Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a 15 napos határidő fix ha sima átirásrol van szo!
nah megnéztem a határozatot
igen,van telszám
igen,+3munkanapot adtak
igen,ujra telefonálunk h mit képzelnek magukrol
Én csak azt tudom el mondani, amit nekem mondtak. A forgalomból kivont motorra, ezek nem vonatkoznak, és képtelenség is lenne 30 nap alatt megcsinálni, mivel a származásvizsgálat ideje igen változó, a BM leterhetlségétől függ állítólag... Amit itthon veszel motort, az nincs kivonva a forgalomból, hiszen rendszámos, járhatsz vele.

Igen, miután jön az MGA jöhet az eredetvizsgálat. Én például egy nap alatt letudom mindkettőt (ha minden jól megy) mert nincs saját utánfutóm, így is kölcsön kell kérni.

Az átíratáshoz mint mondták előttem, kell a műszaki adatlap, és az eredetvizsga is. Az okmányiroda, már a legvégső stáció ebben a kálváriában.

A 15/30/80 napos határidőkre hiányára felelősséget nem vállalok, hívj fel inkább egy okmányirodát, ne "úgy hallottam, hogy " információk miatt kerülj bajba. Én nem tudok ilyen határidőkről!

Üdv!
hát én az MGA ra gondoltam ! akkor származásvizsgálat a a neve ! na azt már elkezdtem intézni !
akkor azt mondod ha megjött a származávizsgálat utána megcsinálom az eretedvizsgát és ha mindez 80 nap akkor sincs semmi gond? mert nekem olaszból van a motor

ja és ha nincs meg a műszaki attól még átirathatom?
azu iylen iratokon szokott lenni talszám? és neked most akkor +3 napot adtak?!?!
és ha az is lejár?
telefonáltok megint?
Helló!

Ha minden jól megy a jövő héten megy eredet+műszaki vizsgára. Utána regadó, majd biztosítás, okmányiroda. Végül 3 héten belül megjött a származás ellenrőzés.

Azt hiszem félreérted a dolgokat. Olyan nincs, hogy származásellenőrzés, csak olyan, hogy eredetvizsgálat, és származásvizsgálat.

Az eredetvizsgálatot mindenki ismeri. A származásvizsgálatra csak külföldi motor esetén van szükség, az interpol adatbázisban néznek utána a motornak. Ha a motorod magyar, neked csak eredetvizsgálatra lesz szükséged. És igen, átíratáshoz kell eredetvizsgálat (pikk-pakk megcsinálják, 1 óra az egész).

Magyar motor átíratásához kell:
- eredetvizsgálat
- biztosítást kötni
- okmányirodába menni

Külföldi motornál meg nincs 30/15 nap, mivel ki van vonva a forgalomból, évekig ülhetsz rajta, amíg "átíratod" forgalomba helyezed.

Üdv,
Zoli
apámat elfutotta a méreg,betelefonált,és megmondta a magáét a nőnek.aztán ugy tűnik hatásos volt,mert utána jött a levél,h megszüntették az eljárást.szerintem a nő csak kötelességből csinálta ezt,valoszinű h tistztában van a mostani átiratás körüli dolgokkal(főleg h bejött az eredetvizsga).1ébként a levéltől számítva még adnak 3 munkanapot,h átirasd(hu de nagylelkűek...)
és akkro hogy sikerüt emgúsznod végül hogy ne vonják ki meg bla bla?
de ugyebár a jelenlegi rendszerben lehetetlen 15 nap alatt mindent megcsinálni.azért kiváncsi lennék,h ők hogy gondolták.marha érdekes h mindenben késnek,de mikor ilyet kell irni,akkor amint letelt a határidő(15 nap),itt van a postaládában
addig nem jutott el a dolog,h kiderüljön.most még csak a rizsa volt a levélben:
35/2000(XI.30)sz BM rendelet 76/A parag. 6. bekezdés
meg:1999 évi LXXXIV tv 33. parag.
meg hasonlok
nah és végülis itt van,h mi lehetett vna:"ellenkező esetben a fenti jogszabályhely alapján irodánk hivatalból kivonja a gépjárművet a forgalomból."
eljárás? és mit tudnak csinálni veled egy ilyen eljárás során?
nekem sem volt elég a 15 nap,és eljárást is inditottak ellenem.aztán apám megmodta a frankot nekik...és mitadisten visszavonták az eljárást
na de az átiráshoz akkor elég az eredetvizsga nem?
az adásvételire amúgy 30 nap van irva !
Amúgy meg 15 nap van az átírásra. szerintem forgalombahelyezésnél másképp vannak a dolgok...
De vazee... Ha már folyamatban van az ügyintézés nem fognak megnyaszni nyugodj meg.
de vazze ! szorit a 30 nap ! abba lehet nem fér bele minden.....
Az okmányirodai meló csak a folyamat vége. Beslattyogsz majd a műszaki, eredetvizsga + a másik 2 dossziényi papírral amit összegyűjtöttél, és utána írják át, kapsz rendszámot és forgalmit.
te hol jársz a papirozással?

meg amúgy átiratni mikor tudnám? az átíráshoz csak a származásellenőrzés meg az eredetvizsga kell? műszaki meg stb. nélkül is átirják?

---------------------


60-70 lesz rá a regadó !
Gratula! :)

Remélem egyszer én is a végére érek a k*rva papírozási kálváriának... inkább esne már a hó meg az ónoseső, akkor nem bánnám hogy nem mehetek a motorral (mert fizikailag sem mehetnék)

Hosszú téli estékre: *
**
Ha jól látom akkor a grandemotornál vetted a bringát!? Mennyi lesz a regadója? Tudtál alkudni?
Szép a mocc! Grat!
MEGVETTTTEM !
juhééééé
jó tudni! Kösz!
minden motoros boltban ! kb 2-3 ezer a négy keróra
külföldi motor, papírozás folyamatban. Budapesten fordulok meg legtöbbet amúgy, illetve Gödöllőr környéke.
OKé!

Akkor azt is érdekel majd, hogy ilyen fényvisszaverő (?) csíkot hol lehet kapni a felnire! Ez igen csak jól jön biztonságtechnikailag, amikor pl. megpróbálnak elütni figyelmetlen okos autósok oldalról...