezés ejtik a dolgot. Ez személyes tapasztalat.
A megtőrt rendszám rizikós mert a citadellánál pl mindig meg akkart vágni érte és csak rinyállással tudtam kikerülni a dolgot.
A megoldás lehet pl egy kicsi zsaníros felfogatás és a menetszél "felemeli" a táblát igy nehezebb lefotózni, de láttam az ebayen 12V elektromágneses cuccot ami kapcsolóval kitt-katt....van frsz...nincs frsz
[#5279] 2005. 02. 25. 21:21
GABOR6
Hy

Megtaláltam A Superbike 2004 áprilisi számában. Nagyon jó kiskapu

Idézem :
"Az adatszolgáltatást a Szabs. tv. 57.§ szakaszában biztosított mentességi jogomra való tekintettel megtagadom, mivel nem vagyok köteles sem magamra, sem hozzátartozómra terhelő nyilatkozatot tenni."
Idézet vége
Ezt a nyilatkozatot 8 napon belül kell visszaküldeni a hatóságnak.
Egyébként ellenkező esetben 6 hó-ra kivonható a gép a forgalomból.

By
[#5276] 2005. 02. 25. 18:10
andrás19
Nem tom sajna hogy melyikbe van de azt tom hogy a jogdoki cikkben van!
[#5273] 2005. 02. 25. 17:58
jasy
Szia! A megtört rendszámtábláért engem már háromszor büntettek 5000 Ft-ra (Gyöngyös és Hatvan vidéke) máshol nem tudom hogy megy. Úgy tudom, ha a kiküldött felszólitásra nem válaszolsz 8 napon belül, úgy félévre kivonhatják a forgalomból a mocit.
[#5272] 2005. 02. 25. 17:57
GABOR6
Hy

Ez biztos ilyen egyszerű
Nekem ez túl szép, hogy igaz legyen
Melyik SBK számban van ez leírva
Vagy melyik jogszabályról van szó
Szeretnék ennek jobban utánna nézni

By
[#5265] 2005. 02. 25. 15:51
andrás19
Valamelyik SBK magazinban le van írva hogy pontosan mit kell írni és máris elfelejtettek!
[#5263] 2005. 02. 25. 15:47
Nightrun
Ilyen egyszerü lenne? Nem mondod, hogy ekkora kaput hagyrtak a jogalkotók nekünk!? Mindenesetre, ha ez tényleg így van, akkor ezentúl még jobban húzom neki a gázt! Még valaki véleményt?
[#5260] 2005. 02. 25. 15:38
giximixi
Nightrun, megpróbálom elmagyarázni.
Ha a trafipax lefotóz, de a helyszínen nem állsz, vagy állítanak meg, tök mindegy, hogy látszik-e a rendszám, vagy sem. ugyanis, mondjuk városban lekapnak mondjuk 90-nel, de nincs helyszín, ilyen vagy olyan okból. Ha nem látszik a rendszám a fotón, akkor eleve nincs semmi, ha igen, akkor küldenek egy levelet a rendszám altal beazonosított tulajnak, hogy nevezze meg, hogy az adott időpontban ki veette a gépet. Ekkor te egy jogszabályra hivatkozol, miszerint családtagodra nem vagy köteles terhelő vallomást tenni. Ezzel ejtik is az ügyet. Arra figyelni kell, hogy a jogszabály számát pontosan ird be.
Ugyanez a helyzet, ha közúti igazoltatás esetén elhúzol a helyszínről. Ha lenézték a rendszámod, jön a papír, te visszaírsz 8 napon belül, és ejtve ugyancsak a dolog. Ennyi nagyvonalakban.
[#5258] 2005. 02. 25. 15:26
Nightrun
Olvastam egy másik topicban a "ne álljunk meg a rendöröknek" támát. Én azt nem értem, hogy mit tudnak csinálni velem, ha eltépek mellettük, mondjuk sima utazótempóban 160-nal, ami még nem is sok. (Majdnem lefullad már 6-ban 160-nál :D)
Ezt a traffipax-ot sem értem. Ha lekapnak, és nincs meghajlítva a rendszámtáblád, akkor be tud azonosítani, vagy nem? Érted mit akarok. Szóval azér 160-nál már kicsit mosódik a kép, meg hát ha látsz egy traffipax-ot, akkor úgyis visszaváltasz, és ami a csövön kifér, tolod neki, hogy a rendörök menözhessenek a fényképeddel, hogy te 250-nel mentél el mellettük. De azonosítani nem tudnak. Vagy igen?

Meg azt is hallottam, hogy ha meglátják, hogy hajlított a táblád, akkor megbüntethetnek. Ez igaz? Mondjatok ezekröl egy pár szót.