Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok. Meg tudja mondani valaki mennyi volt a CB1000R új ára 2012-ben, illetve 13-ban? Köszi
...ez jó...
..nem csak vég dob...
Négy lukat!
"Teljes akra rendszer."

Ez mit takar?
..köszi!
Ez tényleg szép görbe.
..köszi!
Teljes akra rendszer. Pc. Gyors váltó.
Mikor el vittem a prop-tech-ez akkor más probléma volt a motorral. De mondom ha már ott van, akkor hangolják már össze a dolgokat. Csunderlik Csabitól annyit kértem, hogy ne a maximumot hozza ki a motorból, hanem inkább nyomatékra menjünk. hát ez lett belőle és imádom.
Csak ajánlani tudom őket mindenkinek. Normálisan állnak az emberhez, ami már teljesen meglepő volt, mivel jó pár "neves emberrel" beszéltem, akik mint egy darab sz@rral úgy beszéltek velem.
Nem utolsó sorban az áraik is sokkal barátságosabbak voltak.
Szep. Az az akra miert lett leroviditve? Mi minden lett nalad modositva?
Ez nyilvanos informacio :-)
Te figyi, ne adjál már ki bennfentes infókat
Itt a mérés...
http://youtu.be/fvJbJ2rKusA
...és az eredmény..:
Ja okés köszi. Azt hittem ntec ez is, valahol mintha úgy olvastam volna. De akkor nem :)
Az nekem is feltűnt m7rr után hogy elég lapos profilú és nehezebben kanyarodik. De egész tartósnak tűnik viszonylag jó tapadás mellett.. ennyi ami mellette szól nálam.
Muti a mérésről a papírt :D Nem azért, mert nem hiszem el, csak kíváncsi vagyok.
Devidzon gépe 135.3 LE, 112.0 Nm, ami egy Akra dobot kapot decattal és PC-vel. Mit kellett módosítani nálad a 140 LE-ért?
...enyém 140...
khm...125
Nem nehéz, hiszen csak 120lovas.
Hogy tudtok egy ilyen géppel úgy gyorsulni, hogy ne emelkedjen egykerékre?
Nekem a szezonban Michelin power supersport volt, amikor elkopott, kanyarból kifelé a lágy rész húzta a csíkot gázra. egyébként jól fogott.
Az nem nteces, én próbáltam leengedni 1,2-re is, hátha. De én nem tudtam vele motorozni, a szarrá kopott sokéves conti sportattack után raktam fel a zsíruj sportsmartot, vártam hogy majd magától fordul a motor de ez csak egyenesen akar menni vele aztán nagynehezen befordul és egy szög után meg be akart esni az eleje.
2,1/2,0 nekem ezt javasolták. Illetve hogy ez alá ne menjek. A Max nem Ntec-es, a TT viszont igen. Azt le lehet engedni hátul 1,2-re is.
Sportsmart 2 maxot vajon mennyire lehet leengedni pályázás kor? Olvastam hogy elég extrém alacsony nyomáson a jók. 1.5 körül melegen elég bizonytalan volt nekem. 1.7nel jobb. De még akkor se volt az igazi.
Homályos még a jövő, de köszi