Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem igaz, van bizonyíték. A rendőr fénykép nélkül is eljárás alá vonhat, nem is köteles képet rögzíteni, elég a felvétel számát feljegyezni és a rendszámot, Az másik kérdés, hogy a nálunk használatban levő eszközök rögzítenek A rendőr esküjéhez híven nem állíthat valótlant, ha valótlant állítana, azzal bűncselekményt követne el. Nem vagy köteles elfogadni az eljárást, de a rendőrségi feljelentés bizonyító erejű. Természetesen kérhetsz jogorvoslatot, de onnantól neked kell bizonyítani az ellenkezőjét, az ellenkezőjének állítása itt kevés természetesen. Az alapeset az, hogy a rendőr szavahihetősége nem kérdéses. (1968. évi I. törvény)
el tahósodott a magyar ember. nálunk szűk egyirányú utcákban keresztbe fordulva rá áll a kapubejáróra és úgy száll ki azt kinyitni, sötét tuskó magyar embör a másik a kiépített járda mellett az úton megy mintha az lenne az ő járdája, a legszebb mikor egyirányúban veled szemben kerózik, majd mikor oda érsz néz rád mint a birka hogy elütöd / nem ütöd. tahó lett a magyarság no, itt a probléma.
Tud valaki megbízható választ? Tegyük fel: autópályán haladok a megengedett sebesség felett motorral. Leállósáv van szemből bemérnek. Ha elmegyek mellette, nincs gond, nincs idő/mód utánam fordulni.
De mi van, ha megállít a közeg? Bizonyíték (fénykép rendszámmal, sebességgel) továbbra sem lesz. Mi fog történni? Nem véleményre vagyok kíváncsi, hanem tudásra, ha van itt olyan. Köszönöm!
én múltkor egy gyalogosnak mentem majdnem neki
van járda de az úton kóvályog, sötétben, ködszitálásban, sötét ruházatban plusz még ki is lép oldalra mert volt egy tócsa előtte
én meg akkor idultam kb szart se láttam 5 kor még sosem téblábolt előttem az úton senki az elmúlt 17 évben se télen se nyáron plusz vagy 15 éve már járda is van végig
mehetetem vagy 15el épp a párát vakargattam a szélvédőről amikor ott termett előttem a "semmiből"
vannak az út szélén mindenféle buzi növények komolyan mondom kb az útszéli cserjének nézett ki a csávó a külső víz meg a belső pára rétegen át
ha eltaposom én vagyok a hibás ami tiszta sor, de ő a fasz mert az anyja picsájáért nem megy a járdán sötétben
Ennél az esetnél én nem tudom hibáztatni az autóst, bár jogilag nyilván megáll a vád, de Kb. annyira felelős mint amikor a vadjelzés táblánál nem lassít le 20km/h-ra valaki.
Bringás sem feltétlenül felelős jogilag, de én nem kóválygok az út szélétől 1 méterre sem ha sötétben megyek bringával, és nem egy max 2W-os pislákoló izzóra bízom az életemet, hanem egy 5-10W izzóval egyenértékű éles fénnyel villogó LED-es lámpára, amit már kilométerről ki lehet szúrni, függetlenül attól milyen lámpával jön mögöttem.
Ez a történet is megér egy misét: https://www.zaol.hu/kek-hirek/...
Ma is láttam párban rotyeszon ifjúságot. Anno 3an is elfértünk bármin.
Csak nem gondolod , h szabályt szegek segédmotoron nem vihetek utast , mert nagyon veszélyes
A muttyó meglepődött volna mögötted ülve. Egyik kollégámnak van egy 250es zizije egész jó állapotban igaz itt ott már kopott repedezett... de rendszámos vizsgás.
Már az is valami? Nekem volt pár éve még egy 250 RGv gammám, amit smkp -ként használtam, aszt mikor kérdezték a kocsmánál, h mit bír végre? Montam nekik- Kétkilóba belekarcol- kiröhögtek vele
Itt a cigánygyerekek úgy járkálnak a rendszámköteles robogókkal...és persze sisakot se vesznek,hogy mindenki lássa a sukár ábrázatukat....
Ez legalább olyan komoly lesz mint a kismotorok reccámozása!
Ma láttam egy lelakott nsr 125-öst cserókon rendszám nélkül.
ez kamu, aztán jól beszopja mindenki
ha belegondolunk kürtölni villogni még esetleg meg lehet oldani hogy tilos, de integetni??? akár legyet is lehet kergetni az autóban
Volt abban egy kis irónia...
Az a szép hogy ennek ellenére hangoztatják "nem a pénzbevétel miatt bűntettnek hanem hogy mindenki betartsa a szabályokat"
Ezután majd jön a nagy klasszikus " ha van rajta sapka azért, ha nincs akkór azért."
Ennek pont a demokráciának nincs köze. A többi rendszerben szokás az ilyesmi.
Reméltem, hogy csak áprilisi tréfa....
Itt van pár újabb csemege amit a szopósbirkák cumisüvegébe töltenek.... Éjjen a demokrácia! A farkam még azért kiverhetem útközben,ha rámjön....?

http://www.tudasfaja.com/jonne...
ja rakd már fel had lássunk ilyet
Látja. Küldjek képet? :)) három felvételt csinál, egyet szemből egyet oldalról és egyet hátulról. A hátulról készültön ott a rendszám.
Ha a portál előtt ~15-20 méterrel jó a sebességed, akkor jó vagy.. :) Esetleg felezővonal, szembesáv.. :)
Akkor fasza! De mondjuk kint volt egy 50-es tábla útjavítás miatt! Na mindegy....! Tavaly azt csináltam Enyingen,hogy szintén bebambultam a Védát,az utolsó pillanatban megálltam szinte az oszlop alatt,aztán elővettem egy neylon szatyrot,ráhúztam a rendszámra,majd 500 méterre arrébb levettem!
A pörbölyi védánál nem 50, hanem 70 a limit. Ezért nem kaptál csekket.
Két hete Pörböjön bebambultam a Véda kaput motorral! Nos mire átmentem alatta vissza lassítottam,de előtte még vagy 80-as tempó volt! A lényeg hogy biztos voltam abban hogy kapok csekket! Nos csekk nem jött! Idő közben tudtam meg,hogy motornál csak akkor van csekk ha a kapu alatt átmenve már látja a rendszámot is!
Tudja valaki esetleg, h a Horvátoknál sebességmérés után mennyire szokás megállítani a bemért járművet?