Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok! A következőkben szeretném a segítségeteket kérni: kb. 1 hónapja egy nyugat-európai túráról hazafelé tartva (szegedre) keszthely után közvetlen 50-es táblánál sorjáztak az autók, a mellette lévő gyorsítósáv üres. Több se kellett balra el....ez lett a vesztem. A füvön ott parkoltak a trafisok. (szemben a forgalommal)
Meg is állított. Szerinte 95 km/h-val haladtam. A helyszínen semmilyen kompromisszumra nem volt hajlandó a köcsög. Már Bocs. A lényeg a papírt ugyan aláírtam,. de nem ismertem el. A felvételen, mivel ugyebár a (ápolt) füvön állatak, ezért csak a bukóm felső része, és a napszemüvegem látszik.


Kérdésem: ragaszkodhatok-e ahhoz, hogy a képen nem én vagyok látható, vagy nem érdemes vele bajlódni?


Meglehetősen gyorsan van szükségem a jó ötletekre, tanácsokra, mert júl. 13-án kell megjelennem a yardon.


Előre is köszi mindenkinek!!






Próba
azért nem tudom mi játszódhat le a rendőrbe mikor elmenekülsz előle?
az bizt h. nem lennék a csládja helyébe biztos nem lehet ideges
Nem is tudom miért
Nem a hazabeszélés, Gyuri!!
Támogatom!
A sajnálatos dolog az, hogy nem a rendőrség kasszájába vándorolnak ezek az összegek. Velük csak beszedeti az állam. Jobb lenne, ha államunk vezetői inkább azt a feladatot tűznék ki rendőreink elé, amire ki lett találva a szervezetük.
Nekem is az a véleményem, hogy a rendőrség bevételeinek növelése miatt csinálják ezeket... Nem is magát a szerencsétlen zsarut hibáztatom, aki kint áll egész nap, biztos neki is kényelmesebb lenne pl. autóval járőrözni. De hát ez a dolga. Hogy szivassa a jónépet. Mert szerintem az a mérési hely, amelyiknél folyamatosan áll 3-4 jármű, az egyrészt jól jövedelmez, másrészt szivatás! Mert ott MINDENKI gyorsabban megy, mivel értelmetlenül alacsony seb.határ van kijelölve. Na nemtom, az azért jó dolog, hogy az autósok-motorosok legalább ilyenkor valamelyest összetartatnak, értem ezalatt, hogy villognak egymásnak, mint az állat, hogy figyelmeztessék a szembejövőt a meglepire!
Valamikor (ha jól emlékszem) a tavalyi szezont számomra indító Mátra-Bükk motorozás kezdődött úgy Aszódon, hogy az 1+2 sávos kivezető úton mértek és kiintettek. Szépen megálltam és lett belőle egy 10eFt-os csekk meg a pontok. Normális hangnemben társalogtunk, ebbe belefért az is, hogy vajon miért ott mérnek lakottos 50-et, ahol egyik oldalt kerítés és semmi (nincs miért átmenni erre az oldalára az útnak gyalogosan vagy máshogy), másik oldalt is csak pár ház.. Oda rendelték őket.
Sajnos az ilyen és hasonló helyek valószínűleg azért vannak felügyeltetve, hogy a kvóta meglegyen. Az egyszeri rendőrnek ebbe sok beleszólása nem hinném, hogy van.
Bár van kivétel is, pl. Vácon van egy akkora köcsög rendőr, hogy a saját hozzátartozóját is (apja v. anyja) feljelentette a biciklilámpa miatt. Mondjuk boltba sem mer egyenruha nélkül menni.

A helyükben én sokkal inkább koncentrálnék a belterületekre, ahol gyerekek, gyalogosok vannak, simán túlteljesíthető volna a kvóta. Meg arra, hogy Pöcs Géza se tudja elintézni és megúszni azért, mert ő valakinek számít a pénze/akármije miatt. Rögtön nyugatabbra érezhetnénk magunkat a balkántól, emellett csökkenni kényszerülne a balesetek száma (lakotton).
Igen igaz, bocs
Köszi a helyesbítést
Nem nem tehetsz, hanem nem vagy köteles terhelő nyilatkozatot tenni a közvetlen rokonságodra.
Igen így van és ezért már egyre több helyen az a rossz szokásuk, hogy azonnal kiintenek. Legalábbis én ezt tapasztaltam az utóbbi időben.
Ha előröl nyomják a fotót és kiintenek akkor szopacs van, ha megállsz. Vagy lelassítasz egy pacsi a yardnak és GO! tovább
Ha viszont hátulról szeretik (azért, mert ha elbasszák kezdhetik előröl, na mindegy ), akkor egyszerűbb a helyzet, mert jön a papír egy borítékban, hogy lekaptak valahol és fizess. De te erre 8 napon belül válaszolsz, hogy egy jogszabály miatt terhelő nyilatkozatot nem tehetsz a családtagjaidra és elejtik az ügyet. De sajna hamarosan ezt a jogszabályt módosítják
Állhatnának a vonatsínekre is. Nem sértődnék meg.
Tudják hova kell állni.
Nálam egy szép lejtős kanyar alján bukkantak fel. Naggyon sikkes.
Azóta én is lesek mindig. Ők a domb tetőn egy bokorba álltak. Jó helyen .
Háát... elölről. Miért, lehet hátulról is? Meg akkor már nem állítanak meg, csak küldik a csekket, nem?
Előröl vagy hátulról mértek
Akkor eddig én vezetek a 3 büntiponttal. Nekem 50%-nál nagyobb seb.túllépésem volt. Mondjuk ezután nagyon fogom nézni az út mellett álló fehér Astrákat... Nem szeretnék ilyen téren élen járni.
Velem is voltak már szemetek(rám akartak húzni egy telefon lopást), de azóta megváltozott a véleményem. Ha szemetek vagyunk ők is azok lesznek velünk. Legalább próbáljuk meg.
Egyetértek
Engem is elkaptak. Nem Szentendrén hanem Mecseknádasd után a múlt héten. 118-at mértek amikor 90-nel kellett volna menni. 10.000+ 2 büntipont. Nem kezdtem el szívózni, nem játszottam a kemény csávót és megbántam. Mivel az első volt a yard elengedett, de azt mondta, hogy többet ne forduljon elő. Megígértem. Szerintem rendes volt és korrekt, még akkor is ha kifizetteti a bírságot, akkor sem szóltam volna. Tényleg nem éri meg szórakozni, van köztük azért rendes ember is .
Igen ez így korrekt. Elbasztad, vállalod. Ennyi.
Bambuucsa mindenkinek!
Ma Szentendrén nagy szivatás volt a fakabátok részéről, mértek mint az állat. Sajna ezt csak akkor vettem észre, mikor kiszedtek a sorból. Kérdezte a neonmellényes, mit gondolok, mennyivel mentem? Ez körkérdés volt, mindenkinél ezzel kezdték, hallottam. Mondom, köbö 70-80... Szerintük 93-mal mentem 50-es táblánál... Az egyik dolog, hogy nem értem mi értelme van a városból kivezető, 2-3 sávos, tökéletes állapotban levő néhol korláttal körülhatárolt, forgalom nélküli 11-es úton 50-es táblát kitenni, amikor pl. a hirhedten szar Szentendrei úton is lehet 70-nel menni... Na mindegy, a KRESZ nem is azért van hogy értsem. Ugyanakkor a yardos fószer egész rendes volt, nyugodt hangon beszélt velem, mondta, hogy 10.000 ft helyszíni, meg 3 büntipont Én pedig eleve nem próbáltam meglógni előle, higgadtan válaszoltam neki, erős megbánást tanusítottam... De a bírság maradt. Viszont a 24kw-os papírokba nem kötött bele (600-as CBF, 78 ló). Egy szó, mint 100: szerintem értékelik a szerencsétlenek, ha a motoros normálisan áll a dologhoz, és talán még a büntetést is elengedik... Talán.